10 najzdravijih gradova u Americi

Unatoč činjenici da je Sjedinjene Države deveta najveća gojazna zemlja na svijetu, s 106 milijuna stanovnika koji spadaju u tu kategoriju, Sjedinjene Američke Države ulažu veće napore da postanu zdrava zemlja. Nije svaki grad ili država jednako kada je u pitanju zdravlje, ali ćete vidjeti da postoji nekoliko gradova u zemlji koja sjaji kao posebno zdravo, prema American Fitness Indexu.
1. Minneapolis-St. Pavle
Ovaj grad Minnesote uzima kolač kao najzdraviji grad u zemlji - treću godinu zaredom! Bio je to jedan od prvih američkih gradova koji su stvorili biciklističke staze po cijeloj metropoli, a u cijelom gradu ima parkova - a da ne spominjemo širenje Farmer's Market koja je u funkciji već više od 80 godina.
2. Washington D.C.
Očigledno su hodnici moćni i dom zdravih. Program Capital Bikeshare omogućuje stanovnicima da pokupite i odustane od ciklusa prilično mnogo bilo gdje u gradu. Istočno tržište već više od 135 godina, prodaje svježe, lokalno uzgojene proizvode.
3. Portland
Oregon je prekrasna zelena država, a grad Portland ima više od 10.000 hektara javnih parkova, greenways i biciklističkih bulevara. Grad je izgrađen za vanjsku urbanu avanturu, a obližnji Park šuma jedno je od najvećih zaštićenih područja u divljim divljinama u američkim gradovima.
4. San Francisco
Bay Area je poznat po zdravim svježim proizvodima s naglaskom na sezonske predmete. Tržnica Farmer Plaza Farmers ima više od 1.500 lokalno proizvedenih proizvoda.
5. Denver
Mile High City nije samo jedan od najzdravijih gradova u Coloradu, jedan je od najzdravijih u zemlji. Pješačka staza s prednjom reljefom od 876 milja čini nevjerojatnu šetnju, a to je mjesto gdje tisuće dolaze na trčanje, šetnju, pješačenje, vožnju biciklom i penjanje po stijenama.
6. Boston
Nova Engleska je izvrsno mjesto za život i Boston je jedan od najboljih kada je u pitanju zdravlje. To je grad izgrađen za šetače, šetnja uz luku Boston ili 2,5 milja obilazak Freedom Trail.
Sacramento
Još jedan grad Kalifornije postaje popis zdravstvenih gradova u zemlji, uglavnom zahvaljujući svojoj promociji rekreacije na otvorenom. Uz mogućnosti poput kajaka, paddleboarda i ostalih vodenih sportova na jezeru Natoma, kao i nevjerojatnih parkova grada, to je raj raj na otvorenom.
8. Seattle
Ako postoji jedna stvar koja ovaj grad čini zdravom, to je bezbroj plaža! Stanovnici se često mogu naći uživajući u igri odbojke na pijesku ili trudging kroz prekrasne 534 hektara Discovery Park.

9. Hartford

Ovaj grad Connecticut je zaradio svoje mjesto na Top 10 listi, jer ima više od 50 javnih parkova koji pokrivaju više od 27.000 hektara zemljišta. Grad je također dom Central Parku - najstarijem javno financiranom parku u zemlji.
10. San Jose
To nije samo glavni grad Silicijske doline, ali i San Jose je nevjerojatno mjesto za one koji vole živjeti zdravo. Alum Rock Park je samo jedan od primjera opcija dostupnih onima koji vole veliku otvorenu, a naći ćete da je grad dom nekih nevjerojatnih teretana, yoga studija i jedinstvenih fitness centara pronađenih nigdje drugdje na svijetu.
Da, zemlja u kojoj živimo trudi se biti zdravija, pa razmislite o sebi sretnom ako živite u jednom od ovih Top 10 najzdravijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Гледай видеото: Бриллиантовая рука (Ožujak 2020).