Najbolji način za jačanje vlakova za muškarce preko 40 godina

Svi smo čuli za "sredovječno širenje". Uzgoj naših trbuha i bedara nakon što smo navršili 35 ili 40 godina. Muško tijelo je u vrhuncu fizičkog stanja u dvadesetim godinama, ali kad dođete sredinom tridesetih godina, tjelesna kondicija je u padu. Srećom, trening otpora može vam pomoći da održite dobru razinu fitnesa, ali će vam puno više raditi nakon što dosegnete 35 ili 40 godina.

Ako planirate započeti ili nastaviti s treningom snage u vašem 40-ima, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći pri treniranju i izbjegavanju ozljeda.

Vlak je teško, ali nije previše teška

Kako starimo, vaše tijelo traje duže da se oporavi od intenzivnog tjelesnog napora i naprezanja. Vraćate se u trening snage je dobra stvar, jer vam daje priliku da se teško napraviš. Ali nemojte se previše truditi, barem u početku. Dajte mišiće, kosti i zglobove priliku da se uskoči u soj otpora treninga. Nakon mjesec dana ili kasnije, možete povećati intenzitet rada, ali za sada, lakše se usredotočite na učenje pravilnog oblika, poboljšanje kardiovaskularne kondicioniranja i povećanje mobilnosti.

Radite s trenerom

Bez obzira na to koliko iskustva mislite da imate, rad s trenerom uvijek je dobar put. Trener vam može pomoći u ispravljanju neodgovarajućeg oblika ili držanja tijela, stvaranju prilagođenog programa vježbanja i prehrane kako bi se potaknula jačanje snage i gori masno tkivo i pomažu vam da vas snažno gurnuti. Osim ako ste godinama trenirali, možete imati koristi od savjeta i savjeta nekoga tko je svoju karijeru posvetio proučavanju ljudskog tijela i načina na koji to djeluje.

Jedi ispravno

Vaša prehrana je jednako važno kao i vaše vježbanje! Trebate jesti puno više proteina, umjeriti unos ugljikohidrata i dobiti dovoljno zdravih masti. Također vam je potrebno više minerala (željezo, kalcij, fosfor, kalij, itd.) Kako bi vaše kosti, mišići i zglobovi bili zdravi. Također ćete morati gledati svoje količine, jer može biti puno teže izvući one dodatne funte kada dostignete 40 godina. Idite za uravnotežen, zdrav i sirovo što je više moguće!

Učini to redovito

Ako je vaš cilj da steknete, izgubite težinu, poboljšate snagu i smanjite učinke starenja (gubitak mišića, gubitak gustoće kostiju itd.), Morate trenirati barem 3 dana u tjednu. To će vam omogućiti da udarite sve mišiće u gornji dio tijela, jezgru i donji dio tijela. Ako je potrebno, dodajte četvrti dan svaki tjedan kako biste omogućili dodatnu obuku. Ali više od 4 dana je previše! Morate se usredotočiti na kardiovaskularnu izdržljivost, fleksibilnost i mobilnost. Provedite ostala dva dana (ne računajući vaš dan odmora), vježbajući borilačke vještine, joge, trčanje, vožnju biciklom, plivanje, veslanje, istezanje i vježbanje koji poboljšavaju ove važne stupove kondicije.

Nemojte pretjerati vašu količinu

"Volumen" vašeg vježbanja uzima u obzir broj ponavljanja i postavke koje činite. Prekomjerujte ga na volumenu, a vaše tijelo će se teže oporavljati. Ne biste trebali ograničiti na samo 30 setova po vježbi, s najmanje 20 setova kako biste osigurali dobru vježbu bez guranja tijela izvan granica.

Samo zato što ste više od 40 godina, to ne znači da ste prošli tjelesni premijer. Možete ući u veliku formu zahvaljujući treningu snage - samo budite sigurni i to ispravno!

Gledaj video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Veljača 2020).