5 zdravih uskršnjih košara

Kad sam bio dijete, Volio sam Uskrs gotovo onoliko koliko sam volio Božić. Svake godine, dok nisam udario svoje tinejdžere, bile su divovske košare ispunjene raznovrsnim slatkim, kandiranim poslasticama. Slično kao puni opterećeni božićni čarapa, i blizu kao šećerom gorivom kao jastuk za Halloween, Uskrs je bio dan usporedbe, trgovanja i konzumiranja velikih količina slatkiša.
Tada sam postao mama, a izmislila sam želju da mi sinovi podijele u našoj obiteljskoj tradiciji, i znajući da velike darove zelene grah i čokoladne zečice nisu najzdravije darove da daju. Naposljetku, stomatološke račune i zabrinutost zbog razina šećera u krvi dovele su me da preformuliraju ideju djetetove uskrsne košare. Znači li to da se na ovom svečanom danu ne zamjenjuje slatkiš? Naravno da ne, ali malo ravnoteže u košari nikada ne boli. Ispod su moje najbolje pijucice kako dati veliku, svečanu uskrsnu košaru i ograničiti količinu kalorija koja prolazi kroz usnice vašeg slatkog djeteta.

1. darovne kartice ili darovnice

Web mjesta kao što su Groupon i LivingSocial olakšavaju kupnju diskontiranih ulaznica za događaje ili zabavna mjesta koja sagorijevaju kalorije umjesto da ih dodaju. Prošlog Uskrsa darovao sam svoje sinove trogodišnjoj utrci na stazi za karting i godinu prije, imali su dan u paintballu. Što je s ulaznicama na omiljeni koncert ili novi film? Ili o darovnoj kartici u omiljenoj odjeći ili trgovini igračkama? Cijene za pojedine darovne kartice i certifikate kreću se od onih do 5 dolara do onog koliko ste spremni potrošiti. Postoji soba u gotovo svakom proračunu za veliku poklon karticu, ili dva.

2. Hobi pribor

Ima li vaše dijete skiciranje ili glazba? Što je sa rješavanjem zagonetki ili izgradnji modela automobila? Oslobodite svog unutarnjeg stvoritelja i ispunite svoje uskrsne košare pomoću alata kako bi njihove mašte zapalile. Kad su moji moji sinovi bili mlađi volio sam uključivati ​​jednostavne boce, papir i četke na bazi vode, jer su voljeli provoditi vrijeme crtanja i slikanja. Sada kada su stariji, oboje uživaju u igranju glazbe, a svoje košarice stavljam na stvari poput gudača, bubnjeva, slika i drugih glazbenih zaliha. Oni su relativno jeftin i osigurava da će nastaviti sa svojom strast, čak i nakon završetka praznika. Ne možete to reći s bombonima, zar ne?
3. Knjige
Čitanje ponekad izgleda kao da izlazi iz stila, ali ja sam ogroman ljubitelj davanja dobrih knjiga mojoj djeci. Čitanje im daje priliku da imaju tiho vrijeme koje ne uključuje munching. Osim toga, bavi se njihovim umovima i gradi njihove rječnike. Candy ne može dati tu tvrdnju.
4. Ljuštenje lov
To posebno dobro djeluje kod mlađe djece, ali i moji stariji sinovi uživaju u neko vrijeme dobro izvršenim ubojitim lovcima. Stavite nekoliko oznaÄŤenih brojeva u svoje košarice koje ih vode do drugih podruÄŤja gdje postoji viÅ¡e naznaka (možda skriveno unutar igraÄŤkih uskršnjih jaja?) Sve dok na kraju ne pronaÄ ‡ i iznenaÄ'enje. Taj dar može biti sve što želite dati. To je prekrasan način da dodate malo više pokreta u jutro i dobiti njihov krv pumpa.
5. Zdravi zalogaji
Umjesto jagodastih pilića, aromatiziranih jabučnih graha i krem-punjenih čokoladnih jaja, napuniti svoje košare s baggies sjemena, orašastih plodova i svježeg voća kao što su sitne banane jabuka, grožđe ili jednostavno clementines. Budi kreativan! Uključite hranu koja ne uzrokuje da se šećer u krvi za sat vremena zaustavi i popunite želju da se nešto jutros skupe.
Uvijek bih voljela u dječje košare uključiti nekoliko specijalnih bombonijskih predmeta, ali danas se odlučim za tamnu, pravednu trgovačku čokoladu koja se isporučuje sa suhim voćem i orašastim plodovima. Moja se djeca i dalje osjećaju kao da dobivaju preduvjet slatkiša i znam da u tom procesu dobivaju i neke zdrave antioksidanse.

Gledaj video: Najljepši aranžmani od suhog cvijeća (Veljača 2020).