Uzeo sam putovanje u vremenskom stroju ...

Kliknite za uvećanje.
Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais Kliknite za uvećanje.
Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais

... do dana dinosaura. To je ono što se osjeća kad vidim stalak čudovišta petasites ostavlja uz ribnjak u Stonecrop Gardens u Cold Spring, New York! Te su stvari humongozne. Ova posebna sorta najveća je od velikih (Petasites japonicus var. gigantheus, USDA zrelosti 5-9), odrasla je do 4 metra visoka s lišćem do 3 metra u promjeru. Petasites, također poznat kao fuki ili butterbur, vole duboko, bogato, trajno vlažno tlo u djelomičnoj i punoj sjeni, što ga čini idealnim za močvare. Ali pazite - ova biljka može dobiti malo overzealous i početi trčati okolo rampantly! Ova vrsta nije navedena kao invazivna u našim uobičajenim referencama, ali kladim se da neki od vas imaju iskustva s njom. Volite li je ili prokleti?

__________________________________________________________________________________________________________

Dobrodošli u Fine vrtlarstvo VIKEND FOTO DANA bloga! Svakog radnog dana postavljamo novu fotografiju velikog vrta, spektakularnu biljku, zapanjujuću biljnu kombinaciju ili bilo koji broj drugih predmeta. Pomislite na to kao jutarnji šum zelene.

Prijavite se da biste svakog jutra primili nove postove u vašu pristiglu poštu tako da ćete se uvijek sjećati da pogledate ili se pretplatite na našu RSS feed, Radujemo se dijeljenju naših vrtnih putovanja s vama.

O NAMA: Volimo i vaše fotografije. Ako mislite da imate fotografiju koju trebamo dijeliti na Vrtnoj fotografiji dana, pošaljite nam e-poštu. Ako je moguće, pošaljite hi-res slike. Odgovorit ćemo samo ako namjeravamo koristiti vašu fotografiju.

Gledaj video: Sočasje - Sync Time (Dies Corpus Christi) (Travanj 2020).