Je li moguće mršaviti i zvučati za 30 minuta?

Moguće je tanko i tonirano u 30 minuta vježbanja. Ako radite 30 minuta, čak i samo 3 puta tjedno, potencijalno ćete primijetiti povećanu snagu, kalorijski opekotine i fleksibilnost u roku od 3 do 4 tjedna. S bilo kojim programom vježbanja, važno je polako početi i provjeriti plan sa svojim liječnikom ili kiropraktičarom ako imate ozljede ili druge zdravstvene probleme. Ako nikada prije niste radili, provjerite obrazac s osobnim trenerom kako biste izbjegli ozljede ili ergonomske probleme. Evo način da maksimalno iskoristite pola sata u teretani ili kod kuće.

Komponente najboljeg rada

Najbolji način oblikovanja tijela i gubitka tjelesne mase je da se brzina otkucaja srca i rad mišića. To možete učiniti u odvojenim koracima gdje je aerobni dio samostalno, a zatim podignite težine. Također možete kombinirati aerobnu tjelovježbu i dobru vježbu mišića, posebno ako imate pristup teretani. Jedan od načina da maksimalizirate svoje 30 minute je razumjeti kako napraviti aerobnu tjelovježbu i kako naglasiti mišiće dovoljno za izgradnju mišića.

Kvalitete dobre aerobne vježbe

Nisu svi aerobni tjelovježba jednaki, iako je svaki put kad premjestite cijelo tijelo i povečate čak i vašu brzinu otkucaja srca, to je dobro za vas. Vježba je aerobna ako dobiva srce koje pumpa brže, tako oksigira krv i šalje više krvi po tijelu brzinom brže nego obično. Prednosti su mnoge i uključuju povećanu dugovječnost poboljšavanjem srčanog mišića, paljenjem mnogih kalorija i povećanjem stope metabolizma.

Najbolja mjera aerobnog vježbanja je koliko brzo vaše srce premlaćuje. Pravilo je da vaše srčane frekvencije aerobnih vježbi trebaju biti 50 do 80% maksimalne brzine otkucaja srca. Maksimalna brzina otkucaja srca je 220 minus dobi. Dakle, ako imate 20 godina, maksimalna brzina otkucaja srca bila bi 200, a stopa vježbanja bila bi 100 do 160. Trebate biti u stanju razgovarati tijekom aerobne vježbe, inače radite previše. Također biste trebali posavjetovati se s liječnikom o nekim specifičnim zdravstvenim problemima.

Kvalitete dobre obuke

Trening s utezima pomoći će vam da tonirate i izgledate vitko. Čak i ako želite samo ton, morate izgraditi mišiće da biste dobili tu definiciju. Trebali biste postaviti težinu tako da se 15. ponavljanje osjeća gotovo nemoguće završiti. Ne biste trebali osjećati bol ili biti u bilo kojem položaju koji naglašava bilo koji dio tijela osim onoga na kojem radite.

Kombinirana vježba

Ako stvarno želite maksimizirati 30 minuta koje morate vježbati, najbolje ćete kombinirati aerobik i dizanje utega.