Breskva (Veliki) vodič za uzgoj

Grupa za rotaciju usjeva

Razno & # 9679

Tlo

Vlažnost zadržavajući, ali dobro isušen. Izbjegavajte sadnju u teškim tlima.

Položaj

Okružena zidom ili ogradom okrenutom prema jugu ili jugozapadu, ili pod staklom u hladnijim klimama. Negdje breskvi trebaju puno sunca kako bi ograničili bolest i proizvodili visoku kvalitetu voća.

Osjetljivo je za mraz

Da, ali važno je odabrati vrste koje su poznate da će dobro rasti na vašem području kako bi se smanjio rizik od gubitka cvjetanja za zamrzavanje proljeća.

Hraniti

Vrhunsko odijelo velikodušno s dobro pokvarenom organskom tvari u proljeće, uz uravnoteženo organsko gnojivo. Držite područje ispod breskve koje je prošarano drvenim čipovima ili piljevinom.

drugovi

Češnjak, grašak i grah. Koridori unutar voćnjaka koji su posadeni kopčama i drugim mahunarkama doprinose plodnosti tla i privlače oprašivače.

razmak

Jedinstvene biljke: 6.00m (19 '8 ") svaki put (minimum)
redovi: 6,00 m (19 '8 ") s 6,00 m (19' 8") redaka (minimalno)

Sijati i biljku

Pripremite veliku rupu razbijanjem tla i dodavanjem mnoštva dobro pokvarene organske tvari. Široka rupa je bolja nego vrlo duboka. Mulch nakon sadnje, i okružuju prtljažnik s žičanom kavezom ili zaštitnom cijevi kako bi zaštitili mlade stablo od životinjskih i insekata štetnika. Mladi stabla breskve izloženi su visokom riziku od oštećenja insekata koji su se nalazili u glavnom deblu.
Naš Vrtni planer može proizvesti personalizirani kalendar kada sijati, posaditi i žetvu za vašu zonu.

Bilješke

Breskve možda trebaju biti oprašivane kada se uzgajaju u zaštićenim mjestima. Školjajte u bocama kasno zimi. Zdravi stabla breskve nosit će petnaest godina ili više.

žetva

Pick breskve kada je boja u potpunosti razvijena i meso daje lagano kada stisnutu. Plod bi se trebao lako ukloniti s drveta.

Rješavanje problema

Čuvanje stabala breskve suhe pod pokrovom ili pod plastičnom folijom može spriječiti curl breskve. U vlažnim klimatskim uvjetima, breskve često razvijaju probleme s gljivičnim bolestima kao što su smeđi truleži. Preventivni sprejevi s organskim fungicidima često su potrebni za uzgoj dobre kvalitete breskve.

Gledaj video: Formiranje rasada za kalemljenje (Travanj 2020).