Kako konzumacija alkohola utječe na post-vježbanje

Moglo bi biti primamljivo uzeti zamrznuto pivo nakon intenzivne vježbe, no samo jedna hladnoća rijetko zadovoljava. Euforično osjećanje svjetlosnog zujanja nakon endorfinske žurbe može biti uzbudljivo, ali posljedice konzumiranja alkohola nakon vježbanja mogu biti štetne za oporavak mišića.
Ne treba genija shvatiti da se alkohol ne dobro miješa s vježbanjem, ali stvarni učinak preokretanja napitka nakon treninga, za razliku od proteina, može biti poražljiviji nego što mislite. Važno je poduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti prilikom odlučivanja o spuštanju nekoliko piva nakon vježbanja.
Alkohol djeluje kao toksin
Prosječni teretnjak ima svoje krivnje. Za neke je teško napustiti redovitu naviku pijenja, osobito u društvenim okruženjima. Ideja o odstranjivanju pića može biti jednako teška kao i posvećena nastojanja da jedu low-carb dijetu. Svi smo mi stvorenja navike, što znači da ponekad donosimo odluke koje bi se kognitivno prepoznale kao "pogrešne", no taj izbor izvršavamo bez obzira na to.
Što se tiče konzumacije alkohola nakon treninga, opći je konsenzus da alkohol djeluje kao toksin, prisiljavajući tijelo da koristi dodatnu energiju. Ovaj proces negativno utječe na oporavak i može rezultirati dodavanjem bolova sljedećeg jutra. Osim toga, performanse rada također postaju pogođene. Manje je vjerojatno da ćete vježbati na visokim intenzitetima na dan nakon noći za piće.
Dehidracija nakon rada
Za muškarce, konzumacija alkohola nakon vježbanja može osobito oštetiti oporavak mišića, posebice zbog toga što smanjuje količinu testosterona prirodno prisutnih u tijelu, što je ključno za izgradnju mišićne mase. Kao što se vidi i čuje na televizijskim oglasima piva, "pijte odgovorno."
Razmotrite važnost vode prilikom izrade. Odsjedanje hidrata je presudan aspekt dobivanja optimalne koristi od intenzivne kardiovaskularne ili dizalice sjednice. Tijelo treba vodu kako bi pomoglo opskrbi radnih mišića s gorivom za koje su potrebne za učinkovito funkcioniranje. Alkohol je diuretik, koji u suštini znači da sranje vode iz vašeg tijela, prisiljavajući vas da postanete dehidrirani. Nastali učinak je umor i gubitak definicije mišića zbog nedostatka energije proizvedene iz mišića.
Dodano trbuh masnoća i bolest srca
Zloglasni "trbuh piva" je proizvod prekomjerne konzumacije alkoholnih pića zbog tzv. Praznih kalorija koje sadrže. Većina napitaka neće vas napuniti, ali to ne znači da vaše tijelo ne podnosi opterećenje kalorijama.
Ako ste genetski podložni brzom povećanju težine, potrošnja alkohola treba ograničiti na posebne prigode (npr. Ne samo zato što je vikend). Za neke, sportsko trbuh ne želi izbaciti kada je riječ o izradi, ali važno je shvatiti da prekomjerne masne naslage u trbušnoj regiji mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih nedostataka poput dijabetesa i bolesti srca.
Muškarci imaju veći rizik za te posljedice od žena, jer muškarci prirodno pohranjuju masnoće u trbuhu. Iako par piva nakon treninga s vašim prijateljima neće uzrokovati da se crijevo probudi preko noći, redovita navika pijenja može jako promijeniti mješavinu vašeg tijela, što može izazvati zdravstvene probleme.

Gledaj video: 1013-2 Master's Journeys to The Higher Regions of The Cosmos, Multi-subtitles (Veljača 2020).