7 namirnica koje vašu farts smiruju još gore

Grah nisu jedini čarobni plodovi koji vašim prdima osjete mirisom. Određena hrana čini vaše prdeže miris gori od drugih, jer oni imaju visok sadržaj sumpora. Većina farts su mirisna kombinacija metana, vodika i ugljičnog dioksida. Ali kad jedete hranu ispunjenu sumporom, vjerojatno ćete primijetiti. I tako i bilo tko u vašoj blizini. Mnogi od krivaca koji uzrokuju smrad također su super zdravi pa ih nemojte potpuno izbjegavati, samo ako planirate da budete društveni. Provjerite 10 najboljih namirnica koje vaših farts smiruju:

1. Brokula je vjerojatno jedan od najatraktivnijih hranjivih povrća, ispunjen vitaminima i vlaknima. Ali ona također sadrži smrdljive spojeve, uključujući ne samo sumpor, ali i rafinozu, enzim.

2. Mliječni proizvodi, ako ste slučajno laktoza netolerantni. Kravlja mliječni proizvodi sadrže posebno velike količine laktoze, šećera koje ne mogu svi probaviti. Ako vam nedostaje enzim koji je potreban za digestiju laktoze, završite s teškim mirisom plina (zajedno s nelagodom i mogućom proljevom.

3. Školjke od prokulice bile su vjerojatno zlostavljanje vašeg postojanja kao dijete, zbog čega su sada mnogo bolje ako ih možete naći prekrivenom slaninom. Bacon ili ne, oni su iz iste smrdljive obitelji kao i brokula i ostavit će te sa smrdljivim prstima.

4. Protein, bilo da želite imati odrezak ili snack na protein barovima, jesti mnogo proteina vjerojatno će dovesti do smrdljivog plina jer mnoge vrste mesa sadrže metionin, aminokiselinu koja sadrži sumpor.

5. Voće je bogato vlaknima, koje mogu proizvesti plin, ali također sadrže sorbitol, još jedan proizvođač smrada štetnih plinova.

6. Grah vas stvarno pomiče, to je ne samo glupo dječja pjesma. Grah sadrži bjelančevine i vlakna, od kojih oboje traju dugo vremena da se vaše tijelo razbije. To znači da se one zadržavaju u vašem gastrointestinalnom traktu, prije nego što nastaju kao smrdljivi plinovi.

7. Nuts je još jedna smrdljiva hrana koja je bogata proteinima i vlaknima i znala je uzrokovati plin - osobito ljekovito meso.

[Slika putem usluge Getty]

Gledaj video: EUROBANX 4 with Alan Blair and Oli Davies - CARP FISHING FULL MOVIE (Ožujak 2020).