Tanak i ton bez postizanja težine mišića

Želiš biti vitak i ton, pa dobro jedeš i radiš. Ali kako možete smanjiti ton i izbjegavati dobivanje mišića?

Prehrambene zabrinutosti

Kako bi stvorili tonirano tijelo, vaši će mišići morati biti vidljivi. Za većinu nas znači gubitak tjelesne masti. Bez obzira na to koliko su mišići tonirani, ako su pokriveni slojem masnoća, neće izgledati da se toniraju.

Dakle, kako biste trebali jesti? U osnovi, jesti nisku masnoću, visoko protein dijeta. Dobri izvori bjelančevina uključuju mršavih jela kao što su riba i piletina, i matice.

Napunite voće i povrće. Ove namirnice sadrže nekoliko kalorija, ali su visoke u vlaknima, tako da stvaraju osjećaj punine i pomoći će vam da izbjegnete prejedanje. Također pijte puno vode kako biste održali svoje mišiće hidratiziranima, kako bi ih mogli učinkovito raditi tijekom vježbanja.

Izaberite ugljikohidrate mudro. Trebate ugljikohidrate za energiju koju pružaju, ali izbjegavajte jednostavne ugljikohidrate kao što su bijeli brašno i šećer. Cilj za izbore s cjelovitim žitaricama.

Smetnje mudro pomoći će vam smanjiti postotak masnoća u tijelu i pomoći će vam da postanete tanki.

Trening s utezima

Nakon što počnete mršavljenje, možete se usredotočiti i na toniranje. Vježbajte pomoću utega. To može zvučati iznenađujuće, ali trebate koristiti utege čak i ako želite izbjeći dobivanje težine mišića. Ključ je koristiti besplatne utege kao što su bučice. Da biste tonirali, koristite lagane i srednje težine i učinite mnogo ponavljanja vježbe. Trening s većim brojem ponavljanja ("ponavljanja") trenira vaše tijelo da spali masnoću za gorivo, što dovodi do slabije, više toniranog tijela.

Dodaj intenzitet

Nakon što pronađete vježbu koja teži nosiocu težine, gurnite se malo. Jeste li radili 20 ponavljanja svakog poteza? Push to učiniti 25, zatim 30. Ovaj dodatni napor je ono što će vam pomoći tonirati vaše mišiće. Morate se gurati izvan vašeg trenutnog kapaciteta, jer to je ono što će signaliti vašem tijelu da postigne pozitivnu promjenu.

Skupljanje i dobivanje težine mišića nije realna briga za većinu žena, jer imaju nisku razinu testosterona, hormona koji stvara mišiće. Bez dovoljne količine testosterona, većina žena zapravo ne može graditi prostrane mišiće. Zato vlak bez brige!

Joga, pilates, balet ...

Kada pokušavate tanki i tonus bez dobivanja težine mišića, razmislite izvan okvira. Nemojte samo razmotriti vježbe s težinom; postoje i druge sjajne opcije.

Joga, pilates i balet nude sve vježbe koje će potaknuti razvoj slabog, toniranog tijela. To čine pokretima koji naglašavaju ravnotežu, jačaju jezgru tijela i istezanje, što će produžiti i tonirati vaše mišiće. Ako se s težinama ne obraćate vama, isprobajte jogu, pilates ili plesnu klasu.

Tanko, tonirano tijelo se neće dogoditi preko noći. No, s pravilnom prehranom i pametnim vježbanjem, možete izgraditi tijelo koje ćete se ponositi.

Gledaj video: Tony Robbins's Top 10 Rules For Success (@TonyRobbins) (Veljača 2020).