Hranjiva hrana koja vam pomaže da izgubite težinu

Ako tražite način da pokrenete program mršavljenja, stvorite prehranu napunjenu hranjivom hranom koja vam pomaže da izgubite težinu. Te hrane mogu obuzdati apetit i ubrzati metabolizam i donijeti vam korak bliže ciljevima vašeg mršavljenja.

1. Žitarice s visokim vlaknima

Vlakna su bitni dio zdrave prehrane. Ostaje u želucu dulje od ostalih namirnica i pomaže u usporavanju probavnog procesa. Vlakna vam pomažu da se osjećate punim duže vrijeme. Pored ovih prednosti, vlakna pomažu pri prolasku masti kroz probavni sustav brže. To rezultira manje tvarima koje vaše tijelo apsorbira. Jelo ujutro jede zdjelu vlakana visoke vlakana, može vam ostati satima zadovoljni i pomoći vam da manje jedete u vrijeme ručka.

2. Chiles

Dodavanje tih pikantnih povrća na vašu prehranu može povećati vaš metabolizam. Chiles izazivaju tijelo da izgori dodatne kalorije za čak 20 minuta nakon konzumacije. Također, dodavanje neke vrućine u vaš obrok, usporava proces prehrane i studije pokazuju da ljudi koji jedu polako, jedu manje.

3. Maslinovo ulje

Dijeteti se mogu bojati visokim sadržajem masti u maslinovom ulju. Međutim, ova zdrava masnoća može vam pomoći da izgubite težinu. FDA sugerira da zamjenom zasićenih masti s nezasićenim mastima, poput onih pronađenih u maslinovom ulju, može vam pomoći da manje jedete. Znanstvenici vjeruju da jednostruko zasićene masti pomažu tijelu u raspadanju masnoća, a time i oni doprinose gubitku težine.

4. Jogurt niskog masnog tkiva

Smetnje hrane bogate proteinom i visoko u prehrambenom kalciumu pomažu povećati metabolizam i ubrzava slom masti. Jogurt je hrana bogata kalcijem i bjelančevinama. Nedavne studije upućuju na to da oni koji jedu jogurt kao dio niskokalorične prehrane bili u stanju zaštititi svoju mršavost mišića. Mršavost mišića je jedan od ključnih sastojaka visokog metabolizma.

5. Borovnice

Borovnice su bogate antioksidansima i visokim vlaknima. Voće omogućuje tijelu da promijeni način na koji pohranjuje šećer i može smanjiti rizik od dijabetesa i bolesti srca. Osim toga, borovnice su pokazale da smanjuju abdominalnu masnoću.

Ne postoji čudotvorna hrana ili čudo prehrana. Najbolji recept za mršavljenje je dijeta u kombinaciji s redovitom tjelovježbom. Međutim, ove superfoods kada jedu kao dio niske masnoće, hranjiv dijeta može vam pomoći da izgubite više težine i približite se idealnoj težini.

Gledaj video: Organski caj za smanjenje telesne tezine ''SLIM 10'' NAJDUZE NA TRZISTU (Travanj 2020).