Kreirajte regenerator mlijeka

Komercijalni uređaji su skupi i kemijski punjeni. Napravite ocat svoj novi uređaj i ostavite sve to iza sebe. Vjerojatno znate da je ocat, kiselinska, bistra tekuća supstanca izvedena iz fermentiranja alkohola, može se koristiti gotovo bilo gdje u vašem domu, od čišćenja drvenih podova do prozora do košara za otpatke. Ali možete ga koristiti i za održavanje vaše kose. Kremasti ocat za kosu ne samo da čisti vaše vlasište; pomaže i kod problema s prhutima.

Izrada kondicionera octa

Da biste stvorili vlastito ispiranje kremom od domaćeg octa, slijedite ove jednostavne korake:

  1. Pomiješajte jedan dio octa (jabuka ili bijelo) s tri do četiri dijela vode. (Eksperimentirajte kako biste vidjeli želite li jabučni ili bijeli ocat, kao i jače ili slabije ispiranje kose.)
  2. Nanesite smjesu od octa na svoju šamponiranu kosu
  3. Dopustite da sjedne nekoliko minuta. Zatim isperite.

Razlozi za stanje uz ocat

Ocat je bez silikona i svih ostalih kemikalija koje se obično nalaze u komercijalnim uređajima i sadrži jedan, prirodni sastojak. Dodatno, ocat:

  • uklanja nakupinu ostavljenu od ostalih sredstava i proizvoda za kosu
  • brtvljuje vaše kose za kosu, koja se bliži vlagu i ostavlja vašu kosu sjajnu i glatku
  • uklanja / minimizira čvorove
  • ne vagati kosu poput krema za kondicioniranje (koja prevodi u više tijela)
  • Pomaže vašoj kosi da ostane duže čista
  • uravnotežuje pH vlasišta i kose
  • je jeftiniji od bilo kojeg komercijalnog uređaja

Savjeti i savjeti

Vaša kosa će mirisati poput octa dok ne bude suha, ali nakon toga mora biti bez mirisa. Ako mrzite miris octa, dodajte nekoliko kapljica eteričnog ulja - poput lavande ili ružmarina - u smjesu. Ako vam nedostaje miris koji vam je stari uređaj ostavio u vašoj kosi, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja u kosu za kosu.

Na taj način ćete lagano mirisati kosu.

Držite se bijelog octa ako imate plavu kosu jer ocat jabučnog octa može potamniti kosu. Budite oprezni ako imate bojenu kosu. Većina ljudi izvještava o tome da uređaj s octom zapravo produžuje život njihovog posla u boji, što ima smisla jer se ocat često koristi za postavljanje odjeće i bojila za jaja, no rezultati mogu varirati. I, kao i kod svakog uređaja, izbjegavajte dodavanje octa u vaše oči.

Ako ispiranje ocatnih kosa nije samo vaša stvar, ali i dalje želite uštedjeti novac i izbjeći sorte kupljene u trgovinama, pokušajte skuhati soda šampon. Također je jeftin i jednostavan za izradu, a to može pomoći kod problema s prhuti jednako kao i ocat.

Budite strpljivi

Trebat će vam nekoliko tjedana da se kosa prilagodi vašem novom režimu kondicioniranja. Komercijalno izrađeni proizvodi uklanjaju kosu svojih prirodnih ulja, tako da će kosa biti korištena za rad dodatno teško da biste ih vratili. To može dovesti do masti ili suše kosu dok vaše tijelo pronalazi svoj novi normalan. Većina korisnika octnih kondicionera otkriva da samo trebaju prati i uvjetovati kosu dva ili tri puta tjedno.

Ako niste spremni napustiti kremno sredstvo u potpunosti, upotrijebite ocat jednom svakih nekoliko tjedana kako biste uklonili nakupljanje proizvoda.

Gledaj video: KAKO ISPRAVNO KORISTITI ŠAMPON I BALZAM ZA KOSU (Travanj 2020).