Izračun, traženje i plaćanje podrške za djecu u Massachusettsu

Država Massachusetts koristi specifične smjernice za utvrđivanje dječje podrške. Roditelji koji žele procijeniti kolika je donacija djeteta ili koliko će njihova podrška za djecu pružiti, trebaju upotrijebiti kalkulator za interaktivnu pomoć za djecu, koju pruža država.

Savjeti za izračunavanje procjena izračuna podrške

Koristite samo kalkulator za podršku djeteta u Massachusettsu koji pruža State Department of Revenue.

Kalkulatori za podršku trećih strana za djecu ne mogu pružiti korisnicima pouzdanu i točnu procjenu dječje podrške. Čak i kalkulator dječje podrške u Massachusettsu samo je procjena.

Da biste koristili kalkulator, morat ćete znati bruto tjedni prihod obaju roditelja, uključujući plaće, savjete, bonuse, zaradu za samozapošljavanje, prihod od ulaganja i sve ostale izvore prihoda.

Također ćete morati znati o određenim troškovima za svakog roditelja, uključujući brigu o djeci, zdravstvenom osiguranju i premijama za zubarsku i viziju te druge obveze za potporu djeci.

Savjeti za primanje dječje podrške

Upoznajte se sa smjernicama za podršku djetetu iz Massachusettsa, koja opisuje koju razinu plaćanja roditelj mora ostvariti ili primati na temelju različitih čimbenika kao što su prihodi i rashodi.

Datoteke za podršku djeci možete podnijeti putem Interneta putem Odjela za prihode. Prilikom podnošenja zahtjeva za dječju pomoć, navedite što je moguće detaljnije i točnije podatke o drugom roditelju i svojoj djeci.

Trebat će vam i broj socijalnog osiguranja.

Država Massachusetts preferira distribuciju elektroničke isplate za djecu. Kao takav, roditelji koji dobivaju podršku za djecu u Massachusettsu bit će zatraženi da primaju uplate izravnim depozitom ili debitnom karticom u Massachusettsu. I dalje možete dobiti papirnate čekove, ali morate pokazati nesposobnost pristupa sredstvima, na primjer, imate tjelesnu nesposobnost, čitanje ili jezičnu barijeru ili živite i radite više od pet milja udaljenih od bankomata ili banke gdje ste mogu dobiti sredstva.

Ako primate isplate dječjim doplatama, vi ste odgovorni obavijestiti Massachusetts Department of Revenue o promjenama vašeg imena, broja socijalnog osiguranja, broja vozačke dozvole, adrese ili telefonskog broja ili promjena poslodavca, uključujući adresu zaposlenja.

Savjeti za roditelje koji duguju podršku djeteta

Plaćanje dječjih potpora možete izvršiti putem mreža Massachusetts Department of Revenue. Isto tako, vaša plaćanja mogu biti odbijena od vaših plaća ako odaberete ili sudska odluka to ovlasti. Nemojte slati plaćanja izravno drugom roditelju. Ako to učinite, nećete imati zapisnika o vašoj uplati i smatrate se delikventnim, a provođenje će poduzeti radnje. Nemojte plaćati gotovinom, a zadržavate otkazanu čeku ili potvrde o novčanom iznosu. Ispišite svoj broj socijalnog osiguranja na čeku ili narudžbu.

Budite svjesni da država Massachusetts naplaćuje kamate na neplaćenu pomoć za djecu. Ako imate poteškoća pri plaćanju dječje podrške, razmislite o zahtjevu za izmjenom podrške za djecu. Država razmatra situacije kao što su nove vojne narudžbe, ažurirane platne stanice, bankovne izvještaje i prijave poreza na dohodak, prijava za javnu pomoć, troškove zdravstvenog osiguranja, naknade za nezaposlene, zahtjeve radnika za naknadu štete ili dokumentaciju o invalidnosti ili ozljedama.