Što je vibracijska ploča?

Najnoviji fitness uređaj koji sportaši i slavne osobe upotrebljavaju podjednako je vibracijska ploča. Za one koji su zainteresirani za gubitak težine i izgradnju mišića, ploča nudi vibracijsku terapiju, koja može pružiti iste pogodnosti kao sat u teretani koji se tradicionalno trenira. Izvorno koriste ruski znanstvenici kao eksperiment za zaustavljanje smanjenja gustoće kostiju i atrofije mišića u kozmonautima, otkrili su da ne samo da bi mogli zaustaviti gubitak, nego i povećati.

Kako radi vibracijska ploča

Korištenje vibracijske ploče prilično je jednostavno. Dok je pravilno postavljen, stojite na ploči dok se kreće. Cijelo tijelo vibrira zbog visoke frekvencije platforme, što uzrokuje da se mišići ugovore i protežu kako bi održali ravnotežu. Ovi prirodni refleksi su nenamjerni i vrlo se brzo događaju, baš kao i reakcija na koljena koja su ispitivana od strane liječnika. Čak će i osnovne vježbe biti pojačane. Ovisno o vašoj razini kondicije, trajanje i učestalost korištenja će varirati. Sesija se treba ponoviti najviše 3 puta tjedno, ne više od 15 minuta po sesiji. Upute za uporabu trebaju se konzultirati na pojedinačnim strojevima za preciznije upute.

Prednosti vibracijskog tanjura

Vibracijska ploča može koristiti bilo tko bez obzira na fizičko stanje. Kada se postavi na odgovarajuću frekvenciju, većina mišića može se stegnuti odjednom kroz podsvjesne režnjeve istezanja. Konvencionalna mišićna obuka samo u jednom trenutku pristupa oko 45 posto mišića. Zbog opterećenja koja se stavlja na vaše tijelo tako brzo djelovanjem tijekom vibracijske terapije, vaši ciljevi mogu se postići puno brže.

Iznad i izvan pogodnosti za fitnes, vibracije mogu pomoći u proizvodnji hormona koji popravljaju i revitaliziraju stanice. U mišićima se povećava cirkulacija krvi i pojačava se koštano tkivo. Korištenje vibracijske terapije može također poticati odvajanje limfnih čvorova i povećati ukupnu brzinu metabolizma. Opći porast snage, brzine, fleksibilnosti i izdržljivosti može se postići uz bolji oporavak nakon vježbanja. Kvaliteta i učinkovitost treninga može se povećati s manje investiranog vremena.

Što čini ploču vibracija jedinstvenom

Dok su prednosti vibracijskog tanjura bogate, mnoge druge prednosti koje ga pritišću u prvi plan. Svatko može uživati ​​u činjenici da ne prekinete znoj tijekom terapije, ali žene posebno vole ovaj aspekt. Koža se može učvrstiti i tonirati dok se fleksibilnost i ravnoteža poboljšaju. Mnogi ljudi koriste vibracijske ploče za smanjenje bolova u zglobovima i mišićima, kao i niži krvni tlak. Bolja raspoloženja i visoka razina energije mogu se postići povećanjem razine serotonina. Fizičko i mentalno blagostanje stječe se razvijanjem bolje raspodjele kisika među stanicama, poboljšavajući unos staničnih hranjivih tvari i pomažući uklanjanju staničnog otpada. Prirodni iscjeliteljski odgovor tijela stimuliran je kada se funkcionalnost stanica obnovi.

Kao i kod svakog vježbanja, provjerite sa svojim liječnikom ili zdravstvenim radnikom prije početka novog fitness programa.

Gledaj video: Vibracijska plošča AMMANN ACE (Veljača 2020).