Što je bračni drug?

Supružni brak temelji se na dva supružnika koji imaju zajedničke interese u svojoj karijeri i djeci. U ovom slučaju, oni također imaju zajedničku društvenu mrežu koja uključuje svoje pravnike i međusobne prijatelje. Supružnici u udruženim brakovima vjeruju u jednakost muškaraca i žena i vjeruju da njihove uloge u braku su međusobno zamjenjive. Saznajte više o individualnim potrebama bračne zajednice u nastavku.

Tradicionalni Versus Companionate

U tradicionalnom braku, obično muž je često hranitelj, a supruga je kućna majka ili generalni domaćin. Razlika između tradicionalnog braka i druženja s bračnim drugima su oni udruženi sindikati koji se temelje na supružnicima koji imaju zajedničke interese u svojoj karijeri i djeci, obično budući da se partneri slažu da nemaju djecu i da se mogu razriješiti uzajamnim pristankom. Uz to valja razmotriti i dodatne brakove, kao što je brak za spašavanje ili romantični brak koji može imati preklapanje u vrijednostima i uvjerenjima.

Dok gore opisano tipičan, suvremeni društveni brak može se također smatrati sljedećim u drugim područjima i kulturama:

 • Obećanje da nikada ne rodi
 • izvanbračna zajednica
 • Same spolnosti brakovi
 • Probne brakove prije nego što su rođene

Glavna razlika između suđenja brak i pratilac brak je da obično suđenje brak je raspored kojim par živi zajedno za vrijeme trajanja kako bi saznali ako oni su kompatibilni za brak za dugoročno.

Suradni brakovi međusobno ne drže zakonsku odgovornost u vezi s financijama.

Potrebe bračnog partnera

Oba pojedinca u bračnoj zajednici trebaju samosvijest i samopouzdanje kako bi brak postigao uspjeh. Bez povjerenja, prijateljstva, zalaganja i zajedničkih vrijednosti, brak može biti teško zadržati.

"U sržu partnerskog braka je prijateljstvo i povjerenje i uvjerenje da oba partnera imaju jednaku odgovornost u svim oblastima braka. Zajedno dijele gospodarske terete i uzgoj djece i vjeruju da seksualne potrebe i želje partnera moraju biti jasno artikulirane i ispunjene.

Izvor: Dobar brak: kako i zašto ljubav traje Judith S. Wallerstein i Sandra Blakeslee, stranica 155

Judith S. Wallerstein i Sandra Blakeslee dalje kažu da pojedinci u pratnji braka trebaju priznati da kada su djeca mlada i da su problemi u karijeri pritiskom, njihove vlastite potrebe kao pojedinci moraju biti postavljene na stražnji plamenik. Oni kažu da: "Ovi parovi znaju da ljudi koji žive uz bok iskustva neizbježnih sukoba moraju biti otvoreno suočeni. Razumiju kako je zajedničko opredjeljenje ono što drži brak zajedno."

Prednosti su zajednički interesi

Supružnički brak je najčešći oblik braka među mlađim parovima prema Judith i Sandra. Uobičajeno, bračni brakovi prvenstveno prenose komunikaciju i podršku između supružnika u odnosu na nasljedstvo i druge materijalizacije te se oslobađaju od bilo kakvih financijskih ili ekonomskih tvrdnji jedni drugima.

Prednosti partnerskih brakova obično okružuju zajedničke interese, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

 • Kontrola rađanja
 • Posao
 • djeca
 • Razvod po uzajamnom pristanku
 • Jednakost spolova
 • Prijateljstvo
 • Posao život balans

Gledaj video: Otvorena Vrata (2013.) - Anka Crnotravka - Bračna droga (HD) (Travanj 2020).