Kako napraviti trbušne hip povećava

Podizanje abdominalnih kuka velika je vježba koja djeluje na mišiće abdomena i donjeg dijela leđa, kao i na prsni mišići i gluteni mišići. Ova vježba nije samo dobra za ljude koji pokušavaju tonirati te zone, već i za one koji su zainteresirani za mršavljenje.

O trbušne kuke podiže

Trbušne hip krenuti su velika vježba koja bi trebala biti uključena u vaš trening, bez obzira na trenutnu snagu ili razinu vještine. Ova vježba je korisna ne samo zato što može tonirati i ojačati mišiće donjeg dijela leđa, kao i mišiće trbuha, glute i prigušnice, ali također može pomoći u stabilizaciji ovog dijela tijela. To ga čini korisnim za osobe koje pate od bolova u donjem dijelu leđa. Osim toga, kao i kod svih vježbi snage, povećanje abdominalnih kuka pomaže povećati brzinu metabolizma, čime se povećava opterećenje kalorija i pomaže postići ciljeve gubitka težine.

Postavljanje tijela

Prije podizanja trbušne kuke, važno je da se ispravno pozicionirate. Započnite čišćenjem područja na podu, pazeći da ne postoji druga oprema za vježbanje koja može doći na vaš način. Odložite na pod, s glavom, torzom i stražnjim tijelom posve čvrsto na tlu. Vaše koljena bi trebala biti savijena s nogama i zasadio na podu. Dopustite da vam ruke i ruke opustite sa strane. Potražite prema stropu. Trebali biste biti u ravnoj liniji od vrha glave do svoje tailbone.

Izvođenje trbušne kuke

Sada kada ste u ispravnom položaju, možete se baviti izvedbom trbušnih kuka. Uzmi nekoliko dubokih udisaja. Kao što izdahnuti, koristite mišiće u trbuhu, donjem dijelu leđa i leđima da podignete kukove i stražnjicu s tla. Podignite bokove što je moguće više, stvarajući most sa zdjelicom. Polako spustite cijelo tijelo natrag na zemlju. Izvršite ovaj manevar 10 puta prije nego što odvojite kratku stanku. Učinite još 2 seta od 10 ponavljanja povećanja trbušne kuke kako biste postigli optimalne rezultate.

Povećanje intenziteta

Jedan jednostavan način za povećanje intenziteta povećanja trbušne kuke je produljenje jedne noge ispred vašeg tijela. To će vas prisiliti da koristite samo jednu nogu da podignete kukove i stražnjicu s tla. Osim toga, produžetak nogu stvara dulju polugu, čime se povećava intenzitet vježbe. Još jedan odličan način da se ova vježba učini teže je držanje kuka podići na vrhu pokreta. Umjesto da odmah spustite tijelo natrag na zemlju, pokušajte je držati za broj od 10 po svakom ponavljanju. To će umoriti vaše mišiće, čime se povećava intenzitet vježbe.

Gledaj video: KAKO SKINUTI SALO SA TRBUHA I BOKOVA ( CILJANO! ) (Veljača 2020).