Kako bolje razumjeti profile čekanja djece

Dok pretražujete putem usvajanja web stranica ili potičete da usvoje slikovne oglase na kojima se nalaze sve države u Sjedinjenim Državama, teško je ne želite otvoriti svoj dom gotovo svakom djetetu kojeg pronađete. Vidite sliku slatke lice, a zatim stavak koji vas uvodi u dijete, ali neke od navedenih stvari mogu se činiti pomalo tajnovito i počnete se pitati što točno socijalni radnici znače nekim izrazima.

Evo nekoliko najčešćih izraza na profilima djece čekanja podijeljenih u tri različite kategorije: Djeca koja se bave ponašanjem, Usvojena obiteljska ili roditeljska potreba, Školska i društvena potreba. Zapamtite, uvijek zatražite više detalja ako ne razumijete što čitate o djetetu.

Napominjemo da profil djeteta ili čak njihova društvena povijest predstavlja kratki isječak informacija i razlikuje se od informacija koje će potencijalni posvojitelj pronaći u djetetovoj datoteci tijekom čitanja datoteke nakon usklađivanja za usvajanje.

Djeca bihevioralnih i emocionalnih potreba

Unutar dječjeg profila ili društvene povijesti možda ćete pročitati potrebu da pomognete djetetu s odgovarajućim granicama, problemima gnjeva ili trebaju biti najmlađe ili samo dijete u kući.

Usvojena obiteljska ili roditeljska potreba

Ova društvena povijest o djetetu koje čeka može uključivati ​​izraze kao što je potreba za posvojiteljima da postavljaju jasna pravila i posljedice, budu aktivni u zajednici ili mogu trošiti puno jednog od njih s djetetom.

Svakako razmislite o snagama svoje obitelji i doma, možete li biti ono što ovo dijete treba u ovom trenutku?

Škola i potrebe zajednice

Mnogi dječji profilovi čekaju podatke o dječjim potrebama škole. Postoje i mnoge djece koja trebaju zajednicu ili žive u blizini zajednice s uslugama mentalnog zdravlja.

Većina djece koja čekaju posvojenu kuću u sustavu udomiteljstva izdržala su zlostavljanje i zanemarivanje te im je trebala pomoć kako bi im pomogla da budu uspješni. Spomenute fraze mogu uključivati, biti u mogućnosti pristupiti uslugama unutar zajednice, dijete treba liječenje lijekovima, ili dijete je pod IEP.

Nakon čitanja profila djeteta o kojem želim saznati više, volim poslati popis dječjih socijalnih radnika koji traže više informacija i pojašnjenja o potrebama djeteta. Evo primjera nekih pitanja poslanih nakon čitanja dječje društvene povijesti.
Napomena: uređujem popis pitanja koja šaljem kako bi odgovarala djetetu.

 • Kako se dijete odgađa?
 • Koliko je dijete u toj sadašnjoj školi?
 • Kakva pitanja ili ponašanja dijete ima u školi?
 • Da li škola treba zaposliti intervencije u ponašanju kako bi se provela kroz dan?
 • Ima li dijete IEP?
 • Koliko često dijete sudjeluje u terapiji?
 • Kako dijete dolazi s kućnim ljubimcima, drugom djecom, mlađom djecom?
 • Dali dijete dijeli spavaću sobu?
 • Zašto mislite da je ovaj položaj bio uspješniji i trajao je godinu dana (navesti da odgovara djetetu)?
 • Je li bilo kakvih prenatalnih droga ili alkohola?
 • Dijete uzima lijekove u ovom trenutku?
 • Razumije li dijete posvojenje?
 • Što dijete želi u obitelji?

Konačna misao o čitanju profila i društvenih povijesti djece čekanja:

Nemojte ništa pretpostavljati o djetetu. Pročitao sam profil djeteta koji je spomenuo da bi trebala biti jedino dijete ili najmlađe dijete u kući. Pretpostavljala sam da će to biti zbog ekstremnih, nesigurnog ponašanja poput seksualnog ponašanja ili nasilja. Kasnije sam saznao da su socijalni radnici htjeli da ona bude jedino ili najmlađe dijete zbog njezine potrebe za puno pojedinaca na jednoj pozornosti. Također, nemojte dopustiti da vas zastrašujuće zvuk ne bi trebao zadržati od šanse za dijete. Toliko je djece potrebna ljubavna kuća, a etikete pričvršćene na njih ponekad su nepoštene procjene.

Gledaj video: Tko je bio Muhamed? Debata - Omar i Abu protiv Shamoun & Wooda

(Ožujak 2020).