Najbolje elektrode za zavarivanje za komentare kupaca

Sada u specijaliziranim trgovinama lako možete pronaći mnogo različitih elektroda za zavarivanje. Oni se međusobno razlikuju ne samo u njihovim karakteristikama, već iu njihovoj pouzdanosti. Nažalost, ljudi često kupuju proizvode koji mogu poslužiti vrlo kratko vrijeme. Naša web stranica nastoji spriječiti ovo. Prestani trošiti novac! Kupi kvalitetan proizvod koji će biti vjeran i istinit poslužiti za dugo vremena. Možda ćete malo nadoknaditi. Ali na kraju ćete shvatiti da ste zapravo uspjeli spasiti. Jednom riječju, odaberite one elektrode za zavarivanje koje se spominju u našem današnjem članku.

Elektroda za zavarivanje čija tvrtka odabire

Elektrode za zavarivanje naučili su kako proizvoditi u različitim zemljama. Oni su stvoreni u Kini, Rusiji, Sjedinjenim Državama i mnogim drugim zemljama. Nažalost, praksa pokazuje da domaće elektrode u smislu kvalitete i drugih parametara gube na stranim proizvodima. Pa ipak, napredak je vidljiv. Ako se to dogodi, tada će za nekoliko godina razina izvedbe postati puno veća. U međuvremenu, zajedno s elektrodama ruskih tvrtki, preporučujemo i proizvode,širenje pod stranim brandovima - pokazuje se u radu, često s pozitivnije strane.

Najpopularnije elektrode za zavarivanje u Rusiji pod sljedećim robnim markama:

1. ESAB-SVEL

2. Kobelco

3. Resanta

4. SSSIs

5. Lincoln Electric

Neke od tih tvrtki specijalizirane su za proizvodnju elektroda s rutilnim i osnovnim premazom. Drugi stvaraju elektrode strogo istog tipa.

Najbolje elektrode za zavarivanje s glavnom prevlakom

SSSI 13/55

Takvu elektrodu treba koristiti za DC zavarivanje. Idealna je za upotrebu u kritičnim područjima. Uočljivo je da će kupka za zavarivanje biti pouzdano zaštićena od izlaganja kisiku, za što je potrebno zahvaliti ugljičnom dioksidu oslobođenom tijekom pečenja premaza. Jedan kilogram ove tvari košta jedan denar. Ali morate uzeti u obzir da se najčešće elektrode SSSI 13/55 prodaju u pakiranjima od 3 kg.

Prisutnost premaza u isto vrijeme igra negativnu ulogu. Činjenica je da je proizvod vrlo teško zapaliti. Neki novajliji zavarivači provode vrlo dugo vremena na ovom procesu. Ovdje je također teško ponovno paljenje.Toplina prevlake učvršćuje i izolira metal, pa je potrebno očistiti kraj elektrode. Ali treba napomenuti da je uz pomoć elektrode s osnovnim premazom dobivene najkvalitetnije i estetske šavove.

prednosti:

 • Izgled ulkusnih troske u hladnom zglobu potpuno je isključen;
 • Ispada da je šava estetska i vrlo izdržljiva;
 • Minimalni trošak proizvoda;
 • Široka prevalencija u specijaliziranim prodavaonicama.

nedostaci:

 • Teško je zapaliti;
 • Ponovno paljenje je moguće samo nakon uklanjanja kraja elektrode;
 • Potrebno je vrijeme da se naviknete na osobitosti ove vrste elektroda.

Kobelco LB-52U

To je već vrlo skupe tvari proizvedene u Japanu. Silazno od montažne crte Kobe Steel, Ltd. Elektroda se prodaje u našoj zemlji po napuhanom trošku po 1 kg. U ovom slučaju, jedan paket obično sadrži četiri do pet kilograma tvari. Ali ovaj proizvod savršeno se saviti zavarivanjem ugljika s niskim ugljikom, gdje nema mogućnosti dvostrane zavarivanja. Konkretno, to su ove elektrode koje se koriste za izradu cijevi. Nema pritužbi na snagu dobivenog šavova.U mnogim slučajevima, snaga doseže 588 N / mm2, a to je nevjerojatno visoka brojka.

Naravno, glavna prevlaka neznatno komplicira upotrebu elektrode. Prije rada potrebno je kalcinirati na temperaturi od oko 300 ° C. To će ukloniti vlagu, što će rezultirati značajnim poboljšanjem u izgaranju, a također poboljšati kvalitetu šava. A kreatori preporučuju kuhanje na stalnoj struji. Međutim, varijabla se također može koristiti, ali će rezultat rada biti nešto lošiji.

prednosti:

 • Šava je izdržljiva i čista;
 • Idealno za zavarivanje čelika s niskim ugljikom;
 • Jednostavno formiranje šavova u bilo kojem smjeru.

nedostaci:

 • Cijena neće svi voljeti;
 • Potrebno je kalciniranje jer je proizvod osjetljiv na vlaženje.

RLA-8

Ove elektrode domaće proizvodnje prvenstveno su dizajnirane za zavarivanje čelika, koji ima visok sadržaj nikla i kroma. To znači da su ove elektrode koje treba kuhati od nehrđajućeg čelika. Ovaj proizvod nameće jedno ograničenje. Prikladan je samo za strojeve za zavarivanje koristeći konstantnu struju obrnute polariteta. Luka bi trebala biti kratka.

Ako se zadovolje gore navedeni uvjeti, zavarivač će dobiti snažnu šav, koja nije sklona otvrdnjavanju i koroziji. Jednom riječju, OZL-8 elektrode savršeno se pokazuju kada rade s visoko učvršćenim čvorovima, uključujući one koji se koriste u uvjetima izmjeničnih opterećenja. Na žalost, nakon zavarivanja na svjetlosti se pojavljuje određena količina troske. No, lako se odvoji, nećete potrošiti mnogo vremena na njemu. Kod hlađenja šav ne pukne, ali nije potrebno hladnije ohladiti, tako da se kristalizacija ne pojavljuje, što smanjuje snagu. Kao i druge elektrode s osnovnom premazom, ti proizvodi zahtijevaju pečenje na visokoj temperaturi. To donekle komplicira ili, radije, odgađa paljenje.

prednosti:

 • Jednostavno spajanje;
 • Idealno zavaruje visoko opterećene komponente;
 • Kada se trese, ne ispucati;
 • Najbolje je za rad s nehrđajućim čelikom.

nedostaci:

 • Visoka cijena;
 • Kada je vlažan, karakteristike se ozbiljno pogoršavaju;
 • Obična ograničenja za takve elektrode.

Najbolje elektrode za zavarivanje s rutilnim premazom

Lincoln Electric Omnia 46

Najcjenjenija tvrtka na tržištu zavarivačkih strojeva je Lincoln Electric.Ovo američko poduzeće postoji više od stotinu godina. Prva elektroda s premazom oslobođena je 1927. godine. Od tada su inženjeri ove tvrtke nakupili bogato iskustvo. Pa nije ni čudo da su Omnia 46 elektrode s rutil-celuloze žbuke odmah nakon izlaska zaradio poštovanje mnoštva zavarivača i specijaliziranih publikacija.

Unatoč stranom podrijetlu, ove elektrode su vrlo jeftine. U trgovinama možete pronaći različite pakete, obično sadrže od četiri do šest kilograma elektroda. U svakom slučaju, potrošit ćete manje od tisuću rubalja! Prije svega, ovaj proizvod se svidio novopridošlicama. Činjenica je da se Omnia 46 elektrode lako raspršuju čak i na jeftinim strojevima za zavarivanje. Nisu vrlo osjetljivi na duljinu luka, što se također ne može radovati. Stručnjaci primjećuju mali broj iskri koje proizlaze iz rada. To je važno jer to poboljšava sigurnost požara. Troska nakon posla se lako može odvojiti, čime zavarivanje prljavi ili zapušten čelika. Nema potraživanja kupaca i snage šavova. Često takve elektrode kuhati čak i linija, iako je u početku u tu svrhu su namijenjeni.

prednosti:

 • Šava je vrlo izdržljiva i otporna na stres;
 • Ne zahtijeva kratki luk;
 • Vrlo lako paljenje na bilo kojem pretvaraču;
 • Uz ponašanje luka, čak i početnik će se nositi;
 • Vrednovani troškovi.

nedostaci:

 • Elektrode se mogu brzo vlažiti (potrebno je kalciniranje).

ESAB-SVEL OK 46,00

Ove su elektrode ruske i strane. To se objašnjava činjenicom da su proizvedeni ovdje, ali strogo pod kontrolom švedske tvrtke ESAB. Proizvod se prodaje po relativno niskoj cijeni. U ovoj cjenovnoj kategoriji ovaj proizvod nema jednako. Čak i uz djelomično odzračivanje, elektrode gori napola. Paljenje traje nekoliko sekundi na bilo kojem inverteru za zavarivanje. Možete raditi s elektrodama za konstantnu i izmjeničnu struju. Stručnjaci napominju da proizvod radi u bilo kojem smjeru šavova, a minimalni prag struje za ove elektrode je niži od onih natjecatelja. Sve to omogućava nam korištenje švedsko-ruskog proizvoda za zavarivanje dijelova tankih zidova.

Glavna prednost elektroda s rutilnim premazom je da površina obrađenog čelika ne treba zaštititi. Proizvod se ne boji onečišćenja ili korozije. Nakon rada svu trosku se lako može ukloniti. Hlađeni šav je izdržljiv i viskozan.Za kalciranje snažno hlađene elektrode dovoljno je zagrijati aparat za zavarivanje samo do 80-90 stupnjeva.

prednosti:

 • Moguće je raditi s kontaminiranim i zahrđalim čelikom;
 • Cjenovna oznaka teško je nazvati visoka;
 • Moguće je raditi s minimalnom strujom;
 • Vrlo lagana paljenja.

nedostaci:

 • Nije prikladan za cjevovode jer snaga šava još uvijek nije maksimalna.

Resanta MR-3

Moguće je da su rezidentne MR-3 elektrode najčešće u našoj zemlji. Brand "Resanta" neočekivano je postao vrlo popularan, ne samo zbog činjenice da često nema posebnih zahtjeva za proizvode pod ovim markom. Gore navedene elektrode imaju prosječnu cijenu. Proizvod se pokazao uspješnim, a glavni nedostatak je što mnogo lošije djeluje kad postaje vlažan. Ako vam je potrebna jaka šava, tada će za vlažan proizvod zahtijevati kalciniranje. Na temperaturi od 150 do 170 stupnjeva, taj će postupak trajati oko sat vremena.

Kao i ostale rutilne elektrode, Resanta MR-3 može se zapaliti gotovo uobičajenom utakmicom. Također ovaj proizvod omogućuje vam luk u bilo kojem smjeru. Ne boji se hrđe ili prljavštine - šljaka se zatim lako uklanja. U proizvodu nema posebnih nedostataka.Ako mnogi konkurenti u radu s čelikom s visokim sadržajem ugljika griješi rekristalizacijom, onda je ovaj proizvod potpuno neosjetljiv na kvalitetu zavarenog čelika. Ipak, nije potrebno kupiti Resanta MR-3 za zavarivanje visoko ugljičnog čelika - za tu svrhu postoje elektrode s glavnim premazom.

prednosti:

 • Optimalna cijena;
 • Nema sklonosti formiranju pora;
 • Treska se lako odvoji;
 • Minimalni zahtjevi za dužinu luka;
 • Lako se zapaliti;
 • Može se koristiti za AC i DC.

nedostaci:

 • Kada pijuckate, kvaliteta šava znatno se smanjuje.

Koja elektroda za zavarivanje kupiti

1. Ako ste prethodno radili s elektrodama koje imaju osnovni premaz, možete kupiti SSSI 13/55. Ovaj proizvod je i jeftin i osigurava vrlo izdržljivu šav. Također, njegove prednosti uključuju činjenicu da možete pronaći te elektrode u mnogim trgovinama.

2. Kobelco LB-52U također ima temeljni premaz. U vezi s ovim paljenjem moguće je samo nakon kalcinacije, uklanjajući svu vlagu. Ova elektroda treba kupiti u slučaju da je zavaren cjevovod ili drugi ozbiljan predmet koji ne dopušta dvostrano zavarivanje.

3.Ako imate zavarivanje nehrđajućeg čelika na nosu, morate kupiti OZL-8. To je skup predmet, ali savršeno obrađuje zavarivanje čelika koji sadrži nikal i krom. Nedostaci proizvoda tipični su za elektrodu s glavnim premazom.

4. Ako vam je potrebna brza elektroda, trebali biste razmisliti o kupnji Lincoln Electric Omnia 46. Također ovaj proizvod neće uvelike utjecati na vaš proračun. Elektrode stvaraju snažnu šav, inače ne bi pale u našu ocjenu.

5. Još jedan dobar uzorak s rutilnim premazom je ESAB-SVEL OK 46.00. Ova elektroda, također, ne zahtijeva ozbiljnu kalcinaciju, dok se manje boji iscrpljenosti od drugih. Za rad s takvom elektrodom potrebna je minimalna struja koja omogućuje zavarivanje čeličnih tankih stijenki.

6. Elektrode Resant MR-3 se pokazuju malo lošijima. Ako se vlaže, potrebna je dugačka kalcinacija pri srednjoj temperaturi. Inače, šav nije najbolja kvaliteta.