9 razloga Pretjerana uporaba alkohola je štetna za vašu prehranu

Postoji sukobljen pogled na uporabu alkohola i njegovu ulogu u prehrani. Zapravo, bilo je uvjerenje da alkohol pomaže u probavi i može vam pomoći da izgubite težinu. Istina je, međutim, poznata da postoje vrlo važni razlozi zašto se alkohol i dijeta ne miješaju.

1. daje dodatne kalorije

Postoji 7 kalorija za svaki gram alkohola, a svaka od ovih kalorija nema apsolutno nikakvu nutritivnu vrijednost. Tijelo ne koristi ove prazne kalorije za vitalne metaboličke procese.

2. Povećava tjelesne masti

Za razliku od hrane i pića, kao što su voćni sokovi koji se digestiraju u gastrointestinalnom traktu, alkohol se odmah apsorbira u želucu i tankom crijevu i isporučuje u mozak i jetru. Jetra zatim pretvara alkohol u masti, koji završavaju trajno pohranjeni u tijelu.

3. Smanjuje vaše zablude

Budući da alkohol sadrži samo prazne kalorije, to vam ne daje osjećaj punine koju pružaju zdravije piće. Osim toga, budući da utječe na mozak, alkohol oslobađa vaše inhibicije i smanjuje vašu snagu volje da se odupre prehrani više. Taj efekt alkohola čini ga izvrsnim aperitivom. Što više pijete, gladni ste dobili, a veća je tendencija prejedanja.

4. Potiče žeđ

Barovi često poslužuju slanu hranu, kao što su kikiriki, čips i pereci, zajedno s alkoholnim pićima. To je zato što sol i alkohol potiču žeđ, što želiš više piti. Međutim, kalorije od grickalica i alkoholnih pića se akumuliraju i dovode do viška kilograma.

5. Potiče gladu

Ako preskočite obrok prije odlaska na zabavu ili bar, to bi moglo biti u očekivanju dodatnih kalorija koje ćete dobiti od alkohola koju ćete piti. Prazni želudac, međutim, samo će spojiti učinke alkohola i učiniti da jedete više. Preporučljivo je jesti zdravo jelo prije odlaska na piće. Osjećaj sitosti će spriječiti kasnije prejedanje.

6. Uzrokuje prekomjerno iscrpljivanje vode

Poznati diuretik, alkohol inducira gubitak vode kroz povećano uriniranje. Odstranjivanje tekućina uključuje gubitak vitalnih minerala, posebno kalcija, kalija, magnezija i cinka, koji su potrebni za održavanje ravnoteže tekućine. Ovo povećano gubitak vode također dovodi do rizika da tijelo ostane u stanju dehidracije.

7. Triggers Hyperacidity

Alkohol potiče povećanu sekreciju kiselina u želucu, uzrokujući iritaciju i upalu želučane ovojnice. Ako promatramo ishranu eliminacije ili smanjen unos kalorija kroz manje jesti, alkohol vam dovodi do rizika od razvoja ulkusa.

8. Povećava rizik od medicinskih problema

Brojni medicinski poremećaji mogli bi se razviti s prekomjernim unosom alkohola. Neke od tih potencijalno opasnih bolesti uključuju bolesti srca, bolest jetre i oštećenja bubrega.

9. Utječe na stanje mirovanja

Čini se da mirovanje nema ulogu u dijetama. Međutim, dok je u potpunom odmoru noću, tijelo se prepušta toksinima koje se nakupilo tijekom dana. Prekomjerna uporaba alkohola može vam učiniti nemirni i vaš san je plići. Nije moguće postići stanje dubokog sna, tijelo ne može učinkovito detoksifikovati.

Гледай видеото: Внимание храна! Как НЕ трябва да се храним! (Veljača 2020).