Kako zajedničke pilule za bolove mogu negativno utjecati na vaše tijelo

Bolovi protiv bolova, koji se nazivaju i analgetici, skupina su medicinskih lijekova koji se prvenstveno koriste za ublažavanje boli. Riječ "analgetik" zapravo proizlazi iz grčke komponente "an" (što znači "bez") i "algosa" (boli). Središnji, kao i periferni, živčani sustav prvenstveno djeluju na tablete protiv bolova. pilule za bol je prikladno za određenu situaciju, drugi lijekovi i težina vaše reakcije na to je ono što je odlučujući čimbenik. Ovisno o vrsti boli koju dobijete, dobit ćete i različite vrste tableta za bol. slučaj neuropatske boli, tradicionalne bolne tablete nisu učinkovite, pa ćete se morati osloniti na vrste lijekova koji se tradicionalno ne smatraju bolnim pilulama.

Uobičajeni negativni učinci

Dok su tablete protiv bolova jasno učinkovite i čak potrebne nakon većeg kirurškog zahvata ili dok se iscjeljujete od ozljede, ako je recept previsok za vas ili ako zloupotrijebite tablete protiv bolova preuzimanjem prekomjernih količina, onda ste u nevolji. U početku, čini se da najučinkovitiji negativni učinci tableta protiv boli nisu toliko ozbiljni, iako će vas onesposobiti.

Primjer najčešćih oblika negativnih učinaka tableta protiv boli koji se pogrešno uzimaju je poticanje spavanja nakon što normalno spavate, vrtoglavice, glavobolje, peckanje u oku, pa čak i istu vrstu dezorijentacije koja je česta među ljudima koji zlostavljati drogu rekreativno. Ipak, pilule za bol su uobičajeni propisi za ljude koji pate od slomljenih udova, tendonitis ili čak učinke povučenog zuba.

ovisnost

Stvarna ovisnost o tabletama protiv boli je najteži oblik bolova koji negativno utječu na vaše tijelo. Ovisnost o drogama je još jedan pojam za ovaj problem ovisnosti, a nastaje kada znate negativne učinke tableta na vašem tijelu, no ipak mislite da još trebate koristiti ovaj oblik lijeka. Jedan od razloga zašto se tablete protiv bolova obično zlostavlja je zbog niskih troškova, osobito u usporedbi s skupljim, ilegalnim drogama poput kokaina (zajedno s činjenicom da su tako sveprisutni).

Većina ljudi ima bolne pilule koje se nalaze u ormaru za lijekove ili na drugim mjestima gdje ih se lako pristupa. Najgori dio ovisnosti o drogama je proces povlačenja kada se najprije zaustaviš, ali prije nego što konačno zavrsiš svoju ovisnost, osjećate se još gore i gore, što će vas ponovo dovesti do lijeka.

Različite vrste, razni efekti

Različite vrste bolnih tableta daju vam različite negativne učinke. Na primjer, steroidi mogu uzrokovati probleme s spavanjem, hipertenziju, probavne smetnje i veću osjetljivost na infekciju. Protuupalne bolne tablete, za razliku od toga, mogu dovesti do iritacije vašeg probavnog trakta, kao i povećane opasnosti od problema s bubrezima i čira na želucu. Antidepresivi mogu dovesti do divljih promjena raspoloženja kao i problema s apetitom.

Gledaj video: Graham Hancock, predavanje o alternativnim stanjima svijesti. (Ožujak 2020).