Pješačka i vožnja: Koji je najbolji?

Dodavanje aerobne vježbe u svoju rutinu izvrstan je način za izgradnju vaše kardiovaskularne kondicije. Trčanje i hodanje su izvrsne aerobne vježbe. Obje će pomoći u promicanju mršavljenja, poboljšanju vašeg sna, povećanju raspoloženja, povećanju razine energije, smanjenju krvnog tlaka i razina kolesterola i smanjenju rizika od raka, dijabetesa i bolesti srca.

Pješačenje i vožnja su jeftini i jednostavni za obavljanje bilo kuda, tijekom cijele godine. Obje su društvene aktivnosti - možete hodati ili trčati ili s prijateljem. No, budući da je vožnja stroža od hodanja, moje je mišljenje da trebate odabrati pokretni program kako biste maksimizirali aerobno kondicioniranje u minimalnom vremenu.
Oni koji ne žele pokrenuti mogu dobiti iste zdravstvene i fitness pogodnosti hodanja. Pješačenje je dobra vježba za one koji tek počinju vježbati ili za one sa zdravstvenim problemima. Za znatno prekomjernu težinu, hodanje može biti manje stresno na tijelu. Oni koji žele mogu polako graditi do trčanja.
Da biste dobili bilo kakvu korist od vježbanja, ona mora biti ona koju ćete uživati ​​i radit ćete svaki dan. Dakle, ako volite šetnju, učinite to! Kao hodalica, možda ćete morati hodati malo više ili nešto manje jesti kako biste postigli svoj cilj težine naspram vožnje. Walkeri mogu nadoknaditi tu razliku ići dalje u daljini.
Udaljenost mudri, osoba od 160 funti gori oko 100 kalorija po milju hodanja ili trčanja. Ako pogledate na temelju kalorija izgorjelih po satu, osoba će izgorjeti više kalorija trčanja sat vremena, a ne hodanja satima.
Kalorije su izgorjele po HOUR za osobu od 160 funti
Pješačenje 3 mph - 317
Pješačenje 4 mph - 374
Trčanje 5 mph -614
Trčanje 6 mph - 730
Trčanje 7 mph - 835
Trčanje 8 mph - 979
Trčanje 10 mph - 1,306
Kalorije su spaljene po MILE za osobu od 160 funti
Pješačenje od 3,0 km / h - 85
Pješačenje od 4,0 km / h - 91
Pješačka 5 mph - 116
Running 5.0 mph - 116
Trčanje 6.0 mph - 121
Trčanje 7.0 mph - 119
Running 8.0 mph - 123
Trčanje 10.0 mph - 131
Možda ste čuli da pješaštva gori više masnoća od trčanja, jer dok vježbate pod nižim intenzitetom, masnoća se koristi kao gorivo. To je zapravo istina. Kao što povećate intenzitet vježbanja od hodanja u trčanje, više ugljikohidrata iz vašeg tijela koriste se za gorivo vježbanja. No, nije važno jesu li masnoće ili ugljikohidrati korišteni kao gorivo. Ono što je najvažnije je koliko ukupnih kalorija izgorite za vrijeme koje ste vježbali. Ako imate 30 minuta za vježbanje, izgorjet ćete 187 kalorija hodanja od 4 mph u usporedbi s gorivom 365 kalorija koja će trčati na 6 km / h. Pješačenje može izgorjeti više masnoća za gorivo, ali trčanje gori više ukupnih kalorija što će pridonijeti većem gubitku težine.
Drugi važan čimbenik koji treba uzeti u obzir prilikom ispitivanja razlike između trčanja i hodanja je da zbog ponavljane prirode trčanja, rizik od ozljeda je veći. Trčanje se smatra visokim udarcem. To može uzrokovati ozljede zglobova kuka, koljena i gležnja. Hodanje je slaba aktivnost utjecaja i potencijalno manje štetno za zglobove.
Ako se odlučite pokrenuti, smanjite opasnost od ozljeda trčanje na najboljim površinama po ovom redoslijedu: travama, šumskim stazama, zemljom, posudama i umjetnim trakama; nosite dobre cipele koje su vam opremile stručnjaci za cipele. Trčite s točnim oblikom i tehnikom, postupno povećavajte kilometražu koju vodite i dobijete neke upute od osobnog trenera.
Pješačka ili trčanje obje imaju prednosti. Odaberite ono što najbolje odgovara vašim potrebama i željama.

Gledaj video: Najbolja besplatna navigacija za telefon ili tablet! [Android, iOS] (Veljača 2020).