Način na koji možete jesti zdravo za proračun

Često se kaže da je zdrava prehrana preskupo. To jednostavno nije točno. Uz nekoliko strategija, možete uštedjeti novac dok izbjegavate dodatne funte.
Frozen Fruits & Veggies

Kupnja smrznutih proizvoda izvrstan je i pristupačan način pridržavanja nove MyPlate, koji naglašava ploču koja je napola puna voća i povrća. Voće i povrće zamrznuti su tijekom vrhunca svoje zrelosti - gotovo odmah nakon njihovog ubiranja - zaključavanje vitalnih hranjivih tvari i okusa. Smrznuti proizvodi su jeftini (često niži od $ 1 po vrećici) i vrlo su prikladni. Parne povrće u mikrovalnoj pećnici ili dodavanje smrznutog voća na smoothie ili žitarice.
Potražite tjedne posebne ponude i kupone

Planirajte tjedan dana hrane i dućan za sastojke na temelju onoga što je hrana označena dolje u lokalnoj trgovini taj tjedan. Također, kupujte isječke iz novina ili ih ispišite izravno s interneta.

Kupujte na poljoprivrednim tržištima

Ne samo da ćete naći široku paletu lokalno uzgojenih voća, povrća i zrna hrane, nego ćete naći i lokalne meso, mliječne proizvode i jaja. Hrane na poljoprivrednim tržištima često su jeftinije, manje obrađene, više flavorful i ekološki prihvatljive. Također možete provjeriti postoji li u vašoj blizini poljoprivredu koja podržava zajednicu (CSA) - ti programi omogućuju da dobijete tjedni dio svježeg voća i povrća na lokalnoj farmi.
Postavite vrt

Ako imate vremena i prostora, pokušajte ruku u vrtu. Trošak pokretanja je minimalan i lako se nadoknađuje s količinom proizvoda koju ćete dobiti nakon prve žetve. Mnogi gradovi sada imaju vrtove zajednice, gdje možete besplatno koristiti prostor.
Kupujte u rasutom stanju

Trgovite dijelom za skupnu hranu i uštedite novac na osnovnu hranu koju često koristite i dugotrajnog roka trajanja, uključujući tjesteninu, žitarice, brašno, orasi i sušeno voće. Možete odabrati točan iznos koji vam je potreban (manje otpada = više novca u džepu), a jedinična cijena je obično jeftinija jer je manje ambalaže.

Spremi grah

Ne samo da su grah izuzetno prilagodljive novčanicima, nego i hranjiva elektrana. Grah su ukusni, bezmesni izvor proteina s jednim čašom u pakiranju čak 16 grama proteina protiv bora. Također su napunjeni vlaknima, željezom, folatom, kalcijem, kalijem i magnezijem. I sušeni i konzervirani grah su iznimno ekonomični i iznenađujuće svestrani. Suhomesnati grah je najjeftiniji, ali zahtijeva malo više vremena i pripreme budući da se one moraju natopiti preko noći. Konzervirani grah dobro funkcionira i za ljude koji su pričvršćeni na vrijeme ili na prikladnost.
Idi generic

Predmeti robne marke obično koštaju više, a robna marka robne marke / generička hrana u biti su identična onima s njihovim cijenjenim kolegama.
Kupi manje mesa

Meso može biti skupo i visoko u kalorijama, ukupnoj masti, zasićenoj masti i kolesterolu. Svrha je da meso poslužite više od "pojačivača okusa" u vašim jelima i pripremite sezonsko voće i povrće zvijezde vašeg tanjura. Još uvijek možete uživati ​​u malim količinama mesa, ali se odlučite za lagano rezanje i kuhati s malo / bez dodanih masnoća kako biste zadržali opseg struka i novčanik vašeg novčanika.
Imajte na umu i neke osnovne savjete. Napravite popis trgovine i držite se na njemu. Nikada nemojte prodavati gladne. Konzumirajte razne hrane u odgovarajućim dijelovima. Jedite polako i zaustavite se kada ste puni. Ti savjeti, za razliku od fluktuacijskog gospodarstva, nikada ne propadaju.


Gledaj video: VEGAN 2017 - The Film (Travanj 2020).