Mogu li bake i djedovi biti nagrađeni virtualnim posjetom?

Nekim roditeljima koji nisu neraspoređeni dodjeljuju se virtualni posjeti, dajući im pravo na video razgovore ili video konferencije sa svojom djecom. Bake i djedovi se možda pitaju kako virtualni posjetitelji obilježavaju djed i baka.

U ovom trenutku, virtualni pohod - ponekad nazvan vizualnim posjetom, e-posjetom ili elektronskim posjetom - može biti uključen u sudske postupke za bake i djedove koji traže prava posjećivanja.

Virtualni posjet obično se ne smatra odvojeno od ostalih prava gledanja. Bake i djedovi koji se ne mogu kvalificirati u očima suda zbog posjeta licem u lice, vrlo je malo vjerojatno da će dobiti bilo koju vrstu elektronskog posjeta. Ako se, međutim, smatraju da ispunjavaju uvjete za redovno pohađanje, možda će moći dodati virtualni posjet, osobito ako su djedovi i bake na velikim udaljenostima.

Pozadina virtualnog posjeta

Pojam virtualni posjetitelj počeo se pojavljivati ​​u pravnim časopisima oko 2002. Virtualna posjeta omogućava roditeljima koji ne čuvaju roditelj da nastave u kontaktu s djecom kada im udaljenost ili druga pitanja zadrže od posjete licem u lice. Također se provodi u nekim zatvorima kako bi roditeljima koji su bili zatvoreni ostali u kontaktu sa svojom djecom.

Većina virtualnih posjeta provodi se putem računala i web kamere, koristeći programe kao što je Skype. FaceTime aplikacija, dostupna na iPhoneu, ipadu i iPodu, omogućuje mobilni videopoziv i pridonosi rastu virtualnog posjeta, kaže Richard S. Victor, Michigan odvjetnik koji je osnivač Organizacije za bake i djedove i bake.

Kako osvojiti e-posjete s unucima

Bake i djedovi koji su u procesu formalizacije njihovih prava gledanja kroz sudski sustav i koji žele virtualno pohađanje trebali bi biti sigurni da je to navedeno u pregovorima. Najmanje šest država formaliziralo je virtualno posjećivanje u zakonu, ali niti jedna država nije formalizirala virtualni posjet baka i djedova.

Bake i djedovi imaju veće šanse za osvajanje virtualnog posjeta u državama gdje roditelji mogu biti nagrađeni e-posjetom. Države koje su se obratile elektroničkim posjetiteljima za roditelje su Texas, Utah, Wisconsin, Illinois, North Carolina i Florida.

"Budući da je Skype riješen u našim statutima za skrbništvo / pohod, djed i baka s pravilnim položajem mogao je suditi naručenu posjetu telefonom i / ili Skypeom ili sličnim načinom komunikacije", rekao je Mark Spencer Williams Williams iz Zakona o riži u Sjevernoj Karolini.

S druge strane, nije nužno imati državni statut koji se bavi virtualnim posjetom prije no što baka i baka mogu osvojiti takva prava, prema Shirley Berens iz resursa za bake i djedovi. Berens je pravni savjetnik u Coloradu, koji nema statut virtualnog posjeta, ali kaže da bi, ako bi ga baka i djed bi to zahtijevali, virtualni posjet "bi se razgovarao na sudu između stranaka i da bi se, ako se dogovori, staviti u red".

Izvođenje e-posjeta

Baš kao što roditelji trebaju surađivati ​​s djedovima baka i djedovima koji redovito dolaze u posjet, roditeljima se može zahtijevati da njihova djeca budu dostupna za elektroničku komunikaciju. Sudionice moraju imati kompatibilne uređaje i pristup internetu.

Tada obje strane moraju biti ispred svojih uređaja u određeno vrijeme.

Lako je za roditelje koji žele ometati pristup djedova i bake i djeda da se izjasne za opravdanjima zbog toga što nisu elektronski dostupni. Može se reći da dijete spava, bolesno ili vezano za drugu obvezu. Internet se može reći da je dolje, ili uređaj može se reći da je neispravan. Baš kao što neki bake i djedovi moraju poduzeti odlučne mjere kako bi se prisilno priskočili u susret, neki će morati učiniti istu stvar virtualnom posjetom.

Privatnost je još jedno pitanje u virtualnom posjetu. Ako je redoviti posjetitelj bez nadzora, roditelj nije posvećen onome što baka i djed kaže unučici. Međutim, u virtualnom posjetu djed i baka ne očekuju privatnost. To se osobito odnosi na mlađu djecu, za koje je nenadzirana uporaba elektroničkog uređaja nikad dobra ideja.

Roditelji mogu zahtijevati čak i starije roditelje da koriste uobičajeno računalo umjesto djetetovog uređaja kako bi se mogao pratiti kontakt. Bake i djedovi se mogu nadati necenzuriranoj komunikaciji s unucima, ali u slučaju elektroničke komunikacije, to se vjerojatno neće dogoditi osim ako je roditelj osobito prikladan.

Nije zamjena za osobne posjete

Vlasti iz obiteljskog prava upozoravaju da virtualni posjet nije zamjena za posjete osobno. To vrijedi i za bake i djedove kao i za roditelje koji nisu roditelji. Međutim, virtualna posjeta može biti bogoslužje za bake i djedove koji ne mogu dugo putovati da vide unuka, ili za bake i djed sa lošim zdravljem.

Saznajte više o zakonima o posjećivanju u određenim državama i kako utvrditi koja je država nadležna.

Gledaj video: Vojne lekcije:. Vojska u postvietnamskoj eri (1999) (Travanj 2020).