3 tehnike pripremanja zabave za ukusnu i zdravu piletinu

Učenje novih tehnika pripreme za kuhanje piletine na zdrav način može otvoriti potpuno novi način kuhanja u vašoj kuhinji. Većina ljudi se ponavlja ponavljanjem istih desetak recepata, ali to može postati prilično dosadno nakon nekog vremena. Većina zdravih pilećih receptura uključuje grudi bez pileće kosti bez kostiju, ali mogućnosti su beskrajne kada je riječ o pripremnim idejama. Da biste stavili neke vrste u svoje planove izbornika, razmislite o korištenju tih tehnika za ukusnu i zdravu piletinu.

1. Sporo kuhanje

Ovo je jedna od tehnika pripreme koja se može izvesti na više načina. Uvijek možete kuhati pileće dojke dok ne budete nježne i temeljito kuhane, a zatim dodajte piletinu na obroke poput prženja ili lula. Dodavanje piletine na stews, juhe i chili su sve metode spore kuhanje kao dobro.
Za nešto malo više flavorful, razmislite sporo kuhanje pile s asortimanom svježeg povrća i bujona. Skuhajte piletinu i povrće barem pet sati u loncu za lonce; dodajte dvije žlice brašna u posudu i pustite da kuha sve dok se ne zgusne. Poslužite je preko smeđe riže za punjenje, ukusno jelo u bilo koje doba dana. Ostaci se mogu zamrznuti za kasniju upotrebu, čineći ovo savršeno rješenje za ručak za zaposlenike.

2. Broiling

Možete ih stvoriti prekrasnom smeđom korom na pilećim prsima, čak i bez upotrebe ulja i brašna. Četite pileće prsa bujonom i sezom za okus s solom, paprom i drugim začinima. Stavite piletinu u tavu i pokrijte ga folijom, a zatim pecite piletinu dok se ne sasvim kuha. Izvadite foliju s piletine i četkajte ju s bujonom dok ne bude vlažan. Stavite piletinu ispod broilera do pet minuta, ili dok ne bude tako svjež i smeđa koliko god želite.

3. Pan sranje

Iako to zvuči tov, to je jedna od najpopularnijih tehnika pripreme za kuhanje zdrave piletine jer je brz, jednostavan i može se ugraditi u jednu posudu. Umjesto da upotrijebite ulje za prženje pržene pileće prsa, razmislite o korištenju juhe ili konzerviranoj, sjeckane rajčice kao svoju bazu. Dodajte povrće, pa čak i malu rižu jednom kad je piletina gotovo potpuno kuhana, a vi ste stvorili jedno jelo za jelo kako bi cijela obitelj uživala.
Pan skuhati pile omogućava vam mogućnost da se maštoviti u svojim receptima. Na primjer, možete kontrolirati hoće li piletina biti hrskavog i usitnjena, ili mekan i sočan. Za promiješati jela pržiti ćete želite pržiti piletinu u juhu dok svaka strana je smeđa i malo hrskav. Ako želite stvoriti sočan pileći obrok, koristiti više tekućine i kuhati piletinu za manje vremena. Ove tehnike sami će otvoriti čitav niz mogućnosti kulinarstva.

Gledaj video: Raw Food Made Easy (Veljača 2020).