Hrana Mits otkriti: Pop-up plastični termometri su jednako dobri kao pravi

Upotreba termometara za hranu potrebna je kako bi se utvrdila unutarnja temperatura mesa, peradi i proizvoda od jaja. Kako bi se osigurala zaštita od štetnih bakterija koje mogu biti u vašoj hrani, moraju se postići određene unutarnje temperature. Danas postoje mnoge opcije koje ukazuju na vašu hranu.

Pop-up termometri

Pop-up plastični termometri koriste se u kućanskim kuhinjama od 1965. Oni su pouzdani u roku od 1 do 2 stupnja Fahrenheit kada se pravilno postavljaju. Termostati s pop-up stilu izrađeni su od najlona od hrane. Unutra sadrži organski materijal za gašenje koji je dizajniran da se otopi na specifičnim temperaturama. Kada se temperatura postigne, opruga unutar naprave oslobađa stabljicu. Ovo uklanja nagađanje za kuhara. Oni su dizajnirani kako bi se pop-up na 185 stupnjeva celzijusa. Mnogi dućani kupuju purice i roštenja već su instalirani termometar kada ih kupite.

Nedostaci

Skočni toplomjer probijaju kožu purana i dopuštaju okusiv suhe da pobjegnu. Prethodna temperatura od 185 stupnjeva celzijusa može vam ostaviti s pretjeranim mesom. Dodatno, postavljanje termometra ne može predstavljati ukupnu temperaturu cijelog komada mesa. To može rezultirati toplim i / ili hladnim mjestima.

Evo nekoliko alternativa pop-up termometarima:

termoelektrična baterija

Termoelementi su najbrži dostupni danas. Temperatura se mjeri pomoću dvije fine žice na vrhu sonde. Završna temperatura se prikazuje na digitalnom zaslonu u roku od 2 do 5 sekundi. To omogućuje brzu provjeru temperature na različitim lokacijama vrlo brzo. Termoparovi su dizajnirani da se koriste pri kraju ciklusa kuhanja.

Termistori

Termistori traju približno 10 sekundi za registraciju temperature. Oni nisu dizajnirani da ostanu u hrani tijekom kuhanja. Umetnite sondicu u središte mesa i provjerite digitalni zaslon. Točnost termistora je unutar 2 stupnja Fahrenheit. Budući da se poluvodič koji se koristi za određivanje temperature nalazi na vrhu, termistori mogu točno mjeriti temperaturu u tankoj hrani, kao i debeli.

Kombinacija hladnjaka s termometrom

Termometar vilica ima uređaj za mjerenje temperature koji je ugrađen u zubac vilice. Različite robne marke koriste termoelement ili termistor za čitanje temperature. U roku od 2 do 10 sekundi nakon piercinga, temperatura se prikazuje na ručici. Ove vilice najbolje se koriste pri roštilju. Oni će točno izmjeriti i najtanje hrane.

preporuke

Ako je praktičnost prioritetna, termostatski plastični pop-up može biti najbolji izbor. Neki purani i roasti mogu se kupiti u trgovini s jednom već instaliranom. Nema nikakvih temperatura koje treba pročitati, jednostavno razmislite o večernjoj spremi kad se termometar pops up. Ipak, točnost možda neće biti točnost jakosti termometara. Neka mesna jela mogu biti pretjerana prije nego što termometar pokazuje da je gotova. Postavljanje termometra ne može točno prikazati temperaturu u drugim područjima. Opcije su dostupne kod kuhanja debljih ili tanjih rezova mesa. Gril je najprikladniji za termometar kombiniranjem viljuškara. Dok se skočni termometar može ostati dostupan kao jedan od naših indikatora temperature, možda nije uvijek najprikladnija opcija.