Borite se protiv štetnika bez korištenja bug sprej

Suočavanje s štetnicima u vrtu može se osjećati kao trajna bitka. Naravno da ne želite da štetnici unište usjeve koje ste radili tako teško da biste rasti, ali dostizanje bug sprej nije dobar izbor, i to u konačnici samo pobijediti.

Ubojica špijunira masu. To može zvučati kao rješenje, ali problem je što istovremeno uklanja korisne insekte - svoju privatnu vojsku. Bez predatora i bez postojećih štetnika, ovo stvara prazninu u ekosustavu vašeg vrta kako bi drugi štetnici mogli prolaziti neprovjerenim, što znači da morate primijeniti sve više pesticida samo da bi se zadržao na vrhu problema.

Kada je u pitanju suočavanje sa štetnicima, dvostruki organski pristup je najučinkovitiji na dugi rok: zaštita i stvaranje vrta manje privlačni štetnicima.

1. Zaštitite svoje usjeve

Kao što većina uzgajivača kupusa, brokule ili drugih brassica znat će, obrana je najbolji oblik napada. Nijedna oružarnica za vrtlaricu nije dovršena bez duljine finoće mrežaste mreže. Ne samo da se može koristiti za stvaranje zaštitnih tunela za poput brassica (na primjer da se isključi kupus bijelih leptira), može se pretvoriti u vertikalnu "ogradu" visine najmanje 60 cm i staviti oko usjeva kako bi se folija mala - letjelice poput mrkve. Također se može koristiti hortikulturni runo.

Za ciljanu zaštitu, kupusni ovratnici se koriste za sprečavanje korijena mušica kupusa od polaganja jaja. Da biste napravili bušotinski ovratnik, jednostavno priliježite krug debelog kartona u sredinu, a zatim ga stavite oko stabla biljke brassica na liniji tla.

Ako su mučjaka na jabukama problem, možete koristiti sendvič vrećice kako biste plodovi bili nedostupni.

Štetnici mogu ponekad infiltrirati vaš vrt između lišća ili u tlo zemljišta kupljenih biljaka, pa ako kupite (ili se dajte) mlade biljke, uvijek ih pažljivo provjerite radi znakova štetnika prije nego što ih uvesti u vrt.

Ako vas naročito štetno djeluje redovito, vrijedi potražiti ranih ili kasnijih biljnih vrsta koje bi mogle izbjeći da postanu dio štetnika ako ne rastu u visokorizičnim vremenima.

2. Poboljšati okoliš u vrtu

Mnogi štetoči grabežljivaca, kao što su hoverflies (syrphid mušica) također su ljubitelji nektara i oprašivača, tako da rastu bojne cvijeća u blizini ili čak u vašem povrću. Također pokušajte s podrezivanjem trapeći pomoću najdraže hrane koju je štetočinitelj učinio da bi vam žitarice manje privlačile.

Pobrinite se da vaš vrt pruža tijekom cijele godine utočište za saveznike kao što su žabe, žabe, ptice koje jedu insekte i korisne insekte kao što su ladybugs i hoverflies. Jednostavno ostavite neka područja vašeg vrta unmanicured, ili možete instalirati bug hotel.

Važno je zadržati neposrednu blizinu vaših biljnih kreveta urednim. Kompostajte sve preostale ostatke biljaka iz kreveta jednom kada se usjevi očistiti kako bi se spriječilo štetnike koji se skrivaju pod lišćem ili u mrtvim stablima, a staklenicima i kolutima ostavljaju dobru čistu jednom godišnje.

Praksa rotacije usjeva kako bi se spriječilo nakupljanje štetočina specifičnih za usjeve u tlu, a ako ste patili od štetnika nastalih na tlu, kao što je žilavica, dobro je kopati ili barem poremetiti vrh nekoliko centimetara tla s vilica između usjeva - to će otkriti sve grube ili druge štetočine pticama koje jedu insekte. Ili, ako pilićima pustite da ih pretražuju i uništavaju!

Zdravo tlo pomaže da vaše biljke budu dovoljno jake da se odupre napadima kukaca, tako da redovito dodavajte organsku tvar - godišnje barem, a po mogućnosti češće. Mulching će također pomoći u suzbijanju korova (koji ponekad mogu imati nametnike), a istodobno potičući štetočine.

Držite se živaca, a ako je vaš grabežljivac žabe, hoverflies, ladybugs i tako dalje, možete postići, ako ne i potpunu osvajanja, onda barem mirni odnos sa svim stanovnicima vašeg vrta. U ekstremnim slučajevima, ako sve ostalo ne uspije, koristite certificirane proizvode za kontrolu organskih štetnika. Važno je vrlo pažljivo pratiti upute na naljepnici.

Unatoč mojim referencama o ratnim riječima, važno je zapamtiti da zapravo nismo u ratu protiv štetnika. Štetnik je samo stvorenje koje voli istu hranu koju činimo, pa pokazujmo neke tolerancije, zaštitimo one usjeve i koristimo vlastiti sustav balansiranja kako bismo osigurali da se vaš usjev ne dobije prije nego što imate vremena za žetvu. I ne zaboravite prijaviti štetnike koje vidite na BigBugHunt.com.

Koji je vaš omiljeni način koji štiti vaš vrt od štetnika? Podijelite ga s nama ostavljajući komentar u nastavku.