Barefoot Running: Kada to nije dobra ideja

Kao što ime sugerira, bosonogi trčanje je vrsta trčanja stil koji se obavlja bez dodavanja bilo kakve foot gear. Dok bosonogi trčanje postaje sve češći, važno je shvatiti da postoje određena vremena da biste trebali izbjegavati ovu vrstu vježbe:

Ako ste novi u pokretu

Jedno od najvažnijih trenutaka u kojoj se ne može ići bježati je ako ste novi u vožnji. Trčanje je sport koji zahtijeva dobru tehniku ​​kako bi spriječio bol i moguće ozljede. Stoga je važno upoznati se s osnovama pokretanja cipela prije nego što ga pokušate bosonogi. Jednom kada se osjećate ugodno trčanje relativno dugo vremena dok nose cipele, postupno početi uključivati ​​bosonog trčanje. Dodajte samo 10% povećanja količine vremena provodnog bosona svaki tjedan kako biste spriječili moguće ozljede povezane s aktivnošću.

Ako imate ozljedu

Drugi put da nije u redu da odete bosonog trbuha je ako ste s dijagnozom ozljede nogu, gležnja, koljena ili kuka. Barefoot trčanje tijekom ovih razdoblja svibanj pogoršati problem, što je rezultiralo u dužem razdoblju ozdravljenja. Budite sigurni da koristite krajnje oprezno kada se radi o ozljedama i bosonogi trčanje. Na primjer, čak i rez ili struganje na stopalima dovoljno je da potaknete da izbjegnete bosonogi dok se ozljeda ne izliječi. Pokretanje bosonog s jednom od tih ozljeda može dovesti do ozbiljne infekcije.

Ako ste u novoj lokaciji

Dalje, ako ste na novom mjestu, izbjegavajte sudjelovanje u bosemoj trci. To je zbog brojnih razloga. Prvo, bosonog trčanje radi najbolje u području gdje ste svjesni okoline u kojoj se nalazite i upoznate sa stjenovitim, pjeskovitim, pa čak i prljavim područjima. Ako ste na novom mjestu, nećete biti svjesni vrste materijala na kojem radite i ne samo da možete ozbiljno oštetiti noge, nego također mogu uzrokovati ozljede u drugim dijelovima vašeg tijela. Ako inzistirate na sudjelovanju u bosonogi prikazivati ​​dok ste na novom mjestu, barem pokušajte iskoristiti vašu petlju prije nego što počnete prikazivati. To će vam pomoći da odredite koja su područja glatka i koja imaju visoku količinu kamenja, stijena i stakla, što bi se trebalo izbjegavati kad god je to moguće.

Ako se nalazite u grupi

Konačno, ako se izvodite u grupi, najbolje je izbjegavati pokretanje bosona. Kao što je većina obučenih bosih junaka svjesna, povremeno ćete morati zaustaviti i ukloniti mrlje ili prljavštinu i ostatke s nogu. Prisiljavanje vaših trčanje partnera da se zaustavi jednostavno zato što je potrebno je glavni ne-ne kada je u pitanju trčanje u grupi.

Gledaj video: Bunker Roy: Learning from a barefoot movement (Travanj 2020).