Zdravlje Prednosti Tofu: Je li hranjiv Dosta zamijeniti meso?

Zdravstvene prednosti tofu kao zamjena za meso su brojne. Konzumiranje tofua redovito pomaže smanjenju lošeg kolesterola, ublažava simptome povezane s menopauza i čak smanjuje rizik od raka. Druge glavne zdravstvene prednosti tofu u odnosu na meso uključuju jačanje snažnih kostiju srednjih dobi i odgađanje zagađenja dobi. Utvrđeno je da je tofu izvrstan izvor kalcija i vitamina E. Tofu ili sojino prženje proizvedeno je mljevenjem soje u obliku mliječne supstancije koja se zatim komprimira i ostavi da koagulira. Nakon što se masa osuši u želatinoznu krutinu, rezati su u kocke veličine dlana. Budući da je soja jeftina i bogata, ali bogata proteinima, popularna poznata korist tofua jest da je to "siromašni čovjekov protein".

Tofu kao veganski zamjena za meso

Postoji uobičajena zabluda da vegetarijanci ne dobivaju toliko proteina kao i ljubitelji mesa. Iako se povrće sastoji uglavnom od ugljikohidrata, neki povrće, zapravo, imaju sve esencijalne amino kiseline koje vaše tijelo zahtijeva.

Jedina razlika između tofua i mesnih bjelančevina jest da morate jesti više tofua kako biste zadovoljili preporučene razine prehrambenih proteina. Zapravo, svaki 100 g tofua daje približno 17,19 g proteina. Za dobivanje proteinske koristi od 150 g mršavog mesa, trebali biste pojesti 290 g tofu.

Istraživanja pokazuju da redovito jesti toliko tofu daje ekvivalentnu količinu energije, proteina, ukupne masti, ugljikohidrata, alkohola i vlakana. Međutim, glavne zdravstvene prednosti tofua će se pojaviti u znatno nižem ukupnom kolesterolu, trigliceridima i lipoproteinu niske gustoće (lošem kolesterolu) za vas ako redovno jedete tofu umjesto mesa.

Uspoređujući 4 oz. porcija, tofu daje 9 posto vašeg dnevnog zahtjeva za mast, 3/4 niže od svinjetine. Stoga je primarno zdravlje tofua smanjenje rizika od ateroskleroze, hipertenzije i kardiovaskularnih bolesti.

Međutim, možda mislite da, za razliku od mesa, tofu apsorbira tekućine (kao što je ulje za kuhanje) lako - u stvari, do 15 posto ulja za kuhanje se može apsorbirati. Da biste maksimalno iskoristili tofu kao smanjenu masnoću zamjene za meso, ipak morate biti kreativni samo s receptima koji ne zahtijevaju ulje.

Ostale zdravstvene prednosti tofua

Izoflavoni su spojevi koji se nalaze u proizvodima soje, a poznato je da izravno i neizravno djeluju antioksidativno. Izoflavoni mogu izravno ukloniti slobodne radikale, čime se sprječava prerano starenje. Ti korisni spojevi također spriječavaju djelovanje slobodnih radikala neizravno suzbijanjem proizvodnje fagocitne radikale.

Istraživanja sugeriraju da visok unos soje na bazi proizvoda također sprečava rak dojke, osteoporozu i kardiovaskularne bolesti. Ti su uvjeti zbog trajne izloženosti estrogenu u vašem tijelu. Iz nekog razloga, fitoestrogeni koji se nalaze u proizvodima od soje, kao što su genistein i daidzein, neutraliziraju djelovanje ljudskog estrogena. Ovi su izoflavoni također poznati da smanjuju gubitak koštane mase u lumbalnoj kralježnici tijekom perimenopauze i postmenopauze. Osim toga, druge studije upućuju na to da isoflavoni mogu povećati mineralnu gustoću kosti u ženskim bodljama.

Gledaj video: Best Speech You Will Ever Hear - Gary Yourofsky (Travanj 2020).