12 TedTalks za zdravijim životom,

TED (tehnologija, zabava i dizajn) neprofitna je neprofitna organizacija koja je započela kao konferencija 1984. godine. Brzo se širila diljem svijeta, a kratki razgovori na konferencijama emitirani su na internetu. Ovi razgovori TED-a savršeni su za današnje potrošače: kratki i privlačni, s temama od znanosti do društvenih pitanja, poslovanja i zdravlja. Sljedeći TED razgovori usmjereni su na prehranu i zdravlje. Oni su najmoćniji, najgledaniji razgovori na području javnog zdravlja i dobrobiti.

Razgovori o prehrani i fitnessu

Učite svako dijete o hrani
S gotovo 8 milijuna pregleda, ovaj popularni razgovor strastvenog kuhara Jamieja Olivera naglašava nedostatak nutricionističkog obrazovanja u SAD-u.

Što nije u redu s onim što jedemo?New York Times pisac hrane Mark Bittman raspravlja o promjenama koje su stvorile suvremenu zapadnu prehranu.

Zašto sam vegetarijanski dan u tjednuGraham Hill raspravlja o praktičnom pristupu vegetarijanstvu.

Zašto dijete obično ne radiNeuroznanstvenica Sandra Aamodt govori o vezi između mozga i tijela i pazeći na prehranu.

Možemo li jesti zrelom raku?William Li predstavlja razgovor o liječenju raka kroz prehranu.

Kako živjeti biti 100(Napomena: Ovaj razgovor je od 2010. godine - sada postoji više aktualnih znanosti ako ste zainteresirani!) Dan Buettner tvrdi da 90 posto onoga što određuje naš životni vijek jest način života.

Njegove i njezine zdravstvene zaštiteDr. Paula Johnson tvrdi da razlike između muškaraca i žena trebaju biti zabilježene kada je u pitanju zdravstvena zaštita.

Zašto neki ljudi nađu vježbu teže od drugihSocijalna psihologinja Emily Balcetis raspravlja o psihologiji iza vježbanja i dijeta.

Razgovori o mentalnom zdravlju

Ne možemo zanemariti moć mentalnog zdravlja kada se raspravlja o našoj dobrobiti. Ovi pregledi TED-a usredotočeni su na mentalno zdravlje i sreću.

Kako naglasiti vašeg prijateljaKelly McGonical, psihoterapist stresa, raspravlja o odgovoru tijela na stres i kako izbjeći štetne učinke stresa na tijelo

Što čini dobar život? Lekcije iz najduže studije o srećiRobert Waldinger raspravlja o rezultatima 75-godišnjeg studija o sreći i zadovoljstvu životom

Kako steći kontrolu nad slobodnim vremenomStručnjak za upravljanje vremenom Laura Vanderkam daje savjete o prioritetima i pronalaženju vremena

Iznenađujuće dramatična uloga prehrane u mentalnom zdravljuKlinička psihologinja Julia Rucklidge postavlja argument za liječenje stanja mentalnog zdravlja s prehranom

Ako imate bilo kakvih preporuka, javite nam!

Gledaj video: Uprooting the Leading Causes of Death (Veljača 2020).