Kako biti pametniji s vašim ex

Umorno od osjećaja kao što je vaš bivši ima svu kontrolu i vaš 'posao' je jednostavno ići zajedno sa što god on ili ona želi? Oslobodite se onih starih obrazaca tako što ćete se sami obučiti da budete bliži svojim bivšim. Započnite primjenom sljedećih savjeta drugim područjima svog života, kao što su argumenti s članovima obitelji ili suradnicima. Ustajanje na sebi u drugim "arenama" pomoći će vam da izgradite snagu i samopouzdanje kako biste ove vještine stavili u praksu sljedeći put kada vaš ex inzistira na svoj način.

7 savjeta kako biti tvrdiji s vašim Ex i dr

Procijenite svoje izbore

Hero slike / Getty slike

Dio da je uporan shvaća da imate opcije. Ne možete kontrolirati kako se drugi ljudi ponašaju, ali možete odabrati vaš ponašanje i način na koji reagirate kada ste ljuti, uznemireni ili povrijeđeni. To često zahtijeva od vas da se odvojite od argumenta u ovom trenutku, tako da možete podnijeti svježi izgled onoga što vaše mogućnosti stvarno jesu.

Pitajte što vam je potrebno

Kultura / Robin James / Getty Slike

Mnogi od nas čine pogrešku očekivanja da će drugi postupati s nama kao da bismo ih postupali. I dok bi ovo bilo sjajno u savršenom svijetu, nije realno. Stoga nemojte pretpostavljati da će drugi - uključujući vaš ex - automatski znati što trebate ili što mislite. Umjesto toga, budite izravni i pitati za ono što vam treba.

Koristite "I" izjave

Buero Monaco / Getty Slike

Umjesto da stavite krivnju ili započete rečenice s "Vi uvijek" ili "Nikad", pokušajte se usredotočiti na sebe sa izjavama poput "Osjećam" ili "Pronašao sam".

Okvirni prijedlozi oko onoga što je radio za vas

Westend61 / Getty Images

Kada kažemo ljudima da rade nešto "na pogrešan način", oni prirodno postaju obrambeni. Zato prihvatite sasvim drugačiji pristup: podijelite nešto što ste osobno otkrili da je dobro funkcionirala za vas. Na primjer, "Sjeti se kad sam imao problema s dobivanjem doručka za Eddie? Za mene, trik koji je radio, čekao je sve dok nije pojeo da uključi televizor." To vam omogućuje da podijelite svoje iskustvo na neprikladan način - nadajući se nadahnuvši svog ex da ga isprobate!

S poštovanjem podijelite svoje misli

Helen King / Getty Images

Pogotovo kada prvi put naučite kako biti pohvalan sa svojim bivšim, važno je ostati mirno i govoriti iz srca. Koristite svoj ton glasa kako biste mu ili ona znali da imate otvoren um i da samo pokušavate prikupiti više informacija kako biste zajedno mogli riješiti taj problem.

Usredotočite se na svoje zajedničke ciljeve

Tetra Images / Getty Images

Upotrijebite jezik poput: "Želimo oboje ..." da pomognete drugoj osobi da vidi da ovo dižete - iako je to teško - jer želite postići taj zajednički cilj dosljednog su-roditeljstva.

Provjerite razumijevanje

Paul Barton / Getty Images

Zamolite drugu osobu da odražava svoje razumijevanje onoga što ste rekli. Pokušajte nešto reći, "Želim biti sigurni da smo na istoj stranici. Shvaćate li odakle dolazim?" To je neprikladan način pozivanja druge osobe da podijeli svoje razumijevanje onoga što govorite i uvjerite se da se slažete o tome što biste trebali slijediti sljedeći koraci.

Konačne misli o učenju da budu pouzdanije kod vašeg ex

Razmislite o svakom sukobu s kojim se suočavate - od manjih sukoba s onima koji su vam najbliži nesuglasicama na poslu - kao priliku da u praksu stavite ono što učite o asertivnosti. I više prakse koju dobivate, to će lakše staviti tu novu vještinu kada se pojave sukobi s vašom bivšom ili bivšom obitelji.

Gledaj video: Kako da biste dobili više sh * t i biti sretni. Brad Blanton. TEDxCluj (Travanj 2020).