Kardio trening: 5 savjeta za guranje kroz visoravan

U nekom trenutku u bilo kojem gubitku težine ili kardio trening putovanje, bit će plato. Ova visoravan je specifičan vremenski period u kojem nema promjene, bez gubitka masti ili bez poboljšanja u kardio treningu. To je prirodna reakcija tijela na prehranu ili fitness. Tijelo će učiniti sve da održi homeostazu, što je ono što se može doživjeti kao visoravan. Odgovor je promjena. Zbunjavanje tijela kroz stalnu promjenu u kardio treningu može završiti plato. Evo 5 savjeta za obuku kako bi se gurnula plato:

1. Uključi trening snage
Trening snage povećava mršavost, povećava metabolizam i jača kosti. Izgradnjom mišića, trening snage pomaže tijelu da izgori više kalorija. Važno je održavati konstantnu promjenu čak iu treningu snage. Promijenite redoslijed vježbi. Promijenite vrste vježbi. Promjena mišićnih skupina koje se provode tijekom istog treninga. Promijenite broj setova. Promijenite količinu korištene težine. Ove će promjene stvoriti konfuziju mišića i raditi mišićne skupine na nove načine.

2. Uključite se u ton je pravi program obuke kardio
Kontinuirani, nepromjenjivi pristup obuci, kao što je hodanje 30 minuta svakodnevno, neće dati dugoročne rezultate. Odabir kardio programa obuke s promjenom izgrađen u gura kroz visoravan. Trening intervala je izvrsno rješenje. Umjesto hodanja 30 minuta na dosljedan način, interval treninga će hodati 30 minuta, mijenja brzinu i naginje svakih 1 do 3 minute.

Obuka za krug je još jedan veliki program kardio treninga. Trening kruga kombinira kardio trening i trening snage, brzo prebacivanje iz jedne vježbe na drugu. Te brze sklopke povećavaju se i održavaju povećanu opekotinu kalorija do 48 sati nakon vježbanja.

3. Promijenite program treninga kardio svakih četiri tjedna

Kako bi se zadržao od pada na drugu visoravan, važno je održavati promjenu u programu kardio treninga. Promjena kardio trening, kao i trening snage, svaka četiri tjedna ili tako će zadržati kalorije gori.

4. Povećajte intenzitet

Povećanje intenziteta jedan je od najlakših načina da se gurne plato. Istraživanja su pokazala da kratki radovi s visokim intenzitetom gori većinu kalorija. Povećanje intenziteta može se postići povećanjem brzine ili otpora. Pokušajte smanjiti otpornost i vježbati na toj razini što je brže moguće. Na primjer, prilikom hodanja smanjite nagib od 10% do 5% i hodajte ili trčite što je brže moguće, a zatim se oporavite.

5. Pokušajte nešto novo
Skinite treadmill i pokušajte stairmaster. Ili prebacujte između stairmaster, eliptičnog i treadmill u 10 minuta krugova. Bit će pokušati nešto novo. To dobro funkcionira za one koji možda nisu dovoljno prilagodljivi da previše povećavaju intenzitet. Samo mijenjanje aktivnosti, čak i ako je intenzitet jednak, radit će na drugačiji način i donosi rezultate.

Pokušajte s novim sportom ili fitness klase. Odgovor je promjena. Kada traže stalnu promjenu, svatko može gurati plato.