Najbolje kočione tekućine u osvrtima kupaca

Dobra kočiona tekućina mora ispuniti nekoliko zahtjeva odjednom. Prvo, mora imati visoku točku vrenja. Inače ćete osjetiti da papučica kočnice ne uspije. Trebam li reći da to neće dovesti do bilo čega dobro? Drugo, potrebna je minimalna korozijska aktivnost. To se neće brinuti zbog činjenice da linija kočnice može postati zahrđala. Treće, kočiona tekućina mora imati dobra svojstva podmazivanja. Ako vaš automobil ima sustav protiv blokiranja, obratite pozornost samo na DOT5.1 tekućinu. Četvrto, proizvod mora imati visoku stabilnost viskoziteta. U suprotnom, u hladnim uvjetima, možete naići na loše rezultate kočenja. Dakle, koje tekućine ispunjavaju sve te zahtjeve?

Kočiona tekućina koju odabire tvrtka

Uvjetno, svi postojeći proizvodi mogu se podijeliti u dvije skupine, koje smo činili. Prva će uključivati ​​tekućine za kočnice proizvedene u inozemstvu. Drugi dio uključuje proizvode domaćih tvrtki. Razlika između njih je stvarno mala. Posljednjih godina naše su rafinerije izvanredno modernizirane,što je rezultiralo svjetlom počeo se pojavljivati ​​visoko kvalitetna automobilska ulja, kočione tekućine i ostali proizvodi potrebni za servisiranje vozila. Istodobno je pakiranje s ruskom tekućinom često jeftinije, što također ne bi trebalo zaboraviti.

Najveća popularnost u prostranosti naše zemlje ima kočione tekućine pod sljedećim robnim markama:

1. RosDOT

2. Castrol

3. Liqui Moly

4. Motul

5. Sintec

Nemojte pretpostavljati da kvalitetne proizvode proizvode samo te tvrtke. Opet, njihovi proizvodi jednostavno imaju veću popularnost.

Najbolje kočione tekućine ruske proizvodnje

Sintec Super DOT-4

Sintec je najpopularniji ruski proizvođač automobilskih maziva. Proizvodi se redovito oglašavaju na televiziji i radio postajama. A sami kupci mnogo su češće pohvaljeni nego uzvraćeni. Na primjer, ne postoji ozbiljan nedostatak tekućine za kočenje Super DOT-4. Ne odgovara samo vrlo skupom i nevjerojatno hirovitom automobilu inozemne proizvodnje. U drugim slučajevima, vozači ostaju iz ove tekućine, ako nisu oduševljeni, a zatim u tijesnim osjećajima za njega.

Za 455 grama Sintec Super DOT-4 molimo za denar denar.To čini kočionu tekućinu vrlo jeftino. Proizvodi se u Moskvi regiji, u tvornici Obninskorgsintez. U svježe pakiranom obliku tekućina počinje kuhati na temperaturi od 240 ° C. Ovo je vrlo dobar rezultat, iako nije idealan. Nakon otprilike godinu dana rada, vrelište se znatno smanjuje - do 155 ° C. Ali gotovo svaka kočiona tekućina griješi. Zato se preporuča mijenjati, ako ne jednom godišnje, barem jednom godišnje i pola ili dvije godine. Što se tiče viskoznosti, ona ostaje na dobroj razini čak iu teškom mrazu. Ako nemate rally automobil, tada nećete osjetiti posebnu razliku u ponašanju automobila ljeti i zimi. Problemi s ovim proizvodom su nestabilnost kvalitete. Tekućina proizvedena u jednom trenutku može se značajno razlikovati od proizvoda koji je objavljen samo mjesec dana kasnije. To potvrđuju testovi raznih automobilskih publikacija.

prednosti:

 • Vrlo niska cijena;
 • Viskoznost na različitim temperaturama gotovo se ne mijenja;
 • Zadovoljava sve zahtjeve deklariranog standarda;
 • Puno vrelište u prvih šest mjeseci korištenja.

nedostaci:

 • Nestabilnost kvalitete.

RosDOT-4

Još jedan jeftin proizvod koji savršeno odgovara zahtjevima DOT4. Ova tekućina, koju proizvodi Dzerzhinsky biljka, kuha samo na temperaturi od 255 ° C. Ali, kao i većina natjecatelja, nakon godinu dana korištenja rezultat postaje mnogo gori - točka ključanja će biti samo 160 ° C. Zimi, s kočionom tekućinom gotovo se ništa ne događa - viskoznost je blizu izvornog parametra, čak iu teškim mrazima.

Glavna prednost ovog proizvoda je njegova široka pojavnost. Možete ga kupiti u gotovo svim prodavačima automobila u Rusiji. A ta tekućina koriste domaći proizvođači automobila. Tvornica Dzerzhinsky uvjerava da njena kreacija ima minimalna korozivna svojstva. Jednom riječju, to je dostojan proizvod domaće proizvodnje, čija kupnja uopće ne utječe na proračun.

prednosti:

 • Vrlo je jeftino;
 • U svježe raspakiranom obliku kuha se na vrlo visokoj temperaturi;
 • Dobra svojstva viskoziteta;
 • Najveće zadovoljava zahtjeve DOT4 standarda.

nedostaci:

 • Na najbolji način se ne pokazuje na automobilima s ABS-om.

Sintec EURO DOT 6

Najnoviji proizvod biljke je Obninskorgsintez.Kao što njegov naziv implicira, tekućina zadovoljava zahtjeve DOT6. "Suha" (svježe rastavljena) tekućina teku samo pri temperaturi od 274 ° C. Do takvog parametra kočnice, to će se vrlo rijetko zagrijati, osim ako ne sudjelujete na skupu i autocrossu. No, ponajviše sviđa činjenica da čak i nakon otprilike godinu dana rada, svojstva tekućine ne pada puno - kipuće se događa na 182 ° C.

Ako živite na sjevernom području naše domovine, trebate ga ispuniti Sintec EURO DOT 6. Činjenica je da u mrazu od 40 stupnjeva viskoznost proizvoda ostaje na više prihvatljivoj razini. Točnije, viskoznost u to vrijeme iznosi 647,5 mm2 / s. Idealni rezultat dvaput ili tri puta veći od indeksa većine proizvoda na tržištu. Problem s ovom tekućinom je da se proizvodi u minimalnoj količini, pa je prilično teško pronaći u trgovinama.

prednosti:

 • Idealna viskoznost u hladnim uvjetima;
 • Nadjačava standarde DOT4;
 • Kruži na ekstremno visokoj temperaturi;
 • Izvrsna svojstva podmazivanja.

nedostaci:

 • Malo uobičajeno.

Najbolje kočione tekućine stranih proizvoda

Motul DOT 5.1 kočioni fluid

Proizvod tvrtke Motul u potpunosti je u skladu s DOT 5.1 standardom. Istodobno, proizvođač uvjerava da se njegovo stvaranje može uliti u automobil, gdje ostaje tekućina standardnog DOT3 ili DOT4. To znači da kompletna zamjena tekućine nije potrebna - spustit će se i, kako kažu, "punjenje gorivom". Međutim, bolje je otići samo na Motul DOT 5.1 kočionu tekućinu, bez miješanja. U ovom slučaju definitivno se nećete susresti s lošim kočnicama.

U prvim satima i tjednima uporabe, ovaj proizvod se kuha samo kada se zagrije na 272 ° C. Ovo je izvrstan rezultat, ostvaren samo s vrlo dugim kočenjem, pa čak i ne na svakom automobilu. U "ovlaženom" stanju tradicionalno se pada vrelište - u ovom slučaju do 185 ° C. No, ovaj pokazatelj nije tako lako postići što se čini. Tekućina je dizajnirana posebno za strojeve opremljene ABS-om. Također, tvorci su postigli da viskoznost proizvoda kada temperatura padne na -40 ° C ne prelazi 820 mm2 / s. Ovo je također vrlo dobar pokazatelj, koji bi trebao biti ohrabrujući svim stanovnicima regija, gdje prevladava duge i hladne zime.

prednosti:

 • Osim zahtjeva DOT4 standarda;
 • Čak iu "vlaženoj" stanju kuha na visokoj temperaturi;
 • U mraku, viskoznost se lagano povećava.

nedostaci:

 • Cijena će biti ugodna ne svakom vozaču.

Castrol reagira DOT4 nisku temperaturu

Najbolji izbor za stanovnika Norilsk i bilo koje druge sjeverne regije Rusije. Čak i kod mraza od -40 ° C, viskoznost ovog proizvoda ostaje na 650 mm2 / s. Time je proizvod u skladu s DOT5.1 standardom. Ali zašto proizvođač ukazuje na ambalažu i ime manje zahtjevnog standarda? Očigledno, to je takav marketinški potez koji vam omogućuje prodaju proizvoda u zahtjevnijem segmentu.

Što se tiče točke vrenja, svježe rastavljena tekućina iznosi 265 ° C. Ako ne idete autodromom u Sočiju ili blizu Moskve, to će vam biti dovoljno. Sve je u redu i sa točkom vrenja u "vlažnom" obliku - to je 175 ° C. To znači da većina entuzijasta automobila neće primijetiti bilo kakve probleme čak i nakon godinu dana korištenja automobila s ovom kočionom tekućinom. Ispada da ga samo trebate mijenjati svake dvije godine. Nažalost, tekućina nije bez mane. To je u pakiranju proizvoda. Iz nekog razloga, proizvođač nije počeo prodavati tekućinu u litri bocu - postoji samo pola litreni spremnik.

prednosti:

 • Minimalna viskoznost čak iu teškim mrazu;
 • Visoka točka vrenja čak i nakon godinu dana korištenja;
 • Zadovoljava čak i stroži standard;
 • Idealno za automobile s ABS-om.

nedostaci:

 • Postoji samo pola litarska boca;
 • Cijena ne odgovara svima.

Liqui Moly Bremsenflussigkeit DOT4

Ova tekućina za kočnice možda se ne sviđa iz dva razloga. Prvo, pakira se u bocu koja izgleda kao neka vrsta sredstava za čišćenje. Jednom riječju, to uopće nije proizvod iz svjetski poznate tvrtke. Drugo, teško je izgovoriti ime ove tekućine u trgovini. Međutim, treba li to učiniti, kada čak i autopisi stvaraju na način supermarketa? Inače, ova tekućina nema ozbiljnih nedostataka, ona u potpunosti odgovara standardu naznačenom na pakiranju.

Svježa tekućina se kuha pri temperaturi od 230 ° C. Ako je potrošila oko godinu dana u automobilu - točka ključanja pada na 155 ° C. Jednom riječju, sve je vrlo tipično. Problem s ovim proizvodom je taj da se ne može koristiti u hladnim zimama, jer u tekućim temperaturama tekućina počinje vidljivo ukrutiti.Stanovnici Moskve i Krasnodarskog područja možda će biti zadovoljni kupnjom, ali negdje u Syktyvkaru na proizvodu Liqui Moly bolje je zaboraviti.

prednosti:

 • Antikorozivna svojstva - na nadmorskoj visini;
 • Ne baš visoka cijena za inozemni proizvod;
 • Ne utječe na tehničko stanje kočionih crijeva i brtvi;
 • Dobra točka vrenja.

nedostaci:

 • Nakon godinu dana rada preporučuje se zamjena tekućine;
 • Kada zamrzavanje postane previše viskozno.

Kakvu kočionu tekućinu kupiti?

1. Ako su vaše financije ograničene, trebate obratiti pozornost na domaći proizvod zvan Sintec Super DOT-4. Boca ove tekućine je iznimno jeftina, a ako je proizvod lošiji od inozemnih konkurenata, onda je vrlo malo.

2. RosDOT-4 se pokazuje još bolje - proizvod tvornice Dzerzhinsky. Ona odgovara istom standardu DOT4, koji vrije samo na temperaturi od 255 ° C. Viskoznost zimi ostaje na optimalnoj razini, iako je bolje da se tekućina ne napuni u ovo doba godine s ABS-om.

3. Najbolja domaća opcija je Sintec EURO DOT 6. S ovom tekućinom, kočnice rade savršeno čak iu užasnom mraku. S tim u vezi, proizvod se preporučuje za kupnju u sjevernim regijama naše zemlje.

4.Približno slične karakteristike imaju uobičajeniju kočionu tekućinu Motul DOT 5.1 kočionu tekućinu. No, svaki vozač neće željeti dati takav novac za pola litrenu bocu. Ipak, morat ćete ići na takve troškove ako je vaš automobil opremljen ABS sustavom.

5. Castrol React DOT4 Low Temp je pobjednik na svim bojištima. Ako imate pristojan novac, kupite ovu kočionu tekućinu. Kuhanje na vrlo visokoj temperaturi, i ne postaje viskozno u vrlo jaki mraz. Takva tekućina može se koristiti čak i na Sjevernom polu.

6. Ako živite u srednjoj zoni Rusije ili čak na jugu, a trebate samo uvezenu kočionu tekućinu, a zatim obratite pozornost na Liqui Moly Bremsenflussigkeit DOT4. To je relativno jeftin, sa svojim svojstvima možete savršeno organizirati. To je kontraindicirana samo stanovnicima sjevernih regija zemlje.