Trening snage bez utega je pravi način

Rad s utezima može biti težak i teško za neke. Trening snage bez utega je odličan način da se dobije moć, izbjegavajući ponekad stresno vježbanje sile u težini. Isometrika i gimnastika izvrsne su alternative koje, češće nego ne, možete odvesti izvan zagušujuće teretane i na svjež zrak.

Predvidjeti mišiće

Pretražujte slike mrežnih skupina mišića ili preuzmite anatomiju s dobrim fotografijama ili prikazom mišića i upoznajte se s njima. Većina ljudi zna više o svom automobilu ili mobitelu nego što rade o vlastitom tijelu. Predviđanje striata svake mišićne skupine kao što se obrađuje će, vjerovati ili ne, pomoći u jačanju.

isometrics

Definicija "izometrika" je radni mišić bez dosega kretanja. To obično uključuje nepokretni objekt, poput guranja na zid s rukama ili nogama. Ovo će izgraditi mišiće pri zajedničkom umetanju i izvrstan je početak rada bez težine (nakon istezanja staze). Osim toga, Arnold Schwarzenegger je govorio o "Iso-Tension" kao vježbi, što je pooštravanje mišićnih skupina nakon ili tijekom treninga. To može biti još jedan vizualni alat ako se radi ispred zrcala.

Gimnastika

Ta je riječ često povezana s dječjim tjelesnim odgojem koji su mnogi podnijeli tijekom djetinjstva. Ti oblici vježbanja mogu, međutim, proizvesti zapanjujuće rezultate. Profesionalni NFL igrač Herschel Walker koristio je samo gimnastiku kada igra za Sveučilište Georgia. Push ups, up ups i sit ups su sveti gral i on je bio do 1000 ponavljanja po vježba. To vam može biti ekstremno, ali manje prilagodbe također će graditi mišiće. Sigurno postavljanje nečega ili nekoga na gornji dio leđa tijekom guranja, ili zgrčavanje nečeg teškog, kao što je velika knjiga, za vrijeme sjedenja, korisno je. Čučnjevi i podizanja tele su također dobre vježbe nogu.

Sporo kao što ideš

Raditi bez utega bit će vrlo korisno ako usporite. Pokušajte odbrojavati deset do dvanaest sekundi na pozitivnom izlazu (kao što je guranje gore od guranja prema gore) i ne u potpunosti se širiti na kraju, a zatim računajući od šest do osam sekundi na negativni izlaz (dolje od push up), a opet ne dopuštajući potpuni završetak. To će ne samo izgraditi mišiće, nego će raditi većinu mišićne skupine jer balansiranje protiv gravitacije uključuje punu opeklinu.

Ograničeno vrijeme između

Rezanje vašeg razdoblja odmora između vježbi je još jedna tehnika koja će unaprijediti izgradnju mišića. Polako povucite svoje vrijeme od otprilike šezdeset sekunda u petnaest sekundi dok vam vrijeme odmora ne bude samo deset sekundi. To je izazov i daje izvrsne rezultate. Osim toga, to se može izmjenjivati ​​tako da se ne bi previše umorilo.

Držite ga sigurno

Izgradnja mišića bez utega može ponekad biti izazovna u pogledu sigurnosti.

  • Pokušajte se ne vježbati sami ili barem pazite da je netko u blizini u slučaju nesreće.
  • Gledajte svoj obrazac i slušajte svoje tijelo. Spaljivanje osjeća dobro, niti naprezanje ili suzu ne.
  • Podržite leđa.
  • Ostani hydrated

Gledaj video: Trening Za Mišićnu Masu Bez Utega (Travanj 2020).