Ovo je jedna pogreška koju mnogi lifteri čine

Istezanje je važan aspekt aktivnosti prije vježbanja, ali je intenzivno istezanje znanstveno dokazano da negativno utječe na performanse vježbanja nižeg tijela. U travnju 2013. godine The Journal of Strength and Conditioning Research otkriva da opsežna pasivna vježba zagrijavanja smanjuje sposobnost umjereno obučenih muškaraca da izvrši rigorozne aktivnosti treninga snage niže razine tijela. Ovaj Studija usmjerena na mlade ljude u dobi od 18 i 24 između, a iako rezultati varirati ovisno o individualnoj snazi, istraživači su zaključili da intenzivno istezanje treba izbjegavati radi maksimiziranja performansi utega.
Intenzivno istezanje
Intenzivno istezanje je vrsta zagrijavanja koja zahtijeva veliko vrijeme provedeno u opuštanju tetiva i ligamenata u svakom većem zglobu tijela. Ova vrsta istezanja obično je povezana s brzim atletskim pokretima, poput onih košarkaša tijekom natjecanja, poput sprinta i skakanja. Joga je čvrsti primjer vrste vježbe koja zahtijeva izvršavanje "intenzivnih proteza". Opsežno rastezanje tetiva i ligamenata može uvelike smanjiti mogućnost ozljede. Također povećava fleksibilnost. Ova vrsta zagrijavanja vježbe najbolje se koristi prilikom pripreme za dulji napadaji kardiovaskularne vježbe, ali nije nužno za dizanje utega.
Prekomjerno istezanje protiv intenzivnog istezanja
Intenzivno istezanje ne smije se miješati s "prekomjernim istezanjem". Razlike su suptilne, ali su važne za prepoznavanje. Prekomjerno istezanje jednostavno se definira kao istezanje do točke gdje se može inducirati jaka bol. Intenzivna proteže se odnosi na sudjelovanje u zagrijavanja vježbe koje u potpunosti popustiti ligamente i tetive u zglobovima, kao što su one koje možda izvesti tijekom yoga sjednici u teretanu. Dok se može pojaviti bol tijekom intenzivnih istezanja zbog težine vježbe izvode, važno je shvatiti da zagrijavanje ne bi trebali dovesti do boli do točke gdje ste više u stanju ostvariti.
Dizanje utega Warm-ups
Nemojte podcjenjivati ​​važnost zagrijavanja, čak i ako se odlučite ne protežu. Preporuke za zagrijavanje dizanja utega uključuju brzi hod, visoka koljena i jogging na mjestu. Važno je povećati broj otkucaja srca prije izvođenja snažne vježbe radi povećanja protoka krvi, što vašem mišiću omogućuje učinkovitije rad. Zagrijavanje je također važno jer ubrzani otkucaji srca signaliziraju vašem tijelu da kisik i vitalne hranjive tvari moraju biti isporučeni radnim mišićima.
Akutni učinak pasivnog statičkog rastezanja
Journal of Snaga i kondicioniranje istraživanje se odnosi na „intenzivno istezanje” kao „pasivne statičko istezanje” ili PSS, u studiji je objavljen u vezi utjecaja ovog posebnog tipa toplo-up aktivnosti na nižim tijela utega. Studija je konačno utvrđeno da muškarci koji obavljaju intenzivne proteže prije izvođenja maksimalnu čučanj bili u mogućnosti dizati manje težine nego oni koji koriste Otpor trening opreme, kao što su stacionarni produžetak noga stroja, prije testiranja. Iako određene fiziološke čimbenici utjecali na ishod ovog istraživanja, kao i unutrašnje snage, časopis preporučuje korištenje otpornost opreme za trening, za razliku od intenzivne tehnike istezanje kako bi se povećala učinkovitost treninga.
Utvrđivanje realističnih ciljeva fitnessa
Ne biste trebali u potpunosti zanemariti potrebu za rastezanjem kako biste maksimalno povećali svoju sposobnost podizanja toliko velike težine koliko i vaše tijelo prirodno može. Istezanje ostaje vitalni dio većine aktivnosti vježbanja, ali koliko i koliko često se trebate protezati je točka znanstvenih istraživanja koja se teku u tijeku. Važno je uspostaviti realne ciljeve za vježbanje pri izradi, bez obzira na to jeste li vježbali kardio ili podizali težine. Ono što radite prije svake vježbe utječe na ukupnu izvedbu. Izrada ciljeva koji odražavaju vaš režim rada prije treninga omogućit će vam da bolje postignete višu razinu kondicije.

Gledaj video: Point Sublime: Refused Blood Transfusion / Thief Has Change of Heart / New Year's Eve Show (Veljača 2020).