3 načina kako ne bi došlo do gripe

Gripu: što možete zaista reći o tome? Nikad se nije dobro osjećati pod vremenom, a gripa je jedna od najgorih uobičajenih bolesti koje treba podići. Ne samo to, već ozbiljni slučajevi također mogu završiti hospitalizacijom - ili još gore. Ako ne ostanete kod kuće i nikada nećete izaći, nikada nećete biti potpuno sigurni od virusa. Ipak, postoji nekoliko načina na koje možete smanjiti rizik od preuzimanja gripe.

Dobiti gripe

Unatoč onome što vjerujete, gripa nije samo za djecu i starije osobe. Dok će te dvije dobne skupine imati najviše koristi od dobivanja metak, Centri za kontrolu bolesti zapravo preporučuju da svatko u dobi od 6 mjeseci dobije cjepivo svake sezone gripe. Iako mislite da je gripa samo jedno cjepivo, postoje zapravo dvije varijacije: trovalentni i kvadrantni, koji štite od mnogih virusnih sojeva. Jedina razlika između dva je ta što quadrivival bori protiv dodatnog virusa.

Ostanite aktivni i jedite zdravo

Rockin 'bod nije jedina korist od dobre prehrane i vježbe rutinu. Ostati u formi i jesti dobro će vaš imunološki sustav pravilno raditi, smanjujući rizik od zaraze gripe. Preporučljivo, trebali biste jesti prehranu raznovrsne hrane pune vitamina i hranjivih tvari kako bi se vaš imuni sustav udahnuo. Nadalje, umjereno vježbanje nekoliko puta tjedno pomoći će vašem tijelu da cirkulira krvne stanice koje pate od gripe.

Izbjegavajte gripe

Uzimajući vaše snimke i pravilno jelo, doći ćete do sada u sprečavanju gripe, ali možete izbjeći stavljanje imunološkog sustava na test tako što ćete ostati bez klica. To znači da se ne biste trebali približiti onima koji su bolesni ili dodiruju stvari koje su bolesni ljudi dotakli. Naravno, nikada nećete znati tko je nešto dotaknuo, pogotovo kada ste u javnosti. Zato je dobra ideja da često operite ruke i izbjegavajte dodirivanje usta i lica.

Iako nikada nećete u potpunosti smanjiti rizik od uzimanja gripe, pridržavanje tih tri dobre navike odigrat će dug put u sprečavanju da se razbolite. Još bolje, održavajući li se zdravo i bez gripe, radit ćete svatko tko vas okružuje uslugom i sprečava da se i oni obole.

[Slika putem usluge Getty]

Gledaj video: Čudnije od fikcije (2006) - Komedija, fantazija sa prevodom (Travanj 2020).