Postavljanje granica sa svojom lezbijskom kćeri - Kako postaviti granice s teenom

Dragi lezbijski život:

Moja 15-godišnja kći izašla je meni prije šest tjedana, iako sam znao da dolazi neko vrijeme. Prihvatio sam i iznio svoju ljubav i podrška joj se ne bi promijenila. Ali unutra sam imao tugu. Nisam joj izrazio svoje osjećaje jer nisam bio siguran kako sam osjetio kako će se promijeniti naš život i želio sam da se ona osjeća "sigurno".

Jučer je donijela djevojku koju je upoznala.

Ovo je bio njihov drugi sastanak. Spavala sam kad je stigla, a kad sam pokucao na vrata i stupila u njih, bili su u krevetu s njihovim bluzama. Zatvorio sam vrata.

Kažem joj kasnije da ne poštuje kućanstvo, ja ili njezin otac. Ispričala se i rekla da je lijepa djevojka - rekla sam joj kako bih mogla znati na način na koji me je upoznala. Činilo se više zabrinuto što je ponovno vidi.

Je li previše mlada za seks?

Trebao bih rezati na potjeru. Osjećam da je premlada za takvu intimnost. Je li to uobičajeno u ovoj dobnoj skupini? Kako mogu objasniti da se kreće prebrzo (zar ne?), I trebam li prihvatiti da je vlak napustio stanicu, a što sada?
Zabrinuta mama

Draga brata mama,

Prije svega, tvoja je reakcija tuga normalna. Iako voliš svoju kćer i želiš da imaš život koji mu odgovara, normalno je osjećati se tužno. Vaše dijete vjerojatno neće živjeti život koji ste mislili da hoće. Naše društvo ima toliko negativnih poruka o homoseksualnosti, teško ih je ne internalizirati. U redu je tugovati, ali također je važno da se konačno pomaknete i naučite voljeti svoje dijete kao što je ona.

Što se tiče seksualne aktivnosti vašeg djeteta, bez obzira na njezinu seksualnu orijentaciju, pravo je da postavite granice za nju.

Ona je 15 i treba vodstvo od svojih roditelja.

Iako ovo vjerojatno nije razgovor koji ste zamislili, vrijeme je da sjedneš svoju kćer i pusti ju da zna što je ponašanje i nije prihvatljivo u vašoj kući. Može vam se činiti očigledno, ali obavijestite je da je vaša briga za njezinu sigurnost i dobrobit, a ne samo da pokušavate kontrolirati njezino ponašanje.

Što se tiče onoga što je uobičajeno u svojoj dobnoj skupini, to zapravo nije pitanje. Djeca imaju sve vrste različitih seksualnih iskustava. Neki su spremni, drugi ne. Ono što mislim da stvarno pitate je li u redu ubacivati ​​svoje vrijednosti o seksu kćeri. Da! Naravno da je.

Postavite granice za svoju lezbijsku kćer

Je li se prebrzo kretala? Ako mislite da je, onda je ona! Pitajte se ovo, biste li čak i ispitivali svoj odgovor ako ste je uhvatili sa svojim dječakom?

Neki roditelji ne dopuštaju djeci da dođu do 16 godina. Drugi nisu tako strogi. Ono što mislim da je važno je da ste u mogućnosti razvrstati seksualnu aktivnost svoje kćeri iz njezine seksualne orijentacije. I važno je i da je obavijestite da se ne radi o datiranju djevojke, već o smjernicama koje biste utvrdili bez obzira na to tko je vidjela.

Tinejdžerica je potrebna ravnoteža privatnosti i nadzora. Moglo bi biti teško za vas i za navigaciju. Vjerojatno ćete uske glavice. To je normalno. Važno je da otvorite komunikacijske linije sa svojom kćerkom. Dajte joj da zna da može doći k vama pitanjima, mislima i osjećajima.

Provjerite ima li u vašem području poglavlje PFLAG. Razgovor o tim pitanjima s drugim roditeljima koji prolaze kroz istu stvar može biti vrlo korisno. Hvala što tražite savjet!

Gledaj video: Postavljanje granice (Travanj 2020).