4 načina toniranja vašeg grudnog mišića

Tjelesni mišići nalaze se na leđima donjih nogu i zahtijevaju mnoge dnevne funkcije poput hodanja, penjanja i čak vožnje. Kako bi nastavili obavljati ove dnevne aktivnosti na siguran način, važno je održavati mišićnu masu u teladi. Za najbolje rezultate svakako se bavite vježbama koje su posebno dizajnirane za ciljanje ovog područja. Evo četiri načina za toniranje tjelesnih mišića:

1. Učini li tele?

Jedan od najboljih i najjednostavnijih načina na koji možete tonovati telad je izvođenje telećih podizanja. Da bi se tele podigli, počnite tako da stoji visoko, s nogama čvrsto posadom na tlo ispod vas, s nogama razmazati malo razdvojiti. Vaše ruke mogu se odmarati na bokovima ili biti opušteni na vašim stranama. Uzmi nekoliko dubokih udisaja, a dok izdahnete, polako se pojavi na prstima. Sada izdahnite duboko i pažljivo spustite svoje potpetice natrag na zemlju. Nastavite to činiti dok vas telad ne počne zapaliti. Ako vam je potrebna teža vježba, podignite desnu nogu s tla i pričvrstite prstom oko pete lijeve noge. Izvršite podizanje tele kao što je opisano gore, ali koristite samo jednu nogu za podizanje tijela.

2. Pješačite gore

Ako vježbe vježbanja snage kao što su podizanje tele nisu za vas, razmislite o hodanju uzbrdo. Pješačenje brda nije samo sjajan način za toniranje tjelesnih mišića, već također može pružiti i neke kardiovaskularne treninge. Za najbolje rezultate pronađite najstrmiji brdo koje možete pronaći i popeti se. Kada dođete do vrha, okrenite se i ponovite postupak sve dok vas telad ne gori. To možete učiniti tako da hodate na treadmill gdje je nagib postavljen na vrlo strmi stupanj.

3. Sudjelujte u klasi koraka aerobika

Još jedan veliki i jednostavan način toniranja tjelesnih mišića je sudjelovanjem u klasi aerobika. Poput hodanja uzbrdo, korak aerobika neće vam samo omogućiti toniranje teladi, nego će također usmjeriti vaš kardiovaskularni sustav. Za najbolje rezultate pri sudjelovanju u klasi aerobika, svakako započnite polagano i postupno povećavajte intenzitet treninga. To se može učiniti promjenom broja podizača pod korakom. Početnici trebaju koristiti samo jedan ili dva uspona, a napredniji "steppers" mogu koristiti čak tri ili četiri. Osim toga, ne zaboravite da možete dobiti sličnu vježbu dok hodate i spustite niz stepenice u vašem domu ili na radnom mjestu ili vježbajući na stubištu.

4. Jesti dobro

Konačno, svakako jesti pravilno kako biste imali velik uspjeh kada je u pitanju toniranje teladi. Janje dovoljno proteina osobito je važno za popravak i izgradnju mišića u teladi.