Kako vježbati poput holivudskog kaskadera bez da se ubijete

Jeste li ikada sanjali da ćete postati usuditi se na nizu hollywoodskog sljedećeg trileru? Vaša mašta o izvođenju iznimno opasnih akroba i postaje bitna neimenovana filmska zvijezda može biti daleko, ali to ne znači nužno da ne možete trenirati kao najbolji holivudski film. Upozorenje: neke vježbe koje slijede ne bi trebale biti izvedene bez vodstva profesionalnog fitnessa i potencijalno puno jastuka. Treba nadalje napomenuti da vježbe kaskadera ne omogućuju automatsko izvođenje potencijalno opasnih manevara na velikom zaslonu.

Kapetan Amerika

Damien Walters možda nije ime kućanstva među kina, ali kao kaskader za poznati superheroj Captain America, Walters je certificirani trening izvanredan. Waltersova vježba vježba sastoji se od nekoliko vježbi um-savijanja koje su nevjerojatno, kao što je backflip burpee. Da, to postoji. On također nosi tjelesnu težinu, među ostalim, tako i opasno opasnim vježbama koje izvršava do savršenstva. Najupečatljivija vježba koju Walters provodi možda je skok u glavu na pokretnom treadmillu prije nego što se upušta u normalni položaj trčanja. Bez savršenog oblika, to je dovoljno dobro da bi većina nas poznatih interneta zbog pogrešnih razloga.

Thor 2

Bobby Holland Hanton je prepoznatljivo ime u domu holivudskih kaskadera. Nedavno je radio kao kradljivac Chris Hemsworth Thor: Mračni svijet, ulogu koja ga je prisilila da preobrazi cjelokupni sastav tijela, koji je uključivao konzumiranje stroge prehrane koja se sastojala od hrane bogate bjelančevinama, a također ograničava unos ugljikohidrata i masnoća. Također je bio dužan izvesti svoje akrobacije u dvostrukim cipelama podignutim kako bi se podudarao s visinom Hemsworthove, dodavši još jedan poteškoći u već izuzetno opasnu profesiju. Hanton je u početku bio dužan položiti 'štos registar' u Velikoj Britaniji kako bi postao profesionalni kaskader. On je certificiran elita u šest disciplina: gimnastika, kickboxing, trampolin, visoki ronjenje, ronjenje i plivanje. Pogledajte njegovu YouTube stranicu za više primjera njegovih vježbi.

Jedini preživjeli

Sean Graham je služio kao dvostruki štos u vojnoj biopiji Jedini preživjeli, a Mark Wahlberg je bio glavni lik. Graham priznaje kako postaje kradljivac više nego puki talenat, dijelom zbog konkurentske prirode posla. Njegove rutine vježbanja su opsežne i često uključuju potpunu transformaciju njegovog tijela. Ali izrada ne dovodi do stvarnih opasnosti za izvođenje akrobacija. Graham je, osim potresima, izvršio i puščane kosti i razderane ligamente. Hrabrost i predanost uključivanja u postati kradljivac ide puno dalje od povećanja intenziteta svake vježbe u teretani.

Vježbe

Backflip burpees i treadmill pomrčina nisu sastavni dijelovi svih stuntman vježba. Zapravo, aura vježbi kradljivaca zapravo je izmišljena kao i vaš san da postane hollywoodski superjunak preko noći. Hantonova uobičajena rutinska vježba sastoji se od zdravog trčanja na treadmillu za zagrijavanje. Bivši špijun udvostručen za hit filmove poput "The Dark Knight" i James Bond filma zatim izvršava četiri sjednice treninga s minimalnim odmorom između setova. Hantonov krug sastoji se od 90 sekundi strmih nagibnih napinjača sprinta odmah nakon kojeg slijedi 12 podizanja bradavica ispod pazuha, 12 tricepsnih dips, 12 podignutih push upova, 30 tijela squatova i 25 pojedinačnih podizanja tele. Činjenica da je nemoguće savršeno izvršiti vježbu kaskadera jednostavno zahtijeva disciplinu, u ovom slučaju. Izlazak iz eksplozivnih zrakoplova i skaliranje nebodera je nešto posve drugačije.