Kako se protezati za ples

Plesači bi trebali uključivati ​​istezanje kako bi održali visoku razinu fleksibilnosti potrebnu za njihovu umjetnost, kao i povećati fizičku snagu i izdržljivost dok izbjegavaju ozljede. Plesači i drugi sportaši mogu uključivati ​​istezanje prije, tijekom i nakon aktivnosti. Prilikom razmatranja rutiniranja istezanja, svakako uključite glavne skupine mišića i zglobove. Uključite se za noge, gležnjeve, telad, bedra, loza i kukove te za trbušne mišiće i leđa, ramena, vrata i ruke. Evo nekoliko ideja koje plesači mogu koristiti za istezanje:

Sjedi naprijed zavoj

Sjedeći se dijelovi djeluju na mišiće leđa, kao i na leđima i teladi. Mišići u nogama su među najvećim u tijelu i koriste se u mnogim akcijama, uključujući balansiranje, skakanje, okretanje i pokretanje pokreta u prtljažniku i gornjem dijelu tijela.

Sjednite na pod, s nogama koje se protežu ispred vas, a noge su savijene tako da su prsti usmjereni prema gore. Stavite dlanove na pod na obje strane kukova. Odmaknite prste od vas i držite položaj od pet do deset udaha. Zatim, savijte noge tako da nožni prsti pokažu prema stropu i šire nožne prste za protežu u nogama i lopticama stopala. Držite ovu poziciju pet do deset udisaja.

Podignite ruke ravno gore u zrak, podignite s vrha glave prema gore, duboko udahnite i izdahnite dok ščepate prema naprijed s kukova. Usredotočite se na dosezanje naprijed, pokušavajući zadržati ravnu kralježnicu umjesto zakretanja kako se zavoja. Ako to ne možete postići ravnim nogama, lagano savijte koljena i dopustite da kralježnica ostane ravna ili jednostavno držite ruke na mjestu na kojem su udobne. Nikad se ne protežite tako da postane bolno i ne odbijajte se ili iznenadne pokrete kada se protežu kako biste izbjegli ozljede.

Stalno raste

Stalni se nastavci mogu usredotočiti na mišiće nogu, abdomen, leđa i gornjeg dijela tijela. Ne zaboravite uzeti svoje vrijeme kada se istegnete i obratite pozornost na oblik. Svaka osoba ima različitu razinu fleksibilnosti, tako da radite na vlastitim jedinstvenim potrebama, a ne usporedbom s drugima.

Stajati uspravno s nogama zajedno. Podignite ruke nad glavom i zapešću lijevu zglob s desne strane. Nagnuti udesno, dopuštajući vašim kukovima da se pomaknu lijevo tako da cijelo tijelo stvara oblik polumjeseca. Lagano povucite lijevu ruku kako biste pojačali duljinu. Ovo proteže djeluje na mišiće cijelog torza i treba se držati najmanje 20 sekundi i ponoviti na obje strane. Pazite da duboko udahnete dok se istezate.

Gnijezdo, stajati ravno uz noge paralelne jedna drugoj, postavite jednu nogu natrag u malu šljuku s petom prema dolje i prednjom nogom savijena na koljenu. Osjetite protežu kroz leđa i držite 10 sekundi uz duboko udah. Ispravite prednji koljeno za odmor, a zatim se opet savijte, osjećajući još jednom protežući kroz leđa. Držite još 10 sekundi, a zatim prebaci noge.

Ponovno se uspravite i podignite ruke iznad glave, zatim se savijte prema naprijed dok ste gornji dio tijela paralelan s podom. Držite ovu poziciju 20 sekundi. Ponovite, a zatim dopustite da se torzo spusti naprijed u zavoju. Obavezno savijte koljena ako vam je potrebna kada stignete do poda.

Plesačima su potrebne mnoge dimenzije, ali svakako morate uključiti ove osnove svaki put kada vježbate i imajte na umu da će se fleksibilnost tijekom vremena poboljšati. Razgovarajte o prikladnim dionicama za vrstu plesa s kojim ste upoznali svog instruktora kako biste saznali koji drugi oblici fleksibilnosti mogu pomoći i zaštititi vas.

Gledaj video: SKIDAM APARATIĆ!!! (Travanj 2020).