Vaši kućni ljubimci mogu vas poludjeti, ali kako?

Svrab, ogrebotine i clawing obično povezane s ljubimac vlasništva ne može biti prekidac posla, ali učiniti zadovoljstvo posjedovanje ljubimac nadmašiti negativne nuspojave? Iako su mačke i psi lako dopadljivi, posve je moguće da vas vaš ljubimac izluđuje. Prema medicinskim istraživanjima, mačke, na primjer, posjeduju zoonotsku infekciju koja je znanstveno povezana sa shizofrenijom. Potencijal za takav bizarni razvoj koji se javlja kao posljedica posjedovanja mačke može biti slaba, no preporučljivo je da poduzmete određenu mjeru opreza pri privlačenju nove kućne ljubimce.

Postoji potencijal

Pojam boli, ili još gore, od zbrinjavanja kućnog ljubimca izgleda lud, iako nije posve nemoguće. Mentalna bolest je ozbiljan problem koji se ne smije uzimati lagano. Ako pokazujete simptome koji se odnose na shizofreniju ili neku drugu mentalnu bolest, bilo bi mudro konzultirati liječnika. Vjerovali ili ne, nepravilna briga o vašoj mačkoj kutiji s kestom može u konačnici dovesti do nezamislivog posjeta neurološkom specijalistu. Vaš krzneni prijatelj služi kao domaćin toxoplasma gondii, potencijalno smrtonosnog jednostaničnog organizma, koji može izazvati pustoš na ljudima ako je izložen.

Izbjegavanje neuroloških oštećenja

Nitko ne želi podnijeti potencijalno smrtonosnu štetu mozga kao proizvod kućnog ljubimca, što znači da je potrebno poduzeti mjere predostrožnosti. Parazit toxoplasma gondii nalazi se u izmetu mačaka, čime je slatkovodna kutija puna raznih neuroloških nedostataka, uključujući mentalnu retardaciju. Iako se ovo može činiti ekstremnim, potpuno je moguće uvesti T. gondii u vašem tjelesnom sustavu ako dodirnete kutiju za kućnu mačku. Posebno je preporučljivo trudnicama da ostanu bez poslovnog prostora mačaka. Također biste trebali temeljito kuhati hranu kako biste mogli uništiti sve plutajuće parazite. Ono što je najvažnije, operite ruke odmah nakon čišćenja vašeg mačjeg skladišta za smeće i nakon što ste piliću mačku.

Razbijanje čudnog ponašanja

Najveće štete vašem duševnom zdravlju u skrbi za kućnim ljubimcem doista je infekcija, ali nakon nekoliko jednostavnih pravila angažmana trebalo bi eliminirati potencijal da postanete legitimno ludi. Moglo bi biti pametno olakšati vaš um mačkastom šizofrenijom ispitivanjem čudnog ponašanja koje vaš pas često izlaže. Bojiš se groma? Gladan zbog konzumacije neživih predmeta, ili, još gore, krma? To je sasvim normalno za pse da sudjeluju u čudnom ponašanju. Popis je beskrajan. Vaša najveća odstupanja od povremene neuredne čišćenja ne bi trebala biti ludost.

Nemojte se rugati!

Na početku, zdravstvene prednosti vezane uz vlasništvo kućnog ljubimca naizgled pomrčine minutu mogućnost ugovaranja mentalne bolesti. Studije pokazuju da kućni ljubimci smanjuju stres u svojim vlasnicima, što ima pozitivan korelativni učinak na krvni tlak i srčane bolesti. Kao rezultat toga, vjeruje se da kućni kućni kućni ljubimci, poput mačaka i pasa, mogu povećati očekivanu životnu dob i ukupnu kvalitetu života. Ovo je prilično dobra vijest za ljubitelje kućnih ljubimaca, djelomično zbog toga što je ideja o tome da se mahnita mačka ili sretni pas sretni ponašaju pogrdno nedokučivi.

Gledaj video: 10 Things to do in Hvar, Croatia Travel Guide (Travanj 2020).