Razumijevanje Swing Dance for Fitness

Plesni stil jazza razvio se uz jazz glazbu 1920-ih godina. Swing ples daje učinkovitu aerobnu vježbu koja podiže brzinu otkucaja srca i opekline kalorija. Također jača kosti i izgrađuje mišiće.

Swing Dance je kardio vježba

Swing ples je snažan aerobni trening koji povećava brzinu otkucaja srca i ostavlja vas bez daha. Možete zapaliti puno kalorija, a broj koji snimite ovisi o vašoj veličini i načinu plesanja. Prosječna osoba izgara gotovo 300 kalorija po satu plesu ljuljačke. Aktivnost nudi vježbanje s punim tijelom. Može se postići polako ili brzo, ovisno o glazbi koju odaberete za igru.

Swing ples gradi kosti i mišiće

Poput mnogih drugih stilova plesa, ljuljačka ples je vježba koja utječe na težinu, koja jača vaše kosti. Umanjivanje i twirling također pomažu izgraditi mišićnu gustoću i jačinu gornjeg dijela tijela.

Mišićne skupine koje radi ples

Swing ples može pružiti vježbanje za mišiće koje često ne koristite. Djeluje na leđima i kvadrima, ali također radi telad i mišiće unutarnjeg bedra.

Različiti pokreti rade različite mišiće

Većina plesova se izvodi na ritmu od četiri koraka, ali neki stilovi ići čak i brže, poput East Coast Swing. Taj se stil izvodi na šest koraka ritma. Brz tempom većine plesova za ljuljanje pruža dobru kardio vježbu, a učenje koraka pomaže u poboljšanju ravnoteže, fokusa i koncentracije.

Plesačice za ljuljanje moraju koristiti svoje gornje tijelo, osobito podlaktice, kako bi suzbijale težinu drugog partnera. To povećava snagu gornjeg dijela tijela zahvaćajući mišiće podlaktica, kao i mišiće gornje ruke i ramena. Pomiče se poput antena, koji pozivaju vodećeg partnera da podigne drugog partnera na leđima, dopuštajući joj da prebaci glavu i ispred sebe, povećava snagu jezgre i jačinu gornjeg dijela tijela u oba partnera. Također radi telad, četverostruka, loza i hip flexor mišiće.

Gledaj video: Are athletes really getting faster, better, stronger? | David Epstein (Veljača 2020).