Razumijevanje znojenja i njenih učinaka na vaše tijelo

Znojenje je veliki dio vježbanja. Međutim, to je također veliki dio vašeg života bez obzira koliko ili koliko malo vremena ste stavili u teretanu. To je zato što je vaše tijelo potrebe da se znoj svakodnevno kako bi napravio niz stvari. Znoj zapravo ima oko 10 posto vode koju vaše tijelo gubi svaki dan. Kako bi razumjeli zašto se vaše tijelo treba znojiti, ipak morate biti svjesni utjecaja koje ima na vašem tijelu.

Kako znojenje utječe na vaše tijelo

Ako se pokušavate najbolje ne znojiti, postoji mnogo dobrih razloga zbog kojih biste trebali dopustiti da se vaše tijelo znoje kad god to treba:

  1. Znojenje je odličan način za održavanje čiste, zdrave kože. Vaša koža je puna pora koje prikupljaju prljavštinu i toksine. Da biste ih obojica dobili iz vašeg sustava, trebate znojiti. Znoja zapravo nema miris - radije, vaša kosa i folikuli kože mogu pružiti loš red ako koža i kosa nisu čisti. Znoj se sastoji od oko 95 posto vode, tako da nećete mirisati samo zato što se znojite. Vaša koža je i vaš najveći orgulje, pa se morate znojiti da biste je aktivirali.
  2. Znojenje se koristi za održavanje tijela od pregrijavanja. Kada tjelesna temperatura postane previsoka, počnete se znojiti kako biste zadržali temperaturu. Morate pustiti svoje tijelo da to učini kako bi izbjegli iscrpljenost topline, toplotni udar ili pregrijavanje koji uzrokuje vrtoglavicu i slabost.
  3. Morate se znojiti kako bi se ostali zdravi. Često puta, vaše tijelo će povećati svoju unutarnju temperaturu kada ste bolesni da bi se vaše tijelo vratilo u normalno stanje.
Kako promovirati znojenje u vašem tijelu

Znojenje može učiniti mnogo sjajnih stvari za vaše tijelo, ali kako bi se to učinilo vaše tijelo treba dovoljno vode. Ne možete se dehidrirati i očekivati ​​da vaše tijelo proizvodi znoj. Kao rezultat toga, tjelesna temperatura može se značajno povećati ako ne uzimate dovoljno vode. Možete potaknuti znojenje pijenjem dovoljno vode dnevno. Također možete uzrokovati svoje tijelo da to učini još više radeći redovito ili udarajući spa ili saunu na redovnoj osnovi. Znojenje je toliko važno da jedna sesija u spa centru može vam pomoći spaliti do 300 kalorija! To je zato što znojenje pomaže vam izgubiti težinu spaljivanjem kalorija brže.

Sada kada shvatite odnos koji postoji između znojenja i učinaka koje ona ima na vaše tijelo, trebali biste pronaći načine kako ga koristiti u vašoj prednosti. Neka vaša koža izgleda dobro, spali masnoću i čak se spriječi da se bolest boli znojenjem češće. To je sjajan način da se brinete o sebi i očistite svoje tijelo opasnih toksina.

Gledaj video: Week 0, continued (Travanj 2020).