Najbolji auto aditivi iz mišljenja kupaca

Ne tako davno u trgovinama koje prodaju različite gadgete za automobil, postojao je novi proizvod koji se izvodio - aditivi za automobile. Prema prodavačima, ova sredstva poboljšavaju performanse različitih jedinica. Međutim, razni su stručnjaci testirali kompozicije tih aditiva i utvrdili da su neki od uređaja beskorisni, dok drugi ne samo da ne pomažu u ureņajima već i uzrokuju nepopravljivu štetu. Zbog toga, prije kupnje takvih aditiva, vrijedno je saznati koji su načini najprikladniji i što se može i treba koristiti u određenim slučajevima. Nemojte zaboraviti da izbor ovog alata ovisi o izvedbi i zasebnog mehanizma i automobila u cjelini.

Automobilski aditiv koji tvrtka odabire

Postoje različite glasine o dobrima tih tvrtki, ali još uvijek nema jednoznačnog mišljenja. U svakom slučaju postoji uporaba aditiva, ali previše ovisi o slučajnosti mnogih čimbenika. Tvrtke koriste razne elemente u tragovima, što je bolje upoznati prethodno, kako se ne bi naškodilo njihovom vozilu.

Ova ocjena je formirana na temelju informacija dobivenih od povratnih informacija korisnika:

1. ER

2. RVS

3. Liqui Moly

4. Castrol

Najbolji aditivi za automobil koji se koriste u motoru

Ulje-Verlust-stop

Ovaj proizvod će biti relevantan za one kupce koji posjeduju stroj koji ima problema s ožičenja ulja. Ovaj aditiv samo uklanja curenje nafte i vraća elastičnost gumenim i plastičnim jastučićima. Druga prednost je što se smanjuje količina ulja koja se troši na malim prstenima i na ventilima koji ih vode. Dim ispušnih plinova prestaje biti crna, buka se smanjuje kad motor radi. Dodatno, aditiv vraća kompresiju.

Ovaj alat se koristi za benzinske i diesel motore, ali to nije sve - za motorno ulje također je korisno. Sudeći prema omjeru cijene aditiva i njegove visoke kvalitete - jedne od najpoželjnijih mogućnosti na ovom tržištu.

Na temelju mnogih recenzija zadovoljnih kupaca, formirali smo sljedeće pozitivne aspekte:

 • U uljnim brtvama i brtvama, ulje prestaje teći;
 • Resursi naftnog sustava se povećavaju;
 • Smanjuje buku koja se očitovala u radnom stroju;
 • Niska cijena.

negativan:

 • Nije učinkovito u svim čvorovima koji ponašaju ulje.

SegaTes

Dodatak je stvoren na temelju razrijeđene keramike, nadopunjene raznim elementima u tragovima, u kojima su najzastupljeniji kalcijev i magnezij. Proizvođač je također dodavao komponente aditiva koji smanjuju trenje zbog svojih antifrikcijskih svojstava. Sve komponente s boronskim nitridom kombiniraju se s metalom kako bi nastale glatke površine. Kao rezultat toga, trenje se smanjuje, povećava se snaga i smanjuju troškovi goriva. Osim toga, stope trošenja dijelova se smanjuju, motor se normalizira i vjerojatnost lomljenja se smanjuje.

Prema kupcima, jedini nedostatak ovog alata je potreba za čišćenjem motora prije dodavanja aditiva. Osim toga, treba dodati samo novo ulje, koje treba koristiti za unaprijed planiranje kupnje.

Glavne prednosti ovog aditiva, koje smo formirali prema ocjenama kupaca, su kako slijedi:

 • Moćni mikroelementi;
 • Povećanje snage;
 • Normalizacija motora;
 • Smanjenje vjerojatnosti loma.

kontra:

 • Visoke cijene objekta.

RVS glavna motora

Ovaj proizvođač također koristi keramički premaz. Aditivi ove skupine razlikuju se od činjenice da se koriste za motore ne samo za automobile i kamione već i za ostalu opremu. U najvećem dijelu aditiva koriste se magnezijev i silicijski spojevi, jer ti elementi na vanjskom dijelu dijelova stvaraju poseban najtanji film koji ih štiti od oštećenja u bilo kojem načinu rada.

Ovaj aditiv je vrlo različit od ostalih, jer zbog jakog filma može držati dijelove nekoliko puta duže od premaza, koji se sastoji od cinka ili kroma. Alat omogućuje ne samo zaštitu dijelova od trošenja i drugih višak dugog rada, već i njihovo vraćanje, brtvljenje raznih pukotina i šupljina koji nastaju tijekom dugotrajnih opterećenja. Zbog te značajke kompresija u cilindrima je normalizirana. Zbog činjenice da motor smanjuje vlastiti učinak, potrošnja ulja normalizirana je i izgaranje smjese u cilindru optimizirano.

Na temelju povratnih informacija mnogih kupaca, model ima sljedeće prednosti:

 • Zaštita metalnih dijelova od produljenog trošenja;
 • Vraćanje kompresije u cilindrima;
 • Uklanjanje malih pukotina i oštećenja.

kontra:

 • Visoke cijene.

Najbolji aditivi za automobilsku industriju koji se koriste u gorivu

ER

Ovaj aditiv ima vrlo veliku popularnost u Japanu među tvrtkama koje se bave prodajom rabljenih automobila. Njezino istraživanje uključeno je u mnoge laboratorije u svijetu, a potom je zaključilo da je njegova upotreba vrlo učinkovita. Smanjuje trenje čeličnih dijelova jedna s drugom, zahvaljujući svojstvima koja kondenziraju metal.

Proizvođači kažu da povećava snagu motora i ubrzava moment, a smanjuje potrošnju goriva. Mnogi korisnici kažu da je primjena ovog aditiva u starim automobilima gotovo čudo. To povećava razdoblje između zamjene ulja, a motor počinje raditi mnogo tiho. Ovaj aditiv ulijte u ulje tijekom zamjene, kao kad se izravno dodaju u motor, učinak se ne pojavljuje.

Glavne prednosti aditiva, koje smo identificirali na temelju povratnih informacija zadovoljnih kupaca, su kako slijedi:

 • Povećava snagu motora;
 • Porast okretnog momenta;
 • Štedi potrošnju ulja;
 • Niska cijena.

kontra:

 • Pogodno nije za sve automobile.

Liqui Moly Speed ​​Tec

Ovaj aditiv je namijenjen benzinu. Nekoliko puta povećava snagu i povećava okretni moment svakog motora koji se pokreće na njemu. Zbog činjenice da ne sadrži nikakve dijelove koji sadrže metal, to je bezopasni alat za motor.

Aditiv djeluje vrlo brzo, poboljšava gorivo, tako da se sagorijevanje benzina odvija pri istoj temperaturi u komori za izgaranje. Kao rezultat toga, snaga motora je povećana. Volumen jedne boca ovog lijeka je dovoljan za puni spremnik od 65 i više litara. Osim toga, neki korisnici ovog alata, prema njihovim povratnim informacijama, koriste ga kao dodatnu zaštitu motornog sustava od raznih manifestacija korozije, u slučaju da automobil bude u stanju mirovanja.

Glavni čari ovog proizvoda, na temelju recenzija zadovoljnih kupaca, su sljedeći:

 • Nema spojeva koji uključuju metal u njihovom sastavu;
 • Kretanje automobila postaje glatko;
 • Usisni sustav se čisti;
 • Rast zakretnog momenta.

kontra:

 • Ovaj alat će biti učinkovit samo u kombinaciji s niskom kvalitetom goriva.

Castrol TDA

Ovaj alat, namijenjen dizelskom gorivu, djeluje prilično složen i višenamjenski. Postupak korozije usporava vrlo snažno, gorivo poboljšava svojstva podmazivanja, a oksidacija koja se javlja tijekom rada motora se smanjuje. Ali to nije sve, alat smanjuje ili potpuno uklanja sve negativne učinke na dijelove automobila koji uzrokuju sumporne spojeve. Sve te radnje odvijaju bez mijenjanja viskoznosti i gustoće dizelskog goriva.

Ovaj alat može se koristiti u bilo koje sezone, ali najbolje od svega se manifestira u zimi. To je kada slabi opterećenje na motoru najviše, zahvaljujući kojem je moguć hladan početak. Još jedan plus u korist aditiva - stavljen je na drugo mjesto u testu sredstava časopisa "Iza upravljača".

Na temelju skupa pozitivnih povratnih informacija klijenata, ona imaju sljedeće pozitivne osobine:

 • Optimizacija rada motora tijekom zime;
 • Nema utjecaja na viskoznost dizela;
 • Ometanje korozije;
 • Poboljšana svojstva podmazivanja.

negativan:

 • U drugim godišnjim dobima, osim zimi, njegova uporaba nije tako učinkovita.

Najbolji aditivi za automobil koji se koriste u mjenjaču

RVS Master TR3

Trgovačko poduzeće RVS Master brzo je steklo zamah u Rusiji. Nudi poseban alat koji se dodaje na ulje koje se koristi u mehaničkom prijenosu, razvodnoj kutiji ili konačnom pogonu. Ovaj sastav sadrži veliku količinu silikata i ostalih elemenata u tragovima kroz koje se oblikuje najfinija keramička obloga na površini dijelova. To ne samo da može spriječiti prodiranje komponenti mjenjača u budućnost, već i uklanjanje nekih nedostataka ili oksidacijskih elemenata odmah nakon nanošenja.

Kao rezultat korištenja sredstava zupčanika i ostalih dijelova koji se kreću, vraćaju se geometrijski parametri. Zahvaljujući tome, poboljšavaju se dinamički parametri automobila, a troškovi goriva po kilometru se smanjuju. Osim toga, intenzitet buke i vibracija se smanjuje. Ovaj aditiv je pogodan samo za redovitu uporabu.

Povratne informacije korisnika omogućile su nam da utvrdimo sljedeće prednosti objekta:

 • Smanjena potrošnja goriva;
 • Poboljšanje parametara vozila;
 • Intenzitet buke se smanjuje;
 • Detalji su prekriveni tankim filmom koji ih štiti od lomova.

kontra:

 • S nepravilnom primjenom lijeka postoji šansa da nanesite štetu vlastitim motornim sredstvima.

Liqui Moly GearProtect

Ovaj alat je prilično skup aditiv u mjenjaču, što smanjuje trošenje dijelova. Njegova akcija je da se trenje u različitim prijenosima koji se podvrgavaju visokom opterećenju smanjuje. Pomoću njihove pomoći, mjenjač se poboljšava, a učinkovitost svakog od njih povećava.

Takav alat traje dugo - do 150 tisuća kilometara. Da bi se postigao željeni učinak, potrebno je svaki put dodati, mijenjati ulje za mjenjače. Ova metoda primjene nije jednostavna, ali je uključena štrcaljka, kroz koju se ubrizgava, tako da nema posebnih problema. Ovaj skup, ali učinkovit alat prikladan je za bilo koji stroj.

Glavne prednosti ovog alata, koje smo identificirali uz pomoć povratnih informacija korisnika:

 • Osiguravanje meke zaštite dijelova od oksidacije;
 • Na kontrolnoj točki smanjuje se buka;
 • Povećanje učinkovitosti;
 • Dugo djelovanje.

kontra:

 • Visoke cijene.

Koji automobil se kupuje

1.Za vlasnike starih automobila, koji podliježu velikom trošenju i koroziji, preporučuje se kupnja aditiva ER i SegateT modela. Oni smanjuju trenje dijelova među sobom, povećavaju snagu motora i smanjuju potrošnju goriva. Osim toga, njihova je razlika izrazito niska cijena i smanjenje šuma, što dolazi iz detalja.

2. Kako biste smanjili trošenje dijelova, preporučljivo je koristiti Liqui Moly GearProtect, koji se koristi u mjenjaču. Smanjuje trenje kod prijenosa zbog nastajanja najtanja filma. Uz pomoć posebne štrcaljke koja dolazi u kompletu, trebate redovite injekcije, nakon čega se povećava učinkovitost mjenjača.

3. Vlasnici automobila koji rade na dizelskom gorivu, odaberite aditiv Castrol TDA. Djeluje višenamjensko, usporava korozijske procese i poboljšava maziva svojstva goriva. Zimi je ovo najbolji alat za dizelsko gorivo.

Pogledajte videozapis: INA nova Class Plus goriva - mišljenje kupaca (Ožujak 2020).