Vodič za uzgoj medu

Grupa za rotaciju usjeva

Razno & # 9679

Tlo

Dobra drenažna tla s kompostom ukopanima. Tlo pH raspon od 5,0 do 7,0 je poželjna.

Položaj

Medene najbolje rastu na mjestima koja primaju pola dana sunca, po mogućnosti ujutro. Oni dobro rastu u djelomičnoj hladovini uz rub šume.

Osjetljivo je za mraz

Medene mogu podnijeti hladnoću do -40 ° C (-40 ° C) pa su među najhladnijim sitnim plodovima koje možete rasti. Kultivari potječu iz ruskih uzgojnih linija cvjetaju i nose ranije od japanskih tipova, koji se često nazivaju kapljice. Ove hladne biljke rijetko proizvode dobro u klimatskim uvjetima gdje se ljetne temperature često podižu iznad 85F (30C).

Hraniti

Gnojite u kasnoj jeseni širenjem 1 cm (2.5 cm) sloja kompostirane gnojnice preko korijenskih zona biljaka. Srednje biljke mogu se hraniti početkom ljeta.

drugovi

Agastache, Snapdragon, Comfrey, ljekovito i biljka jaja.

razmak

Jedinstvene biljke: 4 '11 "(1,50 m) svaki put (minimum)
redovi: 3 '3 "(1,00 m) s 9' 10" (3,00 m) prazninom (minimalno)

Sijati i biljku

Plant u proljeće, baš kao i biljke izlaze iz dormancy. Mulch nakon sadnje zadržati tlo cool i vlažan. Koristite žičane kaveze kako biste spriječili hranjenje zečevima.
Naš Vrtni planer može proizvesti personalizirani kalendar kada sijati, posaditi i žetvu za vašu zonu.

Bilješke

Često se naziva zelenim jabukama, jabuka proizvodi proljeće mirisnim bijelim cvjetovima, u vrijeme kad cvate jagode. Dvije kompatibilne vrste su potrebne za dobru oprašivanja.

žetva

Pričekajte dok plod ne bude plave boje za žetvu, jer su plodovi prebrzo kušali okus. Potpuno zrele plodine imaju složen okus borovnice i maline, s naglaskom na crni ribiz. Medene se lako zamrzavaju, a izvrsne su za džemove ili vino.

Rješavanje problema

Ptice vole jabuke, pa planiraju obraniti svoje usjeve s pticama ili drugim pokrivačima. Sunčev zrak od lišća je rizik kada se biljke uzgajaju u punom suncu. Zdrave biljke koje ne postavljaju voće trebaju raznolikost oprašivača u blizini kako bi osigurali dobru oprašivost insekata.

Gledaj video: Pčelarstvo - da li se može živeti od pčelarstva ? I (Travanj 2020).