Bay Growing Guide

Grupa za rotaciju usjeva

Razno & # 9679

Tlo

Plodna, dobro isušena tla ili visoko kvalitetna tla za organsku obradu.

Položaj

Puno sunca do djelomičnog popodnevnog sjenila.

Osjetljivo je za mraz

Zaljev je polu-izdržljiv grm ili mali stablo koje može tolerirati zimske temperature ni manje od -7C (20F). U hladnim klimatskim uvjetima, zaljev se najbolje uzgaja u spremniku koji se zimi može čuvati u zatvorenom prostoru.

Hraniti

Fertilizirani zaljev koji se uzgaja u kontejnerima s organskim gnojivom topivim u vodi svaka tri tjedna od proljeća do kasnog ljeta. Hranjenje nije općenito potrebno za biljke koje se uzgajaju na otvorenom kao biljke biljnih biljaka ili živice.

drugovi

Grah. Koristite atraktivno zdanje biljke u zaljevu kao pokretni naglasak u svom ljetnom biljnom vrtu. U blage zimske klime, koristite zaljev kao krajolik grm ili mali stablo.

razmak

Jedinstvene biljke: 45 cm (1 '5 ") svaki put (minimalno)
redovi: 45 cm (1 '5 ") s 60 cm (1' 11") redaka (minimalno)

Sijati i biljku

Počnite s kupljenim biljkama, jer su usječke uskih korica jako teško koriti. Proljeće i rano ljeto najbolje su vrijeme usvajanja nove biljke zaljeva. Na otvorenom, dopustite da se biljke uzgajaju kao živica 2 m (6 ft). Kada se uzgajaju u posudama, postupno mijenjaju biljke u posudu promjera od najmanje 30 cm (12 inča). Zrela biljka, uzgojena u potopljenom spremniku, zauzima prostor od 45 cm (18 cm).
Naš Vrtni planer može proizvesti personalizirani kalendar kada sijati, posaditi i žetvu za vašu zonu.

Bilješke

Kada se uzgajati u zaljevu kao posuda za biljke, dopustite da tlo postane suh kao jesen. Zimi omogućite da se tlo osuši između zalihi.

žetva

Stablo ili lišće po želji od ranog ljeta do jeseni. U srednjem vijeku prikupite savršene male grane i osušite ih u malim grozdovima. Pohranjeno suho lišće u hermetičnim spremnicima.

Rješavanje problema

Repot posude svaka druga izvora, postupno se kreće na nešto veće lonce. Na otvorenom, po potrebi se rastrite ako biljke prerastu u njihov prostor.

Gledaj video: How to grow a Bay Tree (Travanj 2020).