7 načina vježbanja poboljšava vaš život

Svatko zna da je stalna kondicija važno za vaše zdravlje, ali postoje i druge pogodnosti za redovito vježbanje koje možda niste ni shvatili.

Potiče vaše raspoloženje: Dok vježbanje ne može izliječiti duševnu bolest, prema Harvard Health Publishing, može pomoći odbiti depresiju jer postoji veza između vježbanja i poboljšanog raspoloženja. Kada vježbate, vaš mozak oslobađa serotonin koji ima dobar osjećaj hormona, koji može promicati cjelokupni sretniji osjećaj dobrobiti.

Društveno je: Biti društveni je važan, a ako niste u interakciji s ljudima na dnevnoj bazi, možda vježbanje pomoći će vam da se povežete s drugim ljudima. Pogotovo ako radite timski sport poput nogometa ili hokeja.

Potiče vašu imunološku funkciju: Kada vježbate povećavate cirkulaciju krvi u tijelu, što zauzvrat može pomoći u jačanju vaše imunološke funkcije i spriječiti vam da dobijete zajedničke sezonske prehlade.

Poboljšava vaše energetske razine: Ako se osjećate kao da ste u potezu i imate smanjenu razinu energije, onda je možda vrijeme da se ustanete i vježbate. Obrada isporučuje kisik i hranjive tvari u vaše mišićno tkivo, a redovita tjelesna aktivnost također može pomoći da vaše srce i pluća budu jaki i zdravi.

Pomaže vam u održavanju težine: Vježba opeklina kalorija, stoga redovita vježba je fantastičan način kontrole vaše težine.

Pomaže u poboljšanju funkcije mozga: Vježba povećava protok krvi u mozak, što pomaže održavanju zdrave funkcije mozga, a prema Harvard Health Publishing, aerobna aktivnost, osobito, pomaže u poboljšanju kognitivne funkcije.

Bolje spavate: Ako se boriš zaspati noću, to bi moglo biti zato što trebaš vježbati. Vježba ne samo da vam pomaže zaspati brže, ali i poboljšava kvalitetu vašeg sna, jer vi ste više vjerojatno da će pasti u dublji, manje prekida san.

[Slika putem iStock / Getty]

Gledaj video: TOP 5 Načina Kako Prirodnim Namirnicama Ubrzati Metabolizam (Veljača 2020).