5 Prednosti soje proteina za tijelo

Protein soje dokazano je vrlo koristan dodatak bilo kojoj prehrani zbog pozitivnog učinka koji ima na ljudsko tijelo. Evo 5 prednosti proteina soje za tijelo:

1. Djeluje kao zamjena za protein mesa
Protein soje je održiva zamjena za protein obično dobiven jedući meso. Dok je meso normalno povezano s udjelom masti, protein soje nije. Također, proteina soje sadrži sve aminokiseline dobivene od prehrane mesa, koje su važan dio smanjenja masnoća i održavanja zdravih mišića. Ove aminokiseline također su sastavni dio proizvodnje inzulina u tijelu.

2. Proteini soje pomažu smanjiti LDL kolesterol

FDA je pokazala da dijeta koja uključuje najmanje 4 obroka proteina soje svaki dan igra ulogu u smanjenju lošeg kolesterola, poznatog kao LDL kolesterol, do 10%. Na istu notu, dobar kolesterol, HDL kolesterol se ne smanjuje dodavanjem 4 servira proteina soje svaki dan. Istraživanja su pokazala da protein soje napada plazmu u LDL kolesterol dok ne utječe na HDL kolesterol na bilo koji način.

3. Proteini soje smanjuju rizik od srčanih bolesti

Kao što je spomenuto, protein soje ne smanjuje količinu HDL kolesterola, ali to smanjuje lošu vrstu LDL kolesterola. Liječnici kažu da je kapi od 1% kolesterola iznosi oko 2% smanjenja rizika od srčanih bolesti. Zdravstvene prednosti ove samo čini jaki slučaj za dodavanje proteina soje u prehranu. Uključujući protein soje u prehranu redovito će nastaviti snižavati kolesterol tijekom vremena, stvarajući zdravije vene, protok krvi i zdraviji srce.

4. Proteini soje pomažu u stvaranju druge hrane učinkovitije

Zbog aminokiselina koje se nalaze u proizvodima soje proteina, kao što su tofu i sojino mlijeko, druga hrana koja ulazi u tijelo može se učinkovitije koristiti i obrađivati ​​u energiju. Postoji niz aminokiselina koje možemo nabaviti samo iz izvora hrane, a protein soje sadrži mnoge od njih, što nam omogućuje da dobijemo punu korist od druge namirnice.

5. Proteini soje pomažu smanjiti druge rizike

Smatra se da soja proteina također može pomoći u smanjenju drugih zdravstvenih rizika, od kojih su neki vrlo ozbiljni. Proteini soje pomažu u smanjivanju rizika od nastanka raka debelog crijeva, raka prostate, pa čak i osteoporoze.

FDA je u listopadu 1999. objavila studiju koja je pokazala kako protein soje može pomoći u smanjenju rizika od bolesti srca. To je učinjeno pregledom informacija iz 27 kliničkih studija koje su dokazale kolesterol smanjenje prednosti proteina soje.

Nije teško dodati protein soje u vašu dnevnu prehranu. Prebacivanje na sojino mlijeko ujutro sa žitaricama ili kavom je dobro mjesto za početak. U vašoj lokalnoj trgovini postoji mnogo proizvoda od soje, uključujući sojine dodatke, mlijeko, tofu i druge zamjene za ono što normalno možete jesti.

Gledaj video: Best Speech You Will Ever Hear - Gary Yourofsky (Veljača 2020).