4 vježbe koje potiču vaš metabolizam

Kada je riječ o vašem fitness programu, jedna od ključnih stvari koje ćete htjeti fokusirati je ako je gubitak masnoće cilj učiniti sve što možete da biste pokrenuli sporu metaboličku stopu.

Vaša brzina metabolizma predstavlja koliko kalorija ugasite iz dana u dan, pa što brže radi, brže se napredak odvija.

Nažalost, mnogi ljudi jednostavno ne optimiziraju stopu metabolizma kao da bi trebali, pa ne vide u tijeku.

Dobra vijest je da s nekoliko tweaks na svoj program vježbanja, definitivno možete dobiti svoj metabolizam natrag na stazu i humming zajedno.

Evo četiri sjajna vježba koja će vam potrošiti kalorijske opekline na sljedeću razinu - i pomažu vam da brže trošite kalorije tijekom sna.

Tabata trening

Prvi morate obaviti vježbu ako se nadaš da ćete brzo sagorjeti masti, je Tabata trening. Ovaj oblik treninga traje interval treninga na sljedeću razinu, umjesto da ima radni interval koji je kraći od vaših intervala odmora, kao što se tradicionalno vidi, sada imate intervali za odmor koji su kraći od vaših radnih intervala.

Za trening Tabata, trebat ćete odabrati vježbu koja istodobno koristi što više mišićnih vlakana. Tada ćete obaviti tu vježbu 20 sekundi, odmarajući se 10 sekundi nakon što završite.

Nakon završetka razdoblja odmora, još je 20 sekundi intenzivnog rada. Ponovite ovaj postupak 8 puta ukupno 4 minute. Kad završite, to završava vježbanje.

Sada, to možda neće zvučati tako intenzivno - i to je samo četiri minuta dugo (!), ali ne griješite zbog toga, ako to ispravno učinite, to će biti najintenzivnije četiri minute vašeg života.

Interval Cardio trening

Sljedeći na popisu vježbi koji će pokrenuti brzinu metabolizma i pomoći vam da dnevno potrošite kalorije tijekom cijelog treninga. Ovaj oblik treninga može se obaviti koristeći više tradicionalnih kardio oblika vježbanja - trčanje, vožnja biciklom ili veslanje na primjer.

Želite izvršiti intervale od 15 do 60 sekundi, ovisno o ciljevima i postavkama, a zatim odmorite 1-3 puta sve dok je radni interval bio.

Ponovite ovo pet do deset puta, počevši od zagrijavanja i hlađenja da biste stvorili trening.

Ovaj oblik vježbanja je super za one koji nisu baš na fitness razini da se presele u Tabata trening još, ali koji žele da se stvari na razini od standardne stalne kardio trening.

Dizanje utega

Svaka vježba za vježbanje snage, ako vam omogućuje da izgradite mršavost mišića, poslužit će za povećanje vašeg metabolizma. To je zato što dok gradite veću mišićnu masu, povećava se metabolička brzina.

Uz to ipak, ako izvođenje sesije povećanja težine koristite kraćim razdobljima odmora, također ćete stvoriti post-workout kaloričnu opekotinu koja će vam omogućiti brže snimanje kalorija 48 sati nakon sesije.

Prijevod? Vrhunski napredak.

Držite razdoblja odmora između setova na oko 30-60 sekundi. To ne znači da biste trebali koristiti vrlo laganu težinu, međutim. Ipak, osigurajte da vam težina koju podignete u potpunosti izazov, jer to će vam omogućiti da vidite maksimalne rezultate.

Obuka tjelesne težine

Konačno, nemojte zanemariti trening krugova koristeći samo tjelesnu težinu. Napravite niz burpeesa, radeći jednu minutu, jednu minutu, deset minuta ravno. Bit će to intenzivan trening koji će zasigurno povećati vašu razinu metabolizma.

Ili pokušajte upariti brojne vježbe, uključujući skočne čučnjeve, burpee, planinare, jumping jacks i hodanje lunges.

Što god odabrali, imajte na umu da ne trebate teretanu da biste dobili učinkovitu sesiju u treningu.

Zato držite ove četiri vježbe na umu. Koristite jedan ili više u svom programu vježbanja i pripremite se da vidite kako vaš gubitak masnoća napreduje u jačini.

Gledaj video: TOP 5 Načina Kako Prirodnim Namirnicama Ubrzati Metabolizam (Veljača 2020).