Napravite vlastite korijene ruže Poboljšajte Biljke u vašem vrtu

Vlastite-korijen ruže čine punije, grm s više cvjetova. A to je bolje za vas!
Fotografija / ilustracija: Paul Zimmerman Roses Vlastite-korijen ruže čine punije, grm s više cvjetova. A to je bolje za vas!
Fotografija / ilustracija: Paul Zimmerman Roses

Za ovaj post želio bih nastaviti s raspravom o vlastitom korijenu i pupljenim ružama. Već smo obuhvatili tri aspekta.

1) Zašto se vlastite korijene ruže prodaju u loncima čini se da je potrebno više vremena da se ustanovi?

2) Srednja zemlja između vlastitog korijena kontejnera uzgojenih ruža i polja uzgojenih pupljenih ruža.

3) Zašto neke ruže rade dobro vlastitim korijenima, a neke ne?

Da to zatražiš, htio bih se obratiti na dio toga koji u konačnici utječe na vas, vrtlar, najviše.

Kraj dana, kakva je ruža bolja za vaš vrt? Vlastiti korijen ili budded?

Fer pitanje. To je u redu i dandy da kao što smo razgovarali u post # 2 proizvodnju vlastite korijena ruže je jeftiniji ili u post # 3 smo objasnili zašto neke ruže jednostavno ne čine dobro vlastiti korijen. Vi samo želite najbolji "tip" ruže za svoj vrt. Jedan koji će vam dati godina zadovoljstva bez puno buke. A to je jedan od razloga što vidite sve više i više vlastitih korijena ruža.

Vlastito-korijen ruže jednostavno napraviti bolju ružu grm.

Evo zašto. Kao što sam spomenuo prije nego što je jedna od definicija vrtne ruže lijepa puna biljka s puno lišća koje izgledaju, dobro, kao biljka! Poslušajte natrag u mračnu dob od ruža raste, kada je većina grmlja bili listless palicama s cvjetovima na vrhu. Lijepo odrezati za stolom za večeru, ali sigurno ne biste uzeli svoje goste da ih pogledaju.

Dio tog izgleda bio je zbog činjenice da mnoge od tih ruža zapravo nisu vrtne ruže, ali po mom mišljenju djelomično su i zbog toga što su bili budzasti ruže. Uzgojena ruža samo raste novim štapićima iz sindroma bud, što je taj čvor iznad korijena gdje dolazi novi novi rast. Međutim, većina biljaka želi poslati nove limenke iz njihovog korijenskog sustava. No, s rastopljenom biljkom taj korijenski sustav nije ruža koju ste platili, tako da ćete kopati ispod tla i odrezati novi rast.

Vlastito-korijen ruže, kao što smo raspravljali, isti su ispod tla kao što su gore. Zato oni mogu raditi ono što biljka obično želi, a to je uzgoj novih limenki iz korijenskog sustava. I rasti ih puno! Umjesto grma s tri do pet limenki, završite s grmom s pet, deset, ponekad petnaest ili više limenki. Lijep pun grm s puno listića i mnogo cvijeća.

Biljka!

Mislim da je to razlog zašto čuješ sve više i više ljudi koji vam govore da pokopate budni unos budnaste biljke ispod tla tako da će se ruža vratiti na vlastitu korijenovu ružu. Vlastite korijene ruže preskočite taj korak i tamo stigli brže!

Dakle, postoji mnogo razloga zašto danas vidite sve više vlastitih korijena ruža na tržištu. A možda i najvažnije je da oni čine daleko bolji proizvod za vas, vrtlar.

Sretna Roseing
Pavle

Gledaj video: Part 1 - Walden Audiobook by Henry David Thoreau (Ch 01) (Travanj 2020).