Dijelite svoju vrtnu mudrost video natjecanju: Savjeti i trikovi

Ranije ove godine smo vas zamolili da izradite videozapis za dijeljenje vrtne mudrosti. Svaki videozapis djeluje kao ulazak na naš video natjecanje, gdje pobjednik dobiva 500 dolara darovnu karticu West Coast Seeds. Uživali smo gledajući svaki ulaz koji je do sada došao! Sve ih možete gledati na našem Youtube kanalu ili na Facebook stranici.

Za one koji još razmišljaju o izradi videozapisa, još uvijek ima vremena! Mnogi od nas imaju vrtove koji su na vrhuncu, tako da je sjajno vrijeme da se nešto na fotoaparatu. Evo naših najboljih savjeta za izradu kvalitetnog videozapisa.

1. Planirajte je

Vaša je poruka temelj vašeg videozapisa. Fotografije, tekst, uređivanje itd. Će se temeljiti na poruci koju ste postavili. Prije snimanja zapitajte se: koji komad ili dijelovi vrtne mudrosti dijelim? Vrtna mudrost je fokus videozapisa.

Zatim zapitajte se: kako prenosim vrtnu mudrost? Možete podijeliti svoje znanje vršenjem vrtnog prolaza, snimanjem videozapisa ili čak i kreativnim putem (prošle godine imali smo pjesmu o pčelama. Da, stvarno!). Odaberite stil videozapisa s kojim ste zadovoljni.

Planirate li vašu poruku i svoj stil videozapisa, vaš će videozapis biti poliran i usredotočen. Također ćete biti učinkoviti sa svojim vremenom ispred kamere!

Odavde možete planirati ostatak. Razmislite o onome što želite reći i kojim snimkama želite dobiti. Možete čak i zapisati u skripti i snimku ako vam to pomaže da se osjećate organizirano.

2. Držite telefon vodoravno

Primili smo mnogo podnesaka snimljenih okomito, a mi smo ih voljeli! Međutim, za videozapis najviše kvalitete, razmotrite snimanje vodoravno. Vertikalni videozapisi imaju crne trake na bočnim stranama za smještaj horizontalnih video reproduktora. Ove crne trake ne mogu se naknadno uređivati.

3. Izbjegavajte vjetrove (ako je moguće)

Razumijemo. Vrtovi su vani, tako da izbjegavanje vjetra može biti teško. Međutim, ako možete izbjeći praznine, učinite to! Vjetar može stvoriti nisku zvuk u zvuku vašeg videozapisa i maska ​​će mnogo onoga što je rečeno kamerama. Želimo biti u mogućnosti čuti svaki dio vrtne mudrosti koju morate podijeliti.

4. Pronađite način stabilizacije fotoaparata

Tresenje fotoaparata može biti teško izbjeći, pogotovo ako šetate u svom vrtu tijekom snimanja. Ako je prikladno za snimanje, pokušajte upotrijebiti tronožac. Ako hodate, pokušajte povucite kameru ili telefon blizu prsa. To pomaže u stabilizaciji metak.

Naprijed su naši napredniji savjeti. Razmislite o njima ako imate više vremena ili iskustvo izrade videozapisa.

5. Snimajte s b-roll u obzir

B-roll je dodatna snimka koja je prekinuta s glavnom snimkom. Neki primjeri vrtlarenja su bliski uzgoji vaših usjeva, snimke pčela u vrtu, pucanje u zdjelu cijelog vrta, itd. Postoji nešto za reći o "show, do not tell". Naravno, želimo čuti i vidjeti vas kako nas podučava o vašem vrtu, ali želimo vidjeti i rezultate vašeg truda. Razmislite o dodavanju neke knjige ako pomaže prenijeti vašu poruku.

6. Uređivanje softvera

Ako odlučite spojiti isječke, trebat će vam softver za uređivanje videozapisa. Koristimo Adobe Premiere Pro, ali može biti prevelika ako ste korisnik početka. Za opcije za početnike, pogledajte Windows Movie Maker (Windows), iMovie (Mac) ili Adobe Spark Video.

Zapamtite, ovo nisu stroga pravila, niti ćemo suditi vaš videozapis i upotrebljavati te bodove kao kriterije. Dok je polirani videozapis lijep, važno je poruka koju dijelite s našom zajednicom za vrtlarstvo. Ne možemo čekati da vidimo što ste došli!

Trebate pomoć na putu? Pošaljite e-poštu na Caroline na [email protected] ili nam se obratite na Twitter na @westcoastseeds. Naš in-house video editor rado će vam dati neke naputke.