8 od najzdravijih izbora u tvornici žitarica

Žitarica je obično poznat kao doručak prvaka - ali samo ako odaberete pravi izbor. Ono što je nekad bilo rezervirano za doručak za djecu, postao je brz, jednostavan i jeftin obrok i snack izbor za mnoge. Ipak, unatoč popularnosti, žitarice često dobivaju loš rap jer su visoki u šećeru, niskom proteinom i nedostatkom ukupne nutritivne vrijednosti. Međutim, obilje opcija u lokalnoj trgovini žitarica trgovine žitarica znači da postoje neke zdrave opcije koje se kriju među šarenim likovima i "čarobno ukusnim" marshmallowsima.

Cheerios

Izrađene od zobenih zobi, ovi O dokazuju da nisu sve žitarice iz vašeg djetinjstva loše. S 3 grama vlakana po posluživanju i ograničenim dodanim šećerima, Cheerios su izvrsna opcija ujutro. Samo napominjemo da ne pakiraju puno bjelančevina, tako da dodavanje nekog maslinovog ulja ili običnog jogurta može pomoći da vaš doručak bude bolje zaobljen.

Ukupno mlina

Ukupni zrno sadrži 100% pahuljice od cjelovitog zrna, kao i 100% dnevne vrijednosti od 12 vitamina i minerala. U jednoj ¾ čaši za posluživanje, možete postići svoje dnevne potrebe za kalcijem, željezo, vitaminom C i B12, zajedno s još mnogo drugih. Total je jedna od jedini vodećih žitarica koji ima takvu vrstu prehrane u jednom kutiji.

Optička mlinica Fiber One

Ako je vlakno bogato vlaknima ono što žudite, vlakna bi trebala biti žitarica koju steknete. Uz nevjerojatnih 14 g vlakana u jednom dijelu pola šalice, ova žitarica će vam dati više od polovice dnevnih potreba za vlaknima u samo jednom posluživanju i 60 kalorija.

Pšenični Chex

Za razliku od ostalih Chexovih sorti, Wheat Chex proizvodi se od 100% cjelovitog zrna. Jedno posluživanje sadrži samo 130 kalorija, ali ima 7 grama proteina i 8 grama vlakana. Dok je na višem kraju za šećere, ukupni hranjivi profil ove žitarice i dalje je vrijedan pažnje.

Obriši pšenicu

Za razliku od svojih mutnih kolumni, ovaj klasik žitarica ima samo jednu stavku na svom popisu sastojaka: cjelovitog zrna pšenice. I, s nula dodanog šećera i razumnog vlakna i proteina, s malo voća, pospite cimetom ili medom, imate sebi okusan i puni jutarnji obrok.

Kelloggov specijalni K Protein Plus

Pakiranje 10 grama bjelančevina u ¾ šalice, ova niska kalorijska, niska razina šećerne žitarice omogućava pojedincima potrebama više proteina izvrsnu mogućnost doručka. S 5 grama vlakana, ovaj visoki proteinski žitarica služi i kao izvrsna opcija za snack, čime ćete ostati puni i zadovoljni tijekom dana.

Kashi med smiješak

Prepun gotovo polovice dnevnih preporučenih obroka cjelovitih žitarica, ti su napici od punog pšenice, riže, zob, ječma, raži i heljde. Unatoč 7g dodanog šećera, Kashijevi pufovi sadrže 3 grama vlakana i 23 grama cjelovitih žitarica, pružajući slatku i hranjivu gustu opciju.

General Mills Kix

"Kid testirana Majka Odobreno" Kix žitarica također je dijetetičar odobren. Uz jednu od većih veličina posluživanja za žitarice, Kix ima ukusno slatki okus s samo 3 grama šećera u 1 ¼ šalice. Također je napravljen od cjelovitog zrna kukuruza i daje 3 grama vlakana u svakoj zdjeli.

Sveukupno, ako pitate svoju omiljenu robnu marku, obratite se Label prehrambenim činjenicama - ti brojevi ne lažu. Kada tražite najveći prasak za vaš prehrambeni mužjak, potražite tri glavna sastojka: šećer, vlakno i cjelovite žitarice.

Prvo, manje od 10 grama šećera po porciji je najbolje kada je u pitanju zadovoljavanje vašeg slatkog zuba, a da svoj doručak ne pretvorite u desert. Drugo, potražite najmanje 3 grama vlakana po posluživanju. Ovo će vas zadržati da se osjećate punima u ručak i pomoći će vam u probavnom zdravlju. Na kraju, skenirajte popis sastojaka. Prvi sastojak trebao bi biti cijeli zrno.

Često puta predložena veličina žitarica može biti mnogo manja od onoga što bismo mogli sipati ravno iz kutije. Započnite s jednim posluživanjem kako biste utvrdili kako izgleda i jesu li dodatno opravdani. Ako jedino posluživanje ne rezati, pokušajte skupljati svoju žitaricu sa svježim voćem, sjeckanim orasi ili jogurtom s niskim sadržajem masnoće da biste dobili dobro zaobljeni obrok koji trebate započeti svoj dan.

Gledaj video: VEGAN 2017 - The Film (Veljača 2020).